Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Medic de familie din Alba, despre numărul mare de cazuri de gripă: ”Scoateți copiii din colectivități să își revină”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medic de familie din Alba, despre numărul mare de cazuri de gripă: ”Scoateți copiii din colectivități să își revină”

Un medic de familie din Alba trage un semnal de alarmă în urma numărului foarte mare de cazuri de gripă înregistrate în acest sezon, în special la copii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mădălina Vesa, medic de familie în Alba Iulia, le recomandă părinților care au cu ccine își lăsa copiii acasă, să îi scoată din colectivități, pentru a trece cu bine peste problemele medicale sau a le evita, dar și pentru ca micuții să își refacă imunitatea.

De asemenea, medicul atrage atenția asupra unui alt aspect important, acela al prevenției, mai ales în ceea ce îi privește pe pacienții care se prezintă în cabinetele medicale. Purtarea măștii este măsura minimă care poate fi luată, atât pentru a preveni îmbolnăvirea, dar și pentru a nu transmite virusul persoanelor sănătoase.

”O epidemie de gripă mai severă ca în acest sezon, eu nu mai țin minte să fi văzut în ultimii 10 ani. Atât copii, dar și adulți, toți cu stare alterată. Dar cel mai mult îmi pare rău de copii. Sunt extrem de epuizați, de obosiți. Din toamnă sunt răciți, nu le trece bine, stau 2-3 zile ăn colectivități și o iau de la capăt. Iar gripa i-a pus la pământ.

Dacă aveți cu cine să îi lăsați, vă recomand să îi scoateți din colectivități o lună (mă refer la cei de grădiniță/cămin), să își revină. Să poată dormi cât se poate de mult, să mănânce corect, adică mâncare gătită (fără dulciuri și ronțăieli), să se joace afară cât de mult se poate. Imunitatea nu se face cu siropuri, ci cu mâncare sănătoasă, somn și vaccinare gripală în luna octombrie.

O altă rugăminte mai am. Când veniți la cabinet cu febră, dureri musculare, tuse, vă rog să purtați mască. Un minim gest de a ne proteja. Suntem vaccinați (cadrele medicale), dar la 50 de consultații/zi, majoritatea acuți, s-ar putea să nu rezistăm.

Dacă sunteți sănătoși și veniți după diferite acte medicale, purtați mască, pentru că puteți lua virusuri de pe holuri, fiind pline de oameni bolnavi. Este minimul de prevenție ce se poate face.

Primul ministrul se plânge că sunt foarte multe concedii medicale. Pai dacăstatul român nu face nici o prevenție, se dă liber la îmbolnăviri – că fiecare are drepturi, atunci să tacă și să plătească toate concediile medicale de îngrijire copil sau pentru salariați, pentru că sunt cât se poate de reale aceste îmbolnăviri, cu stare foarte alterată. De asemenea, angajatorii să plătească toate aceste concedii (ce nu plătește statul), că fiecare angajat are atât drepturi, dar și obligații.

Să fim mai… SMART pe toamna viitoare!”, a scris medicul pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea