Rămâi conectat

Politică Administrație

Marius Haţegan, Vicepreşedinte CJ Alba: Ritm alert la construcţia Băilor Sărare de la Ocna Mureş

Andreea Ștefan

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Primăria oraşului Ocna Mureş amenajează o bază de tratament şi agrement în oraşul de pe malul Râului Mureş, investind aproape 6 milioane de euro pentru a repune localitatea pe harta europeană a stațiunilor balneo-climaterice.

Lucrările la Băile Sărate au început în toamna anului 2018, stadiul de realizare fiind de peste 60%. Deşi termenul iniţial de construcţie era până în vara anului 2021, constructorul dă dovadă de o mobilizare exemplară, fiind posibilă finalizarea proiectului în cursul acestui an.

Prin intermediul proiectului va fi amenajat un complex turistic cu destinaţii multiple, incluzând baza de agrement, bazine cu apă sărată şi dulce, săli de tratament şi recuperare medicală, sală de fitness, restaurant, spaţii de joacă şi alte spaţii administrative şi auxiliare. Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în zonă, complexul urmând a deservi atât locuitorii oraşului şi a localităţilor limitrofe, dar şi turiştii din ţară şi străinătate, dând startul unei relansări economice bazate pe resursele naturale.

„Băile Sărate” Ocna Mureș au fost simbolul orașului Ocna Mureș aproape 100 de ani. De aceea,  administraţia judeţeană şi administraţia locală doresc să redea oraşului strălucirea de odinioară, prin construcţia bazei de tratament şi agrement sub umbra castelului Teleki. În perioada interbelică, oraşul era a doua staţiune balneo-climaterică din România, raportat la numărul de turişti şi ca importanţa medicală. Din acest motiv, după finalizarea lucrărilor, se doreşte ca oraşul să reprimească statutul de staţiune balneo-climaterică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de reabilitare la grădinița din zona Centru Teiuș: Rețelele electrice vechi de peste 50 de ani se înlocuiesc în totalitate, se schimbă tavanele și instalațiile. Renovări și la Casa de Cultură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la grădinița din zona Centru Teiuș: Rețelele electrice vechi de peste 50 de ani se înlocuiesc în totalitate, se schimbă tavanele și instalațiile. Renovări și la Casa de Cultură Lucrarile de reabilitare termică ale gradinitei din zona Centru, se derulează in ritm sustinut, au anunțat reprezentanții primăriei, marți, 23 iulie 2024. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea