Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mamele minore, care își continuă studiile, vor beneficia de o bursă 700 de lei, iar copii lor vor avea prioritate pentru locuri la creşă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou tip de bursă a apărut în România. Este vorba despre mamele minore care, dacă își continuă studiile, vor beneficia o bursă 700 de lei, iar copii lor vor avea prioritate pentru locuri la creşă. Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a menţionat că prin acordarea bursei se încearcă şi prevenirea separării mamei de copil.

„La Parlament, primul eveniment mi-l aduc aminte cu mare emoţii a fost acel al lansării campaniei ‘Clasa M. Clasa Mamelor Minore’, când am convins foarte mulţi colegi parlamentari, pe care îi salut şi le mulţumesc că sunt astăzi aici prezenţi, să vină cu un punct de vedere şi un semnal de alarmă care să fie transmis apoi în fiecare judeţ. Cristina (Chiriac, preşedinta CONAF n.r.) , alături de doamne extraordinare, au dus apoi acest mesaj în întreaga ţară. Şi da, mamele minore beneficiază de acea bursă de 700 lei pornind de la acea campanie. Şi să ştiţi că nu este o formă de încurajare. Să creştem cumva numărul mamelor minore, pentru că am auzit şi acest aspect, chiar din partea liceenilor ‘sunt unele colege care au spus că o să încerce să fie mame pentru că primesc bursă’. Nu, vor primi bursă doar cele care vor merge la şcoală. De ce? Încercăm să prevenim separarea copilului de mamă.

Bursă specială

Încercăm să le ajutăm pe aceste minore care au ajuns în această situaţie şi care trebuie de acum să-şi ia viaţa în piept, în mâini, nu doar viaţa lor, ci şi viaţa copilului pe care sau copiilor, poate sunt şi cazuri de gemeni, pe care ele le-au i-au adus pe lume. Deci această bursă se primeşte numai în situaţia în care ele participă la şcoală şi da, au şi prioritate copiii acestora pentru locuri la creşă şi la grădiniţă”, a precizat ministrul.

Potrivit ministrului, tinerii pot accesa programe de sprijin şi după împlinirea vârstei de 18 ani în cazul în care aleg să îşi continue studiile sau să se angajeze.

„Şi apoi, mai departe toate celelalte programe de sprijin, şi anume după împlinirea vârstei de 18 ani – şi acesta a fost încă un motiv pentru care noi am demarat în urmă cu aproximativ o lună o campanie la nivel de minister, campania se numeşte 17 plus şi mame minore, încercând să discutăm cu toţi minorii instituţionalizaţi în momentul în care au împlinită vârsta de 17 ani, să ştie că o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani ei pot să acceseze nişte drepturi.

În acest an ei au posibilitatea să se gândească ce accesează, să-şi continue studiile superioare şi vor primi în fiecare lună peste 2.800 lei şi posibilitatea să rămână cazaţi în locaţiile unde sunt acum sau să primească la împlinirea vârstei de 18 ani o sumă de 9.000 lei, posibilitatea de a munci în două locuri oferite de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, prin implicarea societăţilor comerciale, inclusiv CONAF, cu locuri de muncă pe ceea ce ei cunosc până acum şi s-au pregătit şi de asemenea şi aducerea la cunoştinţă mamelor minore a acestor forme de sprijin şi spun că este nevoie de informare, pentru că repetiţia este mama învăţăturii”, a explicat ministrul, potrivit Agerpres.

Ministrul Natalia Intotero a punctat că pentru reducerea abandonului şcolar, sprijinirea tinerilor şi a familiilor sunt în derulare mai multe programe.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu” Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 ✠ Cardinal LUCIAN prin harul și mila Bunului Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea