Rămâi conectat

Actualitate

Marşul naţional “Avram Iancu” ia startul astăzi! Traseu de 100 de kilometri, de la casa Crăişorului din Vidra până la Ţebea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 7 septembrie, începând cu ora 12:00, debutează oficial „Marşul Naţional Avram Iancu 2015”, un eveniment aflat la ediţia a cincea, organizat de poetul Laurian Stănchescu.

Marșul, organizat în memoria eroului moţilor, se desfăşoară în perioada 7-13 septembrie şi precede Marea Sărbătoare Naţională de la Ţebea. Traseul care urmează a fi parcurs este de aproape 100 de kilometri, de la casa Crăişorului din Vidra de Sus până la Ţebea, celebrându-se astfel memoria Eroului din Apuseni.

Laurian Stanchescu

De la Prefectura Judeţului Hunedoara din municipiul Deva, unde la ora 12.00 are loc o conferință de presă prin care se marchează începrea oficială a procesiunii cultural-istorice, poetul Laurian Stănchescu va porni alături de alți temerari înspre Țebea.

„Voi dezvălui în spaţiul public, pentru prima dată, odiseea din Parlament şi Cotroceni a Proiectului meu Avram Iancu, Martir şi Erou al Naţiunii Române, motivul nepromulgării, respingerii şi retrimiterii Proiectului în Parlament de către preşedintele Klaus Iohannis, identitatea opozanţilor acestui demers naţional, dar voi face public şi numele unui distins parlamentar, Preşedinte de Comisie, luptător pentru recunoaşterea meritelor Crăişorului”, a declarat Laurian Stănchescu.

 

Participarea la Marşul naţional ‘Avram Iancu’ este liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea