Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

MARȚI: Posibile întreruperi ale furnizării apei potabile în mai multe localități din Alba, printre care Blaj și Ocna Mureș

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Posibile întreruperi ale furnizării apei potabile marți, 29 iulie în orașele Ocna Mureș și Blaj, respectiv satele și comunele Mihalț, Coșlariu, Crăciunel, Bucerdea, Obreja, Cistei, Glogoveț, Valea Lungă, Lodroman, Lunca, Sîncel, Iclod, Lunca Târnavei, Sona, Căpâlna de Jos, Beldiu, Mesentea, Galda de Jos, Bagau, Lopadea Nouă, Decea, Inoc, Mirăslău și Unirea, au anunțat reprezentanții APA CTTA Alba.

Amintim că SC APA CTTA SA Alba a anunțat posibile întreruperi ale furnizării apei potabile în 29 iulie, de la ora 1.00, din aducțiunea generală Dn 1200 mm, în vederea executării lucrărilor de realocare a unui tronson din această aducțiune, care subtraversează Autostrada Sibiu-Deva în zona municipiului Sebeș. Durata de întrerupere a furnizării apei se estimează la 24 de ore.

Din cauza acestei întreruperi furnizarea apei pentru consumatorii existenți din zona municipiului Sebeș, Alba Iulia și până în orașul Teuș se va face din aducțiunea Dn 1000 mm (Fir 1), iar pentru cei din orașele Aiud, Ocna Mureș și Blaj și localitățile rurale de pe traseu, din rezervoarele de acumulare care dispun de capacitatea de înmagazinare de aproximativ 18-20 ore. Localitățile și consumatorii care nu dispun de rezervoare de acumulare vor fi afectați pe toată perioada de întrerupere pentru realizarea lucrărilor de realocare.

La punerea în funcțiune a conductei Dn 1200 mm și reluarea furnizării apei pot apărea depășiri are parametrilor de turbiditate și fier, situație în care se va proceda la spălarea conductelor până la încadrarea în parametrii de potabilitate, au anunțat reprezentanții APA CTTA Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea