Ziarul Unirea

Memorandum privind Cuprumin Abrud, depus la Guvern pentru şedinţa de mâine

Pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri s-ar putea afla şi discutarea unui memorandum privind Cuprumin Abrud. Formula înaintată de ministrul Economiei Varujan Vosganian propune ca anumite părţi interesate să furnizeze resurse financiare pentru tehnologizare şi să preia apoi produsul finit.

„Am depus un Memorandum la Guvern pentru mâine în ceea ce priveşte Cuprumin, unde propunem o formulă intermediară în care anumite părţi interesate să furnizeze resurse financiare pentru tehnologizare şi să preia produsul finit, respectiv minereul, în cazul Cuprumin – şi această formulă ar putea fi folosită şi în alte situaţii”, a spus ministrul.

ELIT

Ministrul Economiei afirma, la începutul anului, că una dintre soluţiile pentru Cuprumin vizează un parteneriat public-privat în care investitorul să se ocupe de retehnologizare şi că privatizarea din acest an a societăţii va fi una transparentă.

Cuprumin a trecut şi anul trecut printr-o procedură de privatizare, care însă nu s-a finalizat. În 26 martie, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cuprumin SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,772 milioane euro. Preţul de pornire a fost de 57,363 milioane euro. Ulterior, licitaţia a fost anulată, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| TRAGEDIE în Alba Iulia: O femeie, găsită SPÂNZURATĂ în locuința sa

O femeie de 52 de ani a fost găsită spânzurată joi după-masa, în locuința în care trăia, în municipiul Alba… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

... 26 februarie 2013 at 22:35

Pe când memorandum la Cupru Min pentru plecarea acasă a celor care îndeplinesc condiţiile de pensie?
1. Morschl Iosif – tehnician este pensionat de mai bine de 1 an de zile şi este bine mersi angajat din nou la Cupru Min, deci reţineţi ia şi pensie şi salariu.
2. Vătăjelu Sorin – inginer şef, spun colegii lui că este depăşit rău de situaţie,trebuia să fie de ani buni la pensie, dar el ,,prestează,, în continuare.
3. Anca Vasile – subinginer, consumă oxigenul degeaba, trebuia să fie la pensie de 1 an de zile, iar în afară de faptul că este lacheul lui Vătăjelu, nu are alte atribuţii.
4. Amariei Dorina – şef laborator – îndeplineşte condiţiile de pensie.
5. Simina Nicolae – şef secţie piatră – îndeplineşte condiţiile de pensie.
6. Tomuş Dorel – şef secţie auto – îndeplineşte condiţiile de pensie.
Alo, domnule director şi lider de sindicat cţnd vă veţi hotări să respectaţi legea şi să-i trimiteţi la pensie, pentru a face loc unor oameni profesionişti şi mai tineri cu mai multă porftă de muncă pentru Cupru Min, nu pentru interesele personale? Asteptăm veşti bune, în sensul că-i trimiteţi la pensie, nu că-i mângîiaţi pe obraji.

adrian 27 februarie 2013 at 10:31

nu esti prea bine informat …..
nu inteleg de ce postati comentari daca nu aveti si argumente sa le sustineti….
verifica la casa de pensie poate uni chiar au dosaru bagat…..
daca chiar va intereseaza verificati la casa de pensii ….
ezista dosar de pensionare din martie 2012 la care inca nu s-a primit nici un raspuns….

... 27 februarie 2013 at 17:23

Dragul meu Adrian iti citez din legislatia in vigoare:
Intrebare: In baza carui document se intocmeste decizia de incetare CIM (contract individual de munca)?
Raspuns: Decizia angajatorului de constatare a cazului de incetare de drept a CIM în ziua in care salariatul indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare pentru pensionare.
I: Cine hotaraste data la care intruneste aceste conditii? R: Anexa nr. 5 la Legea 263/2010.
I: Instituţia tb. să astepte vreun document emis de catre o alta institutie3, respectiv Casa de Pensii, in urma careia sa emita aceasta decizie de incetare? R: NU , INDEPENDENT DE VOINTA SALARIATULUI SI A ANGAJATORULUI SAU DE COMUNICAREA DECIZIEI DE PENSIE, CIM INCETEAZA DE DREPT IN ZIUA IN CARE SALARIATUL INDEPLINESTE CUMULATIV CONDITIILE DE VARSTA SI STAGIUL MINIM DE COTIZARE PT. PENSIE.
I:Casa de Pensii elibereaza vreun document inainte ca persoana in cauza sa-si depuna dosarul de pensionare? R: Nu, documentul eliberat de casa de pensii va fi decizia de pensionare emisa după depunerea dosarului de pensionare.
deci in concluzie, trebuia din martie 2012, sa pleci de la firma. Dar tu esti un caz ,,fericit,, pentru ca unii trebuiau sa plece de mai mult timp.

Comentariile sunt oprite