Rămâi conectat

Sport

Marius Lupu, înaintea returului cu SCM Zalău: “Cu concentrare maximă, trecem mai departe”, afirmă golgheterul CSO Cugir

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Cugir are sâmbătă, 15 mai, de la ora 17.30, un meci “de totul sau nimic”, returul barajului cu SCM Zalău, în care echipa condusă de Lucian Itu este obligată să remonteze un ecart de două goluri.

Gruparea de sub Drăgana a realizat, la finele sezonului regular din eșalonul terț, o performanță notabilă, devenind campioană a Seriei a 9-a din Liga a 3-a, lucru nemaiîntâmplat în Alba în ultimele două decenii, dar cele 90 de minute ale jocului tur, în Sălaj, au produs dezamăgire în tabăra “roș-albaștrilor”.

Urmează manșa retur, în care amfitrionii vor să întoarcă rezultatul (0-2) pentru a continua cursa spre Liga a 2-a, o eventuală calificare însemnând un duel cu învingătoarea dintre Unirea Dej și Minaur Baia Mare, remiză albă în tur. Așadar, se anunță 90 de minute încinse pe Arena “CSO”, cu gazdele ce speră într-o “remontada”, în caz contrar urmând vacanța pentru conjudețeni.

În Sălaj am prins o zi mai proastă, trebuie să recunoaștem asta. Cu toate acestea, altfel stăteam lucrurile dacă marcam din situațiile avute când scorul era alb. Adversarii au speculat la maximum oportunitățile de care au beneficiat, au dat două goluri din două ocazii”, a spus Marius Lupu, golgheterul formației din Alba, cu 10 reușite.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani crede că CSO Cugir poate să învingă SCM Zalău, dar și să treacă în faza finală a barajului pentru accederea în eșalonul superior.

Trebuie să fim motivați în această săptămână, să ne pregătim bine și să ne propunem să dăm totul pentru a trece mai departe. Nu este imposibil să ne calificăm. Din punctul meu de vedere, din ce am simțit în teren, Unirea Dej mi s-a părut mai puternică, în comparație cu SCM Zalău”, a adăugat vârful originar din Vadu Moților, ajuns la Cugir la începutul anului trecut, de la CSM Deva.

“Pot spune că mă așteaptă cel mai important meci din carieră, n-am mai evoluat într-o partidă de asemenea importanță. Firesc că mi-aș dori să marchez, dar cel mai mult ar conta să reușim să trecem mai departe, indiferent cine înscrie”, a adăugat Marius Lupu, cel ce a punctat în trei rânduri în această primăvară, acasă în derby “de Alba” cu CS Ocna Mureș 3-0, respectiv în deplasările de la Turda și Jucu (cu Sănătatea Cluj), golurile externe fiind decisive, pentru soarta punctelor puse-n joc (1-0 pentru CSO)

Cugirul a fost ultima dată pe a doua scenă în ediția 1992/ 1993, promovarea fiind realizată în stagiunea 1989/ 1990. În urmă cu 8 ani, mai precis în martie 2013, Alba a pierdut ultima reprezentantă în eșalonul secund, prin retragerea Unirii Alba Iulia, ce s-a și desființat în acel moment dureros și controversat. Ultima promovare la acest nivel a fost realizată de Minaur Zlatna, în campionatul 2000/ 2001, sub comanda lui Ștefan Fogoroși, adică acum două decenii!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO | Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură Federația Română de Orientare a stabilit componența loturilor naționale care urmează să reprezinte România la două competiții internaționale de anvergură care vor avea loc în perioada imediat următoare. Astfel în perioada 14-20 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea