Rămâi conectat

Sport

Mărșăluitoarea Ana Rodean – obligată la o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng | Probleme medicale pentru cea mai bună sportivă din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ana Rodean, cea mai bună sportivă a județului în anul 2018, ratează prima parte a anului, din pricina unor probleme medicale. Sportiva în vârstă de 34 de ani este obligată să suporte o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng, motiv pentru pentru care pregătirea în următoarele luni va fi afectată.

Accidentarea la genunchi a sâcâit-o pe mărșăluitoarea legitimată la CS Unirea Alba Iulia în marea majoritate a anului trecut, Ana Rodean antrenându-se la capacitate normală din acest motiv doar o lună și jumătate vara trecută. Cu toate acestea unirista a izbutit rezultate deosebite: cel mai bun timp al carierei (o oră 33 de minute și 39 de secunde) și poziția a 19-a în proba de 20 kilometri mars a Campionatelor Europene de atletism de la Berlin, în august, dar și prezența, în luna mai, în China, la Cupa Mondială de marș (locul 48, cu timpul o oră 35 de minute și 17 secunde).

Cum durerile nu-i dădeau pace, Ana Rodean a efectat, timp de trei luni, un tratament bazat pe infiltrații cu plasmă, se părea că lucrurile reintră în normal, însă în cele din urmă, după alte investigații medicale, Ana Rodean a fost nevoită să programeze o intervenție artroscopică, în 15 februarie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca. “Trebuie să mă operez și sper ca recuparea să dureze cât mai puțin. Toate planurile de pregătire sunt date peste cap din acest motiv și este cert că participarea la concursuri depinde de durata perioadei de refacere”, a spus Ana Rodean.

Cupa Europei la marș (19 mai, în Lituania, la Alytus) și Campionatul Mondial de Atletism (27 septembrie-6 octombrie, în Qatar, la Doha) sunt competițiile majore ale anului 2019, însă, după toate probabilitățile, prima dintre aceste întreceri nu va putea fi abordată de albaiuliancă. “Este clar că am primit o veste nedorită… Perioada de recuperare este estimată între una și trei luni, Ana va rata Naționalele de marș din luna martie și rămâne de văzut dacă va reuși să se reface până la Cupa Europei”, a menționat antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

În privința calificării la Mondialele din Qatar, trebuie să așteptăm, în primul rând, însănătoșirea sportivei din Cetatea Marii Uniri, asta întrucât oportunitățile de obținerea a timpului de calificare la Campionatele Mondiale din Qatar, respectiv Campionatul Balcanic de Marș din Grecia (20 aprilie), Grand Prix-ul de la Bekecsaba (22 aprilie) sau Cupa Europei, din luna mai, din Lituania, nu vor putea fi abordate, după toate probabilitățile.

Baremul s-a înăsprit, pragul de calificare coborând la 1:33.30, însă în proba de marș vor fi 60 de concurente, iar pe lângă sportivii ce vor fi calificați prin îndeplinirea baremului, locurile rămase disponibile vor fi repartizate, în funcție de performanță, celorlalți atleți. Se vor lua în calcul rezultatele internaționale obținute în perioada 30 martie 2018-septembrie 2019, iar Ana Rodean are la îndemână acel PB din luna august, de la Berlin, cu numai 9 secunde peste baremul de calificare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde Cele două reprezentante ale Albei în turul al treilea al Cupei României au parte de dueluri de foc cu divizionare secunde, miercuri, 14 august, la ora 17.30. Pe „Cetate”, CSM […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea