Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mesaj motivant al profesorului sociolog Alin Tomuș pentru studenții UAB aflați la început de drum în educația superioară: „Alege înțelept!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mesaj motivant al profesorului sociolog Alin Tomuș pentru studenții UAB aflați la început de drum în educația superioară: „Alege înțelept!”

Cu ocazia unui nou început de an universitar sociologul Alin Tomuș, profesor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, le transmite studențiilor, aflați la început de drum în educația superioară, un mesaj motivant:

„La Alba Iulia începe un nou an universitar. Mai întâi de toate vă felicit pe toți cei care ați decis să vă alăturați unei echipe dinamice investind în educația de calitate.

Se va vorbi mult în zilele care urmează despre puterea viziunii, a strategiei, a capacității de a visa la lucruri mari. Ceea ce te va face să reușești nu se leagă însă de cuvinte mari sau de planurile mărețe puse pe hârtie. Reușita este în principal rezultatul disciplinei și caracterului, a fiecărui lucru mic pe care-l faci cu determinare în fiecare zi.

Reușita reprezintă rezultatul a mii de ore de efort cu ochii la obiectiv și cu gura închisă. Nu te plângi, nu cauți motive și mai ales ști că nimeni nu îți datorează nimic. Așa că taci și muncește!

Știu că am fost obișnuiți cu fatalismul din Miorița dar ripostează cu profesionalism atunci când invidia, răutatea sau gașca te determină să renunți. Nu îți face fluier din os și nici nu iți săpa mormânt frumos explicandu-le celor din jur cum nu se poate face ceva sau altceva. În fața vieții vei fi doar cel care pierde. Oamenii îi compătimesc pe pierzători dar îi urmează pe învingători. Alege o tabără!

Ai venit la Universitate pentru că vrei mai mult, poți mai mult, înțelegi mai mult. E momentul să te comporți în conformitate cu acest crez.
Ceea ce îți mai spun la început de drum, cu rugămintea să nu uiți, e că o armată de oi condusă de un leu va învinge întotdeauna o armată de lei conduși de o oaie. Alege înțelept!

Să aveți un an academic plin de realizări.”, a transmis pe mediul de socializare sociologul Alin Tomuș, profesor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea