Medic de familie din Alba Iulia, după vaccinul anti-Covid: „Mi se pare o decizie personală, nu cred că trebuie să ne convingem unii pe alții să ne vaccinăm”
Carmen Crăciun, un medic de familie din Municipiul Alba Iulia, a transmis prin intermediul paginii de socializare experiența acesteia în cadrul procesului de vaccinare anti-Covid, explicând că nu a fost o decizie ușoara aceea de a se vaccina, iar această decizie trebuie să fie una personală, fără a asculta sfaturile altora.
„Biletul din imagine l-am avut azi lipit de blugi, și reprezintă intervalul de timp pe care a trebuit să îl petrec așteptând sub supraveghere posibilele reacțîi adverse post vaccinare COVID19.
Citește și: Peste 300 de persoane din Alba, VACCINATE anti-COVID, în a treia zi a campaniei. Câte sunt programate joi
În afară de niște “furnicături“ tranzitorii la locul de inoculare, nu am simțit aproape nimic. Vaccinarea antigripală o simți, vaccinarea cu noul vaccin, aproape deloc.
De la preluare până la ieșire, tot personalul a fost la superlativ! Pe unii dintre colegii prezenți îi cunoașteam, pe alți colegi am avut plăcerea să-i cunosc abia azi, când ne-am dat seama că ne auzisem în încercarea de a găși cele mai bune soluții pentru pacienți.
Citește și: OFICIAL| 54 noi INFECTĂRI în județul Alba, în ultimele 24 de ore: LISTA localităților din care provin noile cazuri de COVID-19
Nu a fost o decizie ușoară aceea de a mă vaccina! În funcție de informațiile pe care le-am primit, am decis să mă vaccinez. Mi se pare o decizie personală, astfel încât nu cred că trebuie să ne convingem unii pe alții să ne vaccinăm sau să nu ne vaccinăm. Esență în această campanie de vaccinare mi se pare următoarea: vaccinarea ar putea să ne asigure imunitatea”de turmă” dacă este efectuată în procentul adecvat, vaccinarea ar putea să fie eficientă dacă procentul necesar este efectuat rapid, pe modelul imunizarii din Israel; dacă nu o să fie atins procentul necesar imunizarii cât mai repede, posibil să dăm virusului timpul necesar mutațiilor care să îl facă și mai rezistent la acțiunile de prevenție.
În plus, presupunând că anticorpii ar fi prezenți la cei vaccinați timp de 6 luni, neatingerea procentului necesar imunizarii „de turmă” în acest interval, ar face toate acțiunile de până acum aproape inutile: imunologic și financiar.
Ce înseamnă o campanie nereușită? Prelungirea restricțiilor ce ne-au dat viață peste cap, o stare de imprevizibil permanentă, cu efecte negative la nivel micro-, macro-, pierderi evitabile de vieți omenești. Cei care nu doresc să facă vaccinul, mi se pare justificat să refuze inocularea.
O să ne vaccinăm noi și pentru ei… În definitiv dacă noi, cei vaccinați, o să avem orice efect negativ asupra sănătății, atunci ei or să fie cei care or să găsească soluții pe viitor pentru a gestiona această problema importantă de sănătate publică, poate prin alte metode. Eu de această dată am ales vaccinarea.
Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă vaccinarea în SJU Alba, a fost o experiență de nivel european, chiar peste!”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
VIDEO | Arbore doborât de vânt pe carosabil pe strada Voluntarilor din Aiud: Au intervenit pompierii
Arbore doborât de vânt pe carosabil pe strada Voluntarilor din Aiud: Au intervenit pompierii Un arbore a fost doborât de vânt pe carosabil pe strada Voluntarilor din Aiud, în seara zilei de luni, 7 iulie 2025, în timpul unei furtuni puternice. Citește și: FOTO | Copac doborât de vântul puternic în Parcul Municipal Aiud: Apel […]
Extindere a sistemului de canalizare în 6 sate ale comunei Vințu de Jos și modernizare a stației de epurare existente: Licitație pentru proiectare și execuție
Extindere a sistemului de canalizare în 6 sate ale comunei Vințu de Jos și modernizare a stației de epurare existente: Licitație pentru proiectare și execuție Primăria Vințu de Jos a lansat, vineri, 4 iulie 2025, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de contractare prin licitație publică a proiectării și execuției aferente obiectivului de […]
VIDEO | Care au fost efectele FURTUNILOR din Alba: Un arbore și țigle dintr-un acoperiș doborâte de vânt în Alba Iulia. Copaci căzuți pe carosabil la Câmpeni
Care au fost efectele FURTUNILOR din Alba: Un arbore și țigle dintr-un acoperiș doborâte de vânt în Alba Iulia. Copaci căzuți pe carosabil la Câmpeni ISU Alba a făcut, luni, 7 iulie 2025, în jurul orei 20.30, un bilanț al pagubelor pricinuite de furtunile din județul Alba. Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate (COD […]