Rămâi conectat

Actualitate

Mamă și fiu din Blaj, cercetați penal pentru că au folosit acte false la înmatricularea unei mașini furate din Spania

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţională a lui Ioan Ş., de 24 de ani şi a mamei acestuia Ana Ş., de 44 de ani, din municipiul Blaj, care la data de 19 ianuarie 2013 au înmatriculat un autoturism furat din Spania în data de 9 decembrie 2012.

Astfel, în data de 15 februarie a.c., poliţiştii au identificat în trafic autoturismul furat care era condus de către Ioan Ş., de 24 de ani, din Blaj . Cu această ocazie, autoturismul, an de fabricaţie 2010, cu o valoare de 25.000 de euro, a fost indisponibilizat de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Potrvit IPJ Alba, “în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la data de 18.12.2012, Ioan Ş., a efectuat un schimb de autoturisme, pe raza municipiului Alba Iulia, cu o persoană care şi-a prezentat documente de identitate false, datele acesteia nefiind identificate în bazele de date privind evidenţa persoanei. În schimbul autoturismului furat din Spania, Ioan Ş. a dat un autoturism, de aceeaşi marcă, an de fabricaţie 2006 precum şi suma de 9.000 de euro.

Totodată Ioan Ş. a completat în fals un contract de vânzare cumpărare în limba spaniolă, având ca obiect autoturismul achiziționat, semnând acest document atât la rubrica vânzător cât şi la cea de cumpărător, folosind ulterior acest document la Serviciul Înmatriculări Alba, autoturismul fiind înmatriculat pe numele mamei sale.

Faţă de Ioan Ş., poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire iar faţă de Ana Ş. sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire.

S-a luat de asemenea legătura cu autorităţile spaniole pentru predarea autoturismului proprietarului.”

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea