Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Marcela Dărămuș: ”Niciun profesor NU va fi obligat să returneze banii primiți pentru dezvoltarea profesională”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marcela DaramusPreședintele Organizației de Femei a PSD Alba, Marcela Dărămuș, inspector general adjunct al ISJ Alba, a transmis, vineri, un mesaj către profesorii care, în urma unei ”dezinformări electorale” cred că vor fi obligați să returneze cei 150 de euro alocați de Guvern pentru a fi folosiți în scopul dezvoltării profesionale:

Respingem categoric informațiile conform cărora profesorii ar putea fi obligați să dea înapoi acea subvenție de 150 de euro primită de la Guvern. Este o informație specifică de campanie electorală, falsă, care crează în această perioadă tensiuni în cadrul colegilor mei, cadre didactice. Niciun profesor nu va fi obligat să dea banii înapoi sau să returneze într-un fel sau altul acea sumă și nici nu trebuie justificată prin facturi sau anumite chitanțe. Sunt bani dedicați pentru dezvoltarea profesională, iar fiecare coleg al meu are posibilitatea de a-și alege cum vrea să se dezvolte profesional. Victor Ponta a tratat întotdeauna cu respect cadrele didactice și tot ceea ce înseamnă educație, venind chiar în sprijinul colegilor mei prin diferite măsuri care au adus plus-valoare sistemului educațional în cei doi ani și jumătate de guvernare”, a spus Marcela Dărămuș.

În cadrul conferinței de presă la care a participat, vineri, liderul social-democrat a făcut precizări și despre scandalul creat de primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, pe tema unui așa-zis incident produs la colegiul din oraș, unde un grup de eleve s-au pozat în sala de sport, una dintre acestea având în mână un ”fluturaș” electoral cu Iohannis, iar apoi fotografia a fost postată pe un site de socializare.

Este un subiect creat de dânsul în campanie electorală. În discuțiile pe care le-au avut colegii mei, cadre didactice și doamna director cu elevii, care sunt majori, și cu părinții acestora, a rezultat că această acțiune chiar a fost sugerată de o persoană din staff-ul de campanie din Zlatna. Este clar că s-a făcut campanie electorală și în rândul elevilor și îmi pare rău că aceștia, alături de profesori, sunt folosiți în județul Alba în acest scop. Doamna director nu a făcut decât să le prezinte elevilor legea și regulamentul din școală; în niciun caz nu a fost luată măsura de exmatriculare. Nu cred că s-a auzit vreodată ca o școală sau elevii din județ să fie folosiți de PSD în campanie electorală, iată însă că PDL și PNL Alba folosesc orice armă și orice mijloace pentru a câștiga voturi”, a declarat Marcela Dărămuș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea