Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Medicii români primesc echipamente din Italia pentru a se lupta cu pandemia COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Medicii români primesc echipamente din Italia pentru a se lupta cu pandemia COVID-19

Reprezentanţii Confindustria Romania vor încheia marţi, la Spitalul Elias din Bucureşti, un protocol strategic de colaborare cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, prin intermediul căruia cele două entităţi îşi propun dezvoltarea de acţiuni comune cu scopul de a îmbunătăţi siguranţa sanitară a personalului din structurile medicale şi nivelul de sănătate al populaţiei în România, informează Agerpres.

Protocolul va fi semnat de presedintele Confindustria Romania, Giulio Bertola, şi de preşedintele Federaţiei Sanitas din România, Leonard Sorin Bărăscu, în prezenţa managerului Spitalului Elias, Mugur Ardelean, şi al prim secretarului Ambasadei Italiei la Bucureşti, Vincenzo Tamarindo.

Primul rezultat concret al acestui protocol strategic îl reprezintă donarea din partea Confindustria Romania de echipamente de protecţie medicală (halate chirurgicale, combinezoane) pentru întreg personalul sanitar al Spitalului Elias din Capitală (medici, asistente, infirmiere, şoferi pe ambulanţă etc). Echipamentele de protecţie sunt realizate cu ajutorul tehnologii italiene Immunolution plus, ce oferă un grad maxim de protecţie, dar şi de confort, nelăsând fluidele să pătrundă prin ţesătură, permiţând însă în acelaşi timp pielii să respire.

„Mulţumită acestor echipamente ce oferă un grad sporit de protecţie, activitatea personalului medical, care în aceste momente grele depune eforturi deosebite în lupta împotriva Covid-19, se va putea desfăşura în condiţii de siguranţă”, se menţionează în comunicatul celor două organizaţii.

Confindustria Romania, patronatul care reprezintă de peste 20 de ani cele mai importante investiţii italiene din ţara noastră, anunţă că vor urma în scurt timp şi alte etape ale protocolului de colaborare încheiat cu Federaţia Sanitas din România, organizaţie sindicală ce reprezintă interesele a peste 100.000 membri din toate categoriile profesionale din sănătate şi asistenţă socială, şi că se va ocupa să aducă în România şi alte tehnologii inovatoare în domeniul medical prin intermediul cărora doreşte să ofere sprijin concret activităţii medicale din ţara noastră precum şi realizării planului de vaccinare.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea