Rămâi conectat

Curier Județean

MARȚI: Muzeul Unirii din Alba Iulia prezintă exponatul lunii august – o Diplomă de erou al Bătăliei de la Mărășești. La vernisaj va fi prezent unul dintre strănepoții eroului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 1 august 2017, ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii august – ”Diplomă de erou al Bătăliei de la Mărășești”.

Exponatul lunii august propus de muzeul albaiulian este o diplomă eliberată pentru unul dintre cei peste 15.000 de soldați români morți sau dați dispăruți în Bătălia de la Mărășești. Manifestarea marchează și împlinirea în luna august a 100 de ani de la această bătălie, considerată drept cea mai importantă operațiune militară a României în timpul Primului Război Mondial. Exponatul lunii prilejuiește astfel una dintre nenumăratele povești care au marcat sau au transformat destinul României moderne.

De precizat că la vernisarea exponatului va participa ca invitat special unul dintre strănepoții eroului de la Mărășești.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba  şi Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea