Rămâi conectat

Ştirea zilei

Medicamentele anti-COVID considerate „de internet” sau cumpărate de la „tarabă”  care te pot băga în spital: ”Nu înțeleg cum un om poate înghiți așa ceva”

Publicat

în

Medicamentele anti-COVID considerate „de internet” sau cumpărate de la „tarabă”  care te pot băga în spital: ”Nu înțeleg cum un om poate înghiți așa ceva”

Frica de a ajunge la spital îi face pe mulți români care se îmbolnăvesc de COVID-19 să ia tratamente fără prescripție medicală, de pe internet sau chiar de la ”tarabă”.

La acest fenomen contribuie și mesajele antivacciniste dar și slaba informare a populației de către autorități cu privire la riscurile care se expun atunci când își administrează tratamente fără să întrebe medicul.

Astfel, oamenii ajung să se ”trateze” acasă cu Umifenovirul (Arbidol), Ivermectină, Azitromicină, Algovir sau diverse uleiuri esențiale, despre care nu știu nimic dar în care au încredere oarbă, refuzând în același timp să se vaccineze.

Electrica Furnizare Discount

Epidemiologul șef al României, Doctor Doina Azoicăi, Președintele Colegiului Medicilor, Doctor Daniel Coriu și Doctor Adrian Marinescu, medic infecționist și director medical al Institutului Matei Balș din București au explicat pentru Ziare.com de ce aceste medicamente nu trebuie achiziționate de oriunde și de ce sunt periculoase.

Doctor Adrian Marinescu: ”Oricum, orice ar circula pe internet, atâta timp cât nu este o prescripție a unui medic, nu trebuie luat în seamă”
”Cred că orice cumpărăm de la persoane neautorizate este periculos. Este clar că, dacă nu ai o sursă pe care să o verifici, nu ar trebui să intre în discuție, mai ales dacă este vorba despre medicamente. Nu știm de fapt ce cumpărăm. În rest putem să discutăm despre faptul că un anumit medicament este aprobat sau nu, ce studii are în spate, cât este de util, sunt lucruri total diferite”, a explicat medicul Adrian Marinescu pentru Ziare.com.

Specialistul a explicat că unele dintre medicamentele, cum ar fi Arbidolul sau Ivermectina, pot ajuta în tratamentul bolnavilor de COVID-19, însă nu administrate în orice condiții și doar sub supraveghere medicală.

”Despre Arbidol vă pot spune că l-am avut și noi în spital. În situația în care este folosit în spital și este administrat la începutul bolii, poate să aibă un rol în tratament. Nu înseamnă că este miraculos dar poate să fie util.

Nu trebuie cumpărat din surse de tip tarabă sau surse care nu se pot verifica și, în primul rând, acest medicament nu se poate lua preventiv ci doar dacă pacientul are infecția cu SARS-CoV-2 și un medic îi prescrie acest tratament și îi urmărește evoluția bolii. Nu se pune problema să ia un antiviral fără să îl prescrie cineva. Oricum, orice ar circula pe internet, atâta timp cât nu este o prescripție a unui medic, nici nu trebuie luat în seamă”, a mai precizat medicul Adrian Marinescu.

Despre Ivermectină, medicul a explicat că se poate folosi însă tot sub atenta monitorizare a medicilor.

Despre Azitromicină, medicul a mai spus că nu mai este folosită de când a început pandemia. S-a demonstrat foarte clar că nu este eficientă.

Arbidolul s-a aflat anul trecut, temporar, în protocolul de tratament al infecției cu SARS-CoV-2.

Doctor Daniel Coriu: ”Nu știm ce conțin acele pastile de pe internet. Eu nu înțeleg cum un om are curajul să înghită așa ceva”
”Sunt de fapt două mari probleme. În primul rând, acest comerț pe internet nu este în regulă. Este o piață nereglementată. Noi nu știm ce se vinde și nici ce conțin acele pastile, nu cunoaștem cum au fost produse.

Pot conține substanță activă și chiar și substanțe periculoase. Iar dacă vorbim punctual despre Arbidol și despre celelalte antivirale comercializate în Piața Bucur Obor, ceea ce este foarte adevărat, noi nu cunoaștem nimic despre calitatea lor pentru că sunt medicamente care nu au aprobarea Agenției Europene a Medicamentului sau Agenției Naționale a Medicamentului. Eu nu înțeleg cum un om poate să aibă curajul să înghită așa ceva.

În al doilea rând, un antiviral înseamnă un medicament foarte activ și inhibă replicarea ARN-ului, face ca virusul să nu se înmulțească, astfel, cu certitudine va avea o toxicitate în organism.

Arbidolul nu este recunoscut acum nicăieri în Europa. Este un medicament care vine din Rusia. Putem citi că este un antiviral produs pentru infecția gripală, însă nimic mai mult”, a explicat medicul Daniel Coriu.

Specialistul a subliniat că sunt două motive pentru care trebuie descurajat acest comerț ilegal. ”Însă mai mult decât să îi informăm pe oameni în alt mod nu avem cum să-i determinăm să nu aleagă astfel de tratamente. Ei nu au încredere într-un produs care vine de pe o piață bine reglementată, cum este vaccinul, însă au încredere în astfel de substanțe. Vorbim aici despre o educație elementară medicală”, a explicat medicul.

Însă acest trend în a cumpăra medicamente din alte surse decât cele legale și sigure se practică și atunci când vine vorba despre alte maladii grave. Medicul Daniel Coriu a spus că și în cazul oncologiei, ”se preferă medicamente oncologice cumpărate de pe internet, ceea ce este de neacceptat.

Eu, în experiența mea am avut astfel de cazuri. Pacienți cu forme serioase de boală, forme de limfom, au folosit vâsc, administrat chiar intravenos. Au fost niște toxicități teribile și evoluția a fost chiar fatală”, a explicat Prof. Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor România (CMR), dar și medic primar hematolog și directorul Centrului de Hematologie și Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni.

Dr. Doina Azoicăi, epidemiologul șef al României: ”Și vitaminele luate fără indicațiile medicului și în dozele incorecte, pot produce dezavantaje”

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, pe internet au început să circule tot felul de variante de tratament la domiciliu, de la forme ușoare, până la cele medii.

Aceste liste includeau vitamina C, vitamina D3, Zinc, Aspenter, Algocalmin, dexametazonă, azistromicină, paracetamol și alte câteva.

Epidemiologul Doina Azoicăi a explicat pentru Ziare.com că există niște principii general valabile în recomandările privind administrarea de preparate medicamentoase și, cu atât mai mult în acest moment când vorbim despre tratamentul pentru o boală atât de gravă.

”Ca principiu de bază, niciun medicament nu poate fi administrat fără recomandarea medicului, fie cel de familie, fie infecționist dacă vorbim de infecția cu SARS-CoV-2.

În al doilea rând, preparatul medicamentos, dozele, ritmul de administrare, rămân un element important de prescripție medicală și nu pot fi stabilite de către oricine ci doar de medic.

Iar în al treilea rând, toate aceste prescripții de medicamente se fac conform protocoalelor și ghidurilor care sunt autorizate la nivel național.

În ultimul rând, orice medicație, oricare ar fi ea, nu se administrează cu preparate care sunt procurate într-un mod ilicit, care nu pot fi verificare și nu pot fi atestate că sunt valabile, active și nu sunt toxice”, a explicat epidemiologul șef al României.

Referitor la lista de medicamente pentru tratamentul COVID cu vitamine care circulă pe internet, Doina Azoicăi a explicat: ”Fiind în categoria de preparate medicamentoase, chiar dacă sunt vitamine, ele trebuie administrate numai la recomandarea și prescripția medicului.

Limita între rău și bine în medicină este atât de sensibilă. Desigur, chiar dacă este vorba despre vitamine, dozele incorecte pot determina dezavantaje. Gândiți-vă că o supradozare de vitamina C poate să ducă la tulburări digestive și chiar fenomene mai grave, de hemoragie digestivă. Vitamina D se ia doar într-o anumită cantitate, nu oricât și oricând”, a explicat medicul.

Dr. Mihai Craiu: ”Vă rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete „faimoase” care circulă pe net”
Medicul pediatru Mihai Craiu face un apel pe Facebook către oamenii infectați cu coronavirus, să nu se mai trateze singuri acasă după ”rețetele faimoase care circulă pe net”.

Acesta atrage atenția asupra unei combinații de medicamente pe care o iau mii de oameni, și care poate să fie mortală.

”Va rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după retete „faimoase” care circulă pe net.

Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical:

Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin.

Eventual și hidroxiclorochină.

Puteți să muriți dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical.

Ce zic protocoalele medicale?

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina.

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănătos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială…

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase…”, a scris Mihai Craiu pe Facebook.

În farmacii se epuizează rapid stocurile de Ventolin, care este un bronchodilatator pentru respirație, Biorinil, care este un spray nazal, Tusocalm și Tussin forte. Farmaciștii spun că pacienții vin cu lista de medicamente de la vecinul care a avut COVID.

sursa: ziare.com

Publicitate

Ştirea zilei

Cazul jurnalistei jefuite la Alba Iulia de 1 Decembrie: Polițiștii au REȚINUT un bărbat de 57 de ani din Bacau. Filmul evenimentelor

Publicat

în

Cazul jurnalistei jefuite la Alba Iulia de 1 Decembrie: Polițiștii au REȚINUT un bărbat de 57 de ani din Bacau. Filmul evenimentelor

Polițiștii din Alba l-au depistat și reținut pe cel care i-a furat unei jurnaliste aflate la Alba Iulia de 1 decembrie.  mai multe bunuri din rucsac.

Un bărbat din județul Bacău a fost reținut de polițiștii din Alba Iulia, pentru furt. Ar fi sustras portmoneul unei tinere care participa la manifestările din Cetatea Alba Carolina, dedicate sărbătoririi Zilei Naționale.

CITEȘTE ȘI: O jurnalistă TV a fost JEFUITĂ în timp ce transmitea de la marșul simpatizanților AUR, din Alba Iulia

La data de 6 decembrie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un bărbat de 57 de ani, din comuna Horgești, județul Bacău, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

Electrica Furnizare Discount

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 1 Decembrie 2021, în jurul orei 12,00, în timp ce se afla în Cetatea Alba Carolina, ar fi sustras, din rucsacul unei tinere, portmoneul în care avea carduri, documente și o sumă de bani.

În cursul zilei de azi, 7 decembrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

APA CTTA ALBA| MARȚI: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ din cauza unei avarii la conducta de alimentare din Blaj: Zonele afectate

Publicat

în

APA CTTA ALBA| MARȚI: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ din cauza unei avarii la conducta de alimentare din Blaj: Zonele afectate

Sucursala Blaj a operatorului regional APA CTTA SA ALBA, anunță că în dimineața zilei de 07 decembrie 2021 s-a produs o avarie la conducta de alimentare cu apă potabilă a municipiului Blaj. În vederea remedierii acesteia, se va întrerupe furnizarea apei potabile în cartierele Petrisat și Fabricii.

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiți să procedam la purjarea apei (spălări locale), până la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Hai să dăm mână cu mână! Cum au salvat doi polițiști din Alba o femeie de 72 de ani căzută într-o fântână

Publicat

în

FOTO VIDEO| Hai să dăm mână cu mână! Cum au salvat doi polițiști din Alba o femeie de 72 de ani căzută într-o fântână

Marcel și Alin, polițiști ai Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, județul Alba, sunt doi oameni ai legii care împreună cu trei localnici din localitatea Jidvei au reușit să salveze o vârstnică de 72 de ani, a căzut într-o fântână din comună.

„Ziua a început normal… deplasări în teren, discutat cu localnicii, până la un moment:

112: – Urgent! O persoană, de 72 de ani, a căzut într-o fântână din comuna Jidvei.

Electrica Furnizare Discount

Oameni buni, nici nu știu cum am urcat în mașină și am demarat spre locație. Aveam aproximativ 10km de parcurs, timp suficient pentru ca Alin să afle mai multe despre caz.

Odată ajunși, am găsit 3 localnici… nu localnici… OAMENI CU SUFLET, care încercau să o salveze pe femeie.

Un OM intrase deja în fântână, agățat de lanțul de care era legată o găleată.

Am reușit să schimbăm câteva cuvinte și să aflăm că doamna nu suferise traumatisme grave, iar fântâna era secată, imediat am sunat colegii pompieri.

Dar nu am apucat să comunic foarte mult cu ei, când l-am auzit pe Alin:

– Vino repede! Am reușit să o prindem cu o funie! Reușim să o scoatem!

Am lăsat telefonul imediat și am început toți să tragem de funia care o cuprindea pe femeie.

Unul dintre localnici era la manivela fântânii, răsucind concomitent cu noi, pentru a-l scoate pe cel care coborâse în fântână, sprijinind femeia.

Nu pot să vă explic emoțiile trăite, mai ales când au ajuns aproape de gura fântânii. Să nu cumva să nu se mai țină de funie… să se dezechilibreze…

Dar… am reușit! Toți! Mână cu mână!” – Marcel, colegul nostru

Au acceptat cu greu fotografia! Dar merită să îi cunoașteți!

Marcel și Alin, polițiști ai Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, județul Alba. Ne pare rău că nu avem avem o fotografie și cu ceilalți eroi!

Vă mulțumim, români frumoși!”, au scris reprezentanții Poliției Române pe facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare