Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Majorarea prețurilor la combustibili. Premierul Ciolacu: „Nu e o scumpire atât de mare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Majorarea prețurilor la combustibili. Premierul Ciolacu: „Nu e o scumpire atât de mare”

Întrebat în cursul zilei de luni, 11 septembrie despre creșterea prețului la combustibili, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că scumpirea carburanţilor „nu este atât de mare”, fiind un proces care s-a văzut în lume, generat de război, dar va fi ţinută „într-un grafic”.

„O să am o discuţie întâi să vedem de ce a crescut preţul, am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul. E foarte uşor de influenţat, în urma războiului. Ştiţi că avem al doilea preţ cel mai mic preţ din Europa. Mi se pare că Bulgaria mai are cu 0,1 mai puţin decât România. Deci este o scumpire care s-a văzut în toată lumea şi în toată Europa. O să încercăm să o ţinem într-un grafic. De asemenea, ştim că creşterea preţului la carburant aduce pe urmă, pe tot lanţul pe orizontală, anumite scumpiri, Nu e o scumpire atât de mare să …”, a afirmat Ciolacu, luni, în prima zi a anului şcolar 2023/2024, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, pe care l-a vizitat alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Ciolacu a explicat că statul român are acciza la carburanţi raportată la nivelul anului 2018.

„Noi avem acciza blocată raportată la 2018. Deci statul român, în acest moment, ia cea mai mică acciză din Europa, ca să menţinem inflaţia cu o singură cifră, cum am reuşit. Am văzut, la motorină s-a scumpit mai mult. E şi normal, a adăugat Ciolacu. De obicei, motorina se foloseşte în război din câte ştiu eu”, a spus Ciolacu.

Prețurile benzinei standard în bucurești se încadra azi între cel mai mic de 7,13 lei și cel mai mare preț de 7,40 lei în timp ce motorina standard cel mai mic preț la pompă era de 7,43 lei și cel mai mare era de 7,63 lei.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea