Rămâi conectat

Ştirea zilei

Memorandum privind Cuprumin Abrud, depus la Guvern pentru şedinţa de mâine

Alexandra Mates

Publicat

în

Pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri s-ar putea afla şi discutarea unui memorandum privind Cuprumin Abrud. Formula înaintată de ministrul Economiei Varujan Vosganian propune ca anumite părţi interesate să furnizeze resurse financiare pentru tehnologizare şi să preia apoi produsul finit.

„Am depus un Memorandum la Guvern pentru mâine în ceea ce priveşte Cuprumin, unde propunem o formulă intermediară în care anumite părţi interesate să furnizeze resurse financiare pentru tehnologizare şi să preia produsul finit, respectiv minereul, în cazul Cuprumin – şi această formulă ar putea fi folosită şi în alte situaţii”, a spus ministrul.

Ministrul Economiei afirma, la începutul anului, că una dintre soluţiile pentru Cuprumin vizează un parteneriat public-privat în care investitorul să se ocupe de retehnologizare şi că privatizarea din acest an a societăţii va fi una transparentă.

Cuprumin a trecut şi anul trecut printr-o procedură de privatizare, care însă nu s-a finalizat. În 26 martie, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cuprumin SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,772 milioane euro. Preţul de pornire a fost de 57,363 milioane euro. Ulterior, licitaţia a fost anulată, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea