Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Marcel Ciolacu anunță: Sistemul de Garanție-Returnare din România va fi al doilea cel mai mare din Europa

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marcel Ciolacu anunță: Sistemul de Garanție-Returnare din România va fi al doilea cel mai mare din Europa

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că Sistemul de Garanție – Returnare (SGR) din România va deveni al doilea cel mai mare din Europa, urmând Germania, din perspectiva numărului de ambalaje procesate. Acest anunț a fost făcut în cadrul evenimentului de lansare a acestui sistem.

„Prin lansarea SGR, România se poziționează ca lider în protecția mediului și gestionarea ambalajelor. SGR din România va fi al doilea cel mai mare sistem de acest fel din Europa, după Germania, în ceea ce privește numărul de ambalaje procesate. Reprezentăm, de asemenea, o premieră globală, având cel mai mare sistem de acest tip, integrat, și sperăm că va deveni un studiu de caz pentru guvernele din întreaga lume”, a spus prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Ciolacu a evidențiat că, începând cu 30 noiembrie, cetățenii români se vor alătura celor peste 350 de milioane de oameni din întreaga lume care locuiesc în țări cu un sistem de garanție – returnare.

În contextul în care 13 țări europene au implementat deja SGR, premierul a subliniat că România se alătură acestui efort, aducând numărul total de cetățeni europeni cu SGR la peste 163 de milioane.

Pe lângă schimbarea culturală semnificativă, Ciolacu a subliniat că centrele de colectare ale Returo, compania care gestionează SGR, vor avea un impact economic direct, creând peste 600 de locuri de muncă până la sfârșitul anului viitor și stimulând investiții similare în transport și reciclare. Premierul a asigurat că Guvernul va continua să susțină astfel de inițiative inovatoare în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, apelând la contribuția cetățenilor pentru a da mai multă coerență acestei probleme cu implicații pe termen mediu și lung.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea