Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Actualitate

„Mesagerii” lui Moş Crăciun, cu daruri de sărbători la copiii din casele de tip familial din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sfârşit de an, magia sărbătorile de iarnă ne învăluie, iar spiritul Crăciunului ne face să fim mai buni şi mai darnici. Astfel, Moş Nicolae şi Moş Crăciun, încurajaţi de schimbarea noastră îşi fac simţită prezenţa prin mesagerii lor binevoitori, care aduc daruri pentru copiii/tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi, ocrotite în centrele aflate în structura  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Bucuroşi de apropierea minunatei sărbători a Crăciunulu şi în aşteptarea oaspeţilor, copiii din centrele de ocrotire s-au pregătit din timp, confecţionând felicitări şi ornamente pentru împodobirea bradului şi a camerelor unde locuiesc, au învăţat şi repetat colide, cu care să-l încânte şi să-l răsplătească pe Moşul şi pe ajutoarele lui, pentru bunăvoinţa şi dragostea pe care o arată an de an faţă de ei.

Citește și:  mesaje de Crăciun și felicitări de Anul Nou

 Startul l-a dat Moş Nicolae, în data de 5 decembrie, mesagerii lui fiind membrii Clubului Rotaract Alba, care au lansat proiectul „Fiecare din noi poate fi Moş Nicolae”, prin care au adus bucurie copiilor de la Casele de Tip Familial din Sâncrai, pe care i-au antrenat în activităţi recreativ distractive şi le-au oferit coşuleţe cu fructe şi dulciuri.

Tot în ajun de Moş Nicolae, Asociaţia „Bunici şi Nepoţi”, a oferit din nou cadouri copiilor de la Casele de Tip Familial din Sâncrai.

Elit - Gustul Desăvârșit

 În data de 17 decembrie, un grup de 15 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud, însoţiţi de diriginţii lor, au adus daruri constând în produse alimentare, ambalate şi etichetate, în cadrul proiectului „Un Crăciun fericit pentru colegul meu”, copiilor de la  Casa de Tip Familial nr. 8 din Sâncrai.

Asociaţia „Voluntariat pentru viitor” a desfăşurat în preajma sărbătorilor de iarnă campania denumită „Nici o casă de copii fără brad de Crăciun”, dorinţa lor fiind aceea de a înfrumuseţa şi îmbogăţi atmosfera de sărbătoare cu brazi naturali de Crăciun, ornamente, jucării şi dulciuri pentru copii, astfel, în data de 18 decembrie au vizitat Casa de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ, locuinţa protejată nr. 17 din Alba Iulia şi Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” din Alba Iulia, iar în data de 19 decembrie au vizitat Casa de tip familial „Sfânta Ana” şi Casa de tip familial „Sfânta Maria” din Alba Iulia.

 Elevii Şcolii Nr. 4 din Cugir, Consiliul Elevilor „H.C.C.” Alba Iulia şi S.C. Star Transmission S.R.L. Cugir au făcut cadouri copiilor de la Casa de Tip Familial „Speranţa Copiilor” din Cugir în data de 19 decembrie.

 În aceste zile premergătoare Crăciunului, copiii Casei de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ au primit vizita elevilor Şcolii Generale din Ighiu, care le-au dăruit cadouri.

Fundaţia „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu şi Primăria Blaj au bucurat copiii de la Complexul de Servicii Comunitare Blaj, oferindu-le brazi şi daruri pentru întâmpinarea Crăciunului.

Moş Crăciun şi-a trimis mesagerii şi în acest an la Centrele din Stremţ şi Teiuş, prin reprezentanţi ai „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu, Ruby Oil, Banca de Credit Teiuş, BCR Teiuş, Primăria Teiuş, Primăria Stremţ, Round Table din Germania şi Baby Circle.

Lânga brazii frumos împodobiţi, copiii au pezentat pentru oaspeţi, programe de colinde tradiţionale, vestind, prin glasurile lor cristaline Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos, împărtăţind tututor celor prezenţi bucuria şi spiritul sărbătorilor de iarnă.

 Asociaţia Azuria din Baia Mare, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a organizat acţiunea „Un cântec pentru copii” la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”  din Alba Iulia, în data de 22 decembrie, la ora 12,00, oferind un spectacol intitulat ,,Cântece de iarnă şi colinde” susţinut de artiştii Magda Puşkaş şi Rareş Suciu.

Au participat  copii de la Casa de Tip Familial ,,Sfânta Ana” din Alba Iulia, Casa de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ, Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” din Alba Iulia, Complexul de Servicii Integrate ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, Casa de Tip Familial ,,Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos, Casa de Tip Familial ,,Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, precum şi alţi copii doritori să ia parte la spectacol.

La sfârşitul spectacolului, Moş Crăciun în persoană, i-a surprins şi bucurat deopotrivă pe cei mici cu multe cadouri.

Pentru data de 23 decembrie, la ora 10,00, sunt aşteptaţi membrii Organizaţiei Naţionale ,,Cercetaşii României” care deasemenea vor aduce daruri de Crăciun copiilor Casei de Tip Familial ,,Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, Complexului de Servicii Integrate ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia şi Caselor de Tip Familial nr. 2, 3 şi 15 din Abrud.

DGASPC Alba aduce mulţumiri firmelor S.C. Cora Trade S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Marinex S.R.L din Alba Iulia, S.C. Copy Rex S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Via Com S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Lin&Ema S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Condorul Protecţie şi Pază S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Ecoservtrans S.R.L. din Sibiu, S.C. Tehnofarm S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Leconfex S.R.L. din Deva, S.C. Inercity S.R.L. din Arad, de asemenea mulţumim doamnelor Bârza Elisabeta şi Bârza Lucia, cetăţeni suedezi, precum şi domnului Silvăşan Darius şi grupului său de prieteni, care au donat pachete constând în îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi dulciuri pentru pachetele de Crăciun a copiilor de la Casele de Tip Familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Mulţumim de asemenea Serviciului de Ajutor Maltez, Sucursala Aiud şi MHD Hasseelroth Germania, care au donat pachete de Crăciun beneficiarilor de la Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos.

 Copleşitoarea bucurie din ochii copiilor, atunci când se întâlnesc cu bunul Moş Crăciun, să ne fie nouă celor mari aducătoare de mulţumire sufletească şi să ne inspire să fim mai buni cu cei din jur şi cu noi înşine.

„Le mulţumim tuturor instituţilor publice, organizaţilor neguvernamentale şi persoanelor fizice, care s-au alăturat acestor acţiuni caritabile, dovedind dragoste şi omenie, faţă de copiii şi adulţii ocrotiţi în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba”, a transmis directorul general, prof. Sorin Valerian  Chirilă.

Sărbătorile de iarna să le întâmpinăm cu pace, căldură în suflet şi multă bucurie.

FOTO: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ce trebuie să știe românii care vor să își facă un credit în această perioadă: „În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce trebuie să știe românii care vor să își facă un credit în această perioadă: „În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți”

Consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, a explicat de ce ar trebui să țină cont românii care intenționează să își facă un credit în această perioadă.

Adrian Vasilescu a fost întrebat dacă mai este un moment oportun, în prezent, ca românii să facă credite. În acest sens, consilierul guvernatorului BNR a vorbit despre nevoile românilor și cât se pot întinde aceștia atunci când vor să facă un credit:

„Oamenii s-au decis să recurgă la bănci în condițiile în care au avut probleme cu susținerea consumului casnic sau anumite nevoi, pentru copii la școală, în condițiile în care au trebuit să le cumpere calculatoare pentru școala de acasă, dar și pentru multe alte situații și s-au împrumutat la bănci, chiar și pentru case. Asta înseamnă că cei care au venit și au luat creditul și-au făcut niște previziuni și au ajuns la concluzia că e mai bine să se împrumute, să-și completeze veniturile din alte surse decât să se teamă de credit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bineînțeles că această pază bună trebuie să existe, pentru că inclusiv băncile au directivă în societatea românească să nu cumva să împingă spre o suprasaturare a populației. Din cauza asta, băncile sunt foarte atente la credite.

Pe de altă parte, sunt oameni care au nevoie de o casă. Li s-a mărit familia și au nevoie de o casă. În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți. Creditul este o soluție pentru cei cumpătați, nu pentru cei care se avântă și nu îi interesează cum îl plătesc“, a spus Adrian Vasilescu, conform dcnews.ro.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

A fost descoperită cea mai „tânără” planetă din galaxie. Astronom: „Este ca şi cum am privi la propriul nostru trecut”

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost descoperită cea mai „tânără” planetă din galaxie. Astronom: „Este ca şi cum am privi la propriul nostru trecut”

Cea .mai „tânără” planetă din galaxie a fost descoperită de către oamenii de știință. În curând, telescopul Webb va ajuta la măsurarea planetei, care ar putea oferi date privind modul în care s-au transformat și Pământul.

În revista The Astrophysical Journal Letters, oamenii de ştiinţă au anunţat dovezi convingătoare privind existenţa unei lumi cu o vârstă de doar 1,5 milioane de ani, ceea ce o face una dintre cele mai tinere planete descoperite vreodată, poate chiar cea mai tânără.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această lume, aflată la 395 de ani-lumină de Pământ, în constelaţia Ophiuchus, este atât de tânără încât elementele sale constitutive de gaz şi praf încă se formează, potrivit New York Times, conform Mediafax.

„Este ca şi cum am privi la propriul nostru trecut”, a declarat Myriam Benisty, astronom la Institutul de Planetologie şi Astrofizică din Grenoble, Franţa, şi coautor al studiului.

Deoarece planeta suspectă este învăluită de materia care o formează, vor fi necesare observaţii telescopice suplimentare pentru a-i confirma existenţa. Presupunând că nu este un detritus stâncos care se deghizează în planetă, oamenii de ştiinţă o pot folosi pentru a înţelege mai bine cum se formează lumile.

Torentul de exoplanete nou descoperite a complicat sau a infirmat teoriile de lungă durată privind formarea planetelor. Dar locaţia acestei planete mici, bine fixată în discul de materie primordială din jurul stelei sale, susţine ideea că majoritatea planetelor îşi petrec o mare parte din timp crescând într-un fel de creşă similară.

Descoperirea sugerează că „toate sistemele planetare au un proces comun de formare”, a declarat Anders Johansen, astronom la Universitatea Lund din Suedia, care nu a fost implicat în acest studiu. În ciuda haosului din cosmos, a spus el, „există, de fapt, multă ordine” atunci când vine vorba de crearea planetelor.

Echipa de oameni de ştiinţă a folosit Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA), o colecţie de 66 de antene care acţionează la unison în Chile, pentru a aduna dovezi ale acestei lumi extrem de tinere. Gazul şi praful orbitează în jurul anumitor stele în aşa-numitele discuri circumstelare. Acest material, care se adună pentru a forma planete în aceste discuri, emite unde radio pe care ALMA le poate detecta.

Anul trecut, Dr. Benisty şi colegii ei au folosit ALMA pentru a face prima detecţie fără echivoc a unui halou de gaz şi praf care orbitează în jurul unei exoplanete: o turnătorie circumplanetară care încă mai face lumea pe care o învăluia, şi poate şi câteva luni.

Pentru cel mai recent studiu, ei au îndreptat ALMA spre AS 209, o stea doar un pic mai grea decât soarele. Cu o vârstă de doar 1,5 milioane de ani, aceasta a început de curând să ardă hidrogen, echivalentul stelar al unui copil mic care rosteşte primele cuvinte.

S-a constatat că discul circumstelar al lui AS 209 are mai multe lacune. Iar într-unul dintre aceste goluri, ALMA a detectat semnătura de unde radio a unei furtuni de creare a unei planete, gaz care, probabil, înfăşura o lume asemănătoare lui Jupiter încă în construcţie.

Vârsta exactă a planetei nu va fi stabilită în curând, dar este probabil ca aceasta să fie foarte asemănătoare cu steaua sa în formare. Dar tinereţea sa nu este singurul lucru care stârneşte interesul astronomilor. Este, de asemenea, uimitor de departe de steaua sa. Neptun, cea mai îndepărtată planetă din sistemul nostru solar, se află la o distanţă de aproximativ 2,8 miliarde de mile de Soare. Această exoplanetă se află la o distanţă de aproape 19 miliarde de mile de propria stea.

Acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la planeta noastră.

Dimensiunea discului de resturi care a forjat Pământul şi celelalte planete este incertă. „Poate că discul a fost doar puţin mai mare decât orbita lui Neptun şi de aceea Neptun este cea mai îndepărtată planetă”, a declarat Dr. Johansen. Dar poate că centrul nostru de materie creatoare de planete a fost mai mult asemănător cu cel al lui AS 209. Dacă este aşa, „nu putem exclude, de asemenea, că propriul nostru sistem solar are o planetă dincolo de Neptun”, a spus el, poate ipotetica Planetă 9 pe care unii astronomi o suspectează că zăboveşte în întunericul îndepărtat.

În zilele următoare, telescopul spaţial James Webb va determina masa nou-născutului planetar şi îi va studia chimia atmosferică. Şi prin realizarea unui portret detaliat al uneia dintre cele mai tinere lumi cunoscute de ştiinţă, aceste observaţii ne vor apropia pe toţi de răspunsul la întrebarea supremă, a declarat Jaehan Bae, astronom la Universitatea din Florida şi unul dintre autorii studiului: „De unde am venit?”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România are aproape 4.8 milioane de pensionari: Care a fost pensia medie în iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

România are aproape 4.8 milioane de pensionari: Care a fost pensia medie în iulie

Conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), un număr de 4.794.670 pensionari era înregistrat în iulie 2022 în România, iar pensia medie a fost de 1.733 lei.

Dintre aceştia, 714.544 aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 508 lei.

Din numărul total al pensionarilor din sistemul public de pensii, numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.821.660 persoane, dintre care 2.202.199 femei, în timp ce pensia medie se situa la 1.930 de lei.
Aproape jumătate de milion de români primesc pensie de urmaș

Elit - Gustul Desăvârșit

Pensie anticipată au primit, în iulie 2022, un număr de 9.202 persoane (2.473 lei, pensie medie), pensie anticipată parţială 93.048 de persoane (1.790 de lei pensia medie) şi pensie de invaliditate 401.879 persoane (pensie medie de 792 lei), dintre care 44.427 persoane pentru gradul I de invaliditate (677 lei, pensie medie).

În aceeaşi lună, pensia de urmaş s-a acordat unui număr de 468.722 persoane (907 lei pensia medie), în timp ce ajutor social au primit 159 pensionari (418 de lei în medie).

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea