Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Martie, Luna Pentru Viață: Ateliere de gătit și de creație și acțiune de plantare de pomi fructiferi sau flori, pentru copiii ocrotiți în așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Martie, Luna Pentru Viață: Ateliere de gătit și de creație și acțiune de plantare de pomi fructiferi sau flori, pentru copiii ocrotiți în așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Alba Iulia

În luna martie, ne îndreptăm atenția către o temă deosebit de importantă și plină de semnificație. Martie este Luna Pentru Viață, o perioadă în care ne oprim să reflectăm și să celebrăm viața în toate formele ei, recunoscându-i valoarea și protejând-o cu dragoste și responsabilitate.

În acest sens, copiii ocrotiți în așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Alba Iulia vor fi implicați într-o serie de activități speciale dedicate vieții și ocrotirii, desfășurate pe tot parcursul lunii martie – o recunoaștere a importanței pe care comunitatea noastră o arată protejării vieții. Aceste activități au ca scop nu doar să ofere copiilor momente de distracție și creativitate, ci și să îi îndrume spre înțelegerea valorii inestimabile a vieții, gândul lor fiind îndreptat către Dumnezeu, către părinți și către ceilalți oameni dragi care le veghează creșterea.

Citește și: Locurile de joacă din Alba Iulia reparate de primărie: Care sunt locațiile unde se vor efectua lucrări

Copiii vor participa la ateliere de gătit și la ateliere de creație, în cadrul cărora, prin felicitări personalizate, deserturi pregătite cu dragoste și cadouri handmade vor putea să își exprime afecțiunea și recunoștința față de cei dragi, De asemenea, vor fi organizate ateliere educative într-un cadru creștin ortodox, axate pe exprimarea emoțională și reflecția asupra sursei adevărate a fericirii, experiențe menite să-i îndrume pe copii spre valorile autentice ale credinței și ale vieții în comunitate.

O altă parte importantă a programului constă în activități de creație – pictură, desen, colaje – pe tema „Viața prin ochi de copil”. Lucrările realizate de copii vor fi expuse în biserici la sărbătoarea Bunei Vestiri. Această activitate își propune să promoveze înțelegerea semnificației spirituale a sărbătorii și importanța aplicării valorilor creștine în viața de zi cu zi.

Această lună specială se va încheia printr-o acțiune de plantare de pomi fructiferi sau flori, sub tematica „Ce am ajutat să crească mare”, promovând astfel în rândul copiilor grija și responsabilitatea față de natură și valorile de solidaritate și cooperare în comunitatea noastră.

Suntem convinși că aceste activități vor contribui nu doar la dezvoltarea personală a copiilor, ci și la întărirea legăturilor lor cu valorile esențiale ale vieții și ale credinței creștine. În plus, ne bucurăm să avem oportunitatea de a implica și de a împărtăși aceste momente speciale cu întreaga comunitate, astfel încât să putem sărbători împreună viața cu toate darurile pe care ni le aduce.

Vă invităm să vă alăturați nouă în această călătorie dedicată vieții și sărbătoririi ei în luna martie, Luna Provita – o lună în care recunoaștem și celebrăm minunile și darurile vieții în toată plenitudinea lor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea