Rămâi conectat

Actualitate

„Mesagerii” lui Moş Crăciun, cu daruri de sărbători la copiii din casele de tip familial din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sfârşit de an, magia sărbătorile de iarnă ne învăluie, iar spiritul Crăciunului ne face să fim mai buni şi mai darnici. Astfel, Moş Nicolae şi Moş Crăciun, încurajaţi de schimbarea noastră îşi fac simţită prezenţa prin mesagerii lor binevoitori, care aduc daruri pentru copiii/tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi, ocrotite în centrele aflate în structura  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Bucuroşi de apropierea minunatei sărbători a Crăciunulu şi în aşteptarea oaspeţilor, copiii din centrele de ocrotire s-au pregătit din timp, confecţionând felicitări şi ornamente pentru împodobirea bradului şi a camerelor unde locuiesc, au învăţat şi repetat colide, cu care să-l încânte şi să-l răsplătească pe Moşul şi pe ajutoarele lui, pentru bunăvoinţa şi dragostea pe care o arată an de an faţă de ei.

Citește și:  mesaje de Crăciun și felicitări de Anul Nou

 Startul l-a dat Moş Nicolae, în data de 5 decembrie, mesagerii lui fiind membrii Clubului Rotaract Alba, care au lansat proiectul „Fiecare din noi poate fi Moş Nicolae”, prin care au adus bucurie copiilor de la Casele de Tip Familial din Sâncrai, pe care i-au antrenat în activităţi recreativ distractive şi le-au oferit coşuleţe cu fructe şi dulciuri.

Tot în ajun de Moş Nicolae, Asociaţia „Bunici şi Nepoţi”, a oferit din nou cadouri copiilor de la Casele de Tip Familial din Sâncrai.

 În data de 17 decembrie, un grup de 15 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud, însoţiţi de diriginţii lor, au adus daruri constând în produse alimentare, ambalate şi etichetate, în cadrul proiectului „Un Crăciun fericit pentru colegul meu”, copiilor de la  Casa de Tip Familial nr. 8 din Sâncrai.

Asociaţia „Voluntariat pentru viitor” a desfăşurat în preajma sărbătorilor de iarnă campania denumită „Nici o casă de copii fără brad de Crăciun”, dorinţa lor fiind aceea de a înfrumuseţa şi îmbogăţi atmosfera de sărbătoare cu brazi naturali de Crăciun, ornamente, jucării şi dulciuri pentru copii, astfel, în data de 18 decembrie au vizitat Casa de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ, locuinţa protejată nr. 17 din Alba Iulia şi Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” din Alba Iulia, iar în data de 19 decembrie au vizitat Casa de tip familial „Sfânta Ana” şi Casa de tip familial „Sfânta Maria” din Alba Iulia.

 Elevii Şcolii Nr. 4 din Cugir, Consiliul Elevilor „H.C.C.” Alba Iulia şi S.C. Star Transmission S.R.L. Cugir au făcut cadouri copiilor de la Casa de Tip Familial „Speranţa Copiilor” din Cugir în data de 19 decembrie.

 În aceste zile premergătoare Crăciunului, copiii Casei de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ au primit vizita elevilor Şcolii Generale din Ighiu, care le-au dăruit cadouri.

Fundaţia „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu şi Primăria Blaj au bucurat copiii de la Complexul de Servicii Comunitare Blaj, oferindu-le brazi şi daruri pentru întâmpinarea Crăciunului.

Moş Crăciun şi-a trimis mesagerii şi în acest an la Centrele din Stremţ şi Teiuş, prin reprezentanţi ai „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu, Ruby Oil, Banca de Credit Teiuş, BCR Teiuş, Primăria Teiuş, Primăria Stremţ, Round Table din Germania şi Baby Circle.

Lânga brazii frumos împodobiţi, copiii au pezentat pentru oaspeţi, programe de colinde tradiţionale, vestind, prin glasurile lor cristaline Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos, împărtăţind tututor celor prezenţi bucuria şi spiritul sărbătorilor de iarnă.

 Asociaţia Azuria din Baia Mare, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a organizat acţiunea „Un cântec pentru copii” la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”  din Alba Iulia, în data de 22 decembrie, la ora 12,00, oferind un spectacol intitulat ,,Cântece de iarnă şi colinde” susţinut de artiştii Magda Puşkaş şi Rareş Suciu.

Au participat  copii de la Casa de Tip Familial ,,Sfânta Ana” din Alba Iulia, Casa de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ, Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” din Alba Iulia, Complexul de Servicii Integrate ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, Casa de Tip Familial ,,Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos, Casa de Tip Familial ,,Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, precum şi alţi copii doritori să ia parte la spectacol.

La sfârşitul spectacolului, Moş Crăciun în persoană, i-a surprins şi bucurat deopotrivă pe cei mici cu multe cadouri.

Pentru data de 23 decembrie, la ora 10,00, sunt aşteptaţi membrii Organizaţiei Naţionale ,,Cercetaşii României” care deasemenea vor aduce daruri de Crăciun copiilor Casei de Tip Familial ,,Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, Complexului de Servicii Integrate ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia şi Caselor de Tip Familial nr. 2, 3 şi 15 din Abrud.

DGASPC Alba aduce mulţumiri firmelor S.C. Cora Trade S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Marinex S.R.L din Alba Iulia, S.C. Copy Rex S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Via Com S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Lin&Ema S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Condorul Protecţie şi Pază S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Ecoservtrans S.R.L. din Sibiu, S.C. Tehnofarm S.R.L. din Alba Iulia, S.C. Leconfex S.R.L. din Deva, S.C. Inercity S.R.L. din Arad, de asemenea mulţumim doamnelor Bârza Elisabeta şi Bârza Lucia, cetăţeni suedezi, precum şi domnului Silvăşan Darius şi grupului său de prieteni, care au donat pachete constând în îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi dulciuri pentru pachetele de Crăciun a copiilor de la Casele de Tip Familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Mulţumim de asemenea Serviciului de Ajutor Maltez, Sucursala Aiud şi MHD Hasseelroth Germania, care au donat pachete de Crăciun beneficiarilor de la Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos.

 Copleşitoarea bucurie din ochii copiilor, atunci când se întâlnesc cu bunul Moş Crăciun, să ne fie nouă celor mari aducătoare de mulţumire sufletească şi să ne inspire să fim mai buni cu cei din jur şi cu noi înşine.

„Le mulţumim tuturor instituţilor publice, organizaţilor neguvernamentale şi persoanelor fizice, care s-au alăturat acestor acţiuni caritabile, dovedind dragoste şi omenie, faţă de copiii şi adulţii ocrotiţi în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba”, a transmis directorul general, prof. Sorin Valerian  Chirilă.

Sărbătorile de iarna să le întâmpinăm cu pace, căldură în suflet şi multă bucurie.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea