Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Marea Britanie ar putea renunţa la testele COVID-19 obligatorii pentru cei care intră în ţară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marea Britanie ar putea renunţa la testele COVID-19 obligatorii pentru cei care intră în ţară

Guvernul britanic ar putea renunţa la măsură în cursul acestei săptămâni, anunţă Daily Mail. „Testele au fost introduse în încercarea de a minimiza răspândirea tulpinii Omicron, dar deja Omicron este larg răspândită, deci testele sunt redundante”, a declarat o sursă din Guvern.

Edward Argar, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a transmis că „nu există nimic care să indice nevoia de alte restricţii. Avem nevoie de calm. Trebuie să ne uităm la date şi să facem totul pentru a evita alte restricţii”.

Testul PCR COVID-19 în a doua zi, încă obligatoriu

La momentul actual, cei cu schema completă de vaccinare care intră în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ la sosire, dar şi să se izoleze până la aflarea rezultatelor testului efectual la sosire. Cei nevaccinaţi trebuie să stea în carantină 10 zile la intrarea în Marea Britanie.

Cu toate astea, autorităţile nu vor să renunţe la testul PCR obligatoriu în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie.

Ministrul britanic al Sănătăţii refuză noi restricţii

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat sâmbătă că nu vor fi introduse noi restricţii decât în ultimă instanţă în Anglia, în ciuda înmulţirii cazurilor de infectare cu Omicron, precizând că trebuie obţinute mijloacele pentru a putea „trăi cu virusul”, prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă, relatează Agerpres, citând AFP.

Marea Britanie, una din ţările puternic afectate de pandemie, cu peste 148.600 de morţi, înregistrează în fiecare zi noi recorduri de contaminări, bilanţul de vineri pentru 24 de ore fiind de peste 189.000 de infectări.

Şi spitalizările se înmulţesc, chiar dacă autorităţile subliniază pentru moment că varianta Omicron a coronavirusului cauzează forme ale bolii mai puţin severe decât Delta.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea