Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Ședință la Consiliul Local Alba Iulia – vezi Ordinea de zi

Publicat

în

Aleșii locali se întâlnesc marți, 7 august, de la ora 13.00, într-o ședință ce va avea loc la sediul Direcţiei de Programe din subordinea Consiliului Local Alba Iulia.

Pe Ordinea de zi se află 19 proiecte de hotărâre dintre care cele mai importante sunt: Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii Serviciului de transport public local de persoane, ce se va încheia între Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport local (AIDA) şi Societatea de Transport Public Alba SA (STP); Aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Construire Cămin cultural – municipiul Alba Iulia – Pâclişa”; Cesionarea de către SC GRUP CORINT SA a contractului de asociere nr. 7798/2006 către SC CORINT SRL; Alocarea unor sume de bani din bugetul local pe anul 2012 pentru activităţi culturale şi sportive.

Iată proiectul complet al Ordinii de zi:

Elit - Gustul Desăvârșit

I. Diverse.

II. Proiecte de hotărâri privind:

1. Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii Serviciului de transport public local de persoane, ce se va încheia între Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport local (AIDA) şi Societatea de Transport Public Alba SA (STP)

2. Mandatarea d-lui avocat Toacă Aszalos Robert de a reprezenta interesele Consiliului local al municipiului Alba Iulia în Dosar nr. 7223/107/2012

3. Modificarea art.3 din Hotărârea nr. 263/2005 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia

4. Modificarea art.3 din Hotărârea nr. 260/2006 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia

5. Modificarea art.3 din Hotărârea nr. 125/2011 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia

6. Aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Construire Cămin cultural – municipiul Alba Iulia – Pâclişa”

7. Însuşirea investiţiilor/achiziţiilor realizate din fonduri IID şi darea în concesiune către SC APA CTTA ALBA

8. Aprobarea încheierii unui contract de superficie şi acces la utilităţi publice asupra unui imobil (teren) în zona de agrement „Parc Dentrologic”, pentru montarea unui post trafo

9. Vânzarea unor imobile (terenuri) situate în Alba Iulia – Oarda, DN1, FN

10. Cesionarea de către SC GRUP CORINT SA a contractului de asociere nr. 7798/2006 către SC CORINT SRL

11. Vânzarea prin licitaţie publică a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Oborului, FN

12. Vânzarea directă a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Pavlov, FN

13. Vânzarea directă a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Aurel Vlaicu, FN

14. Însuşirea expertizei tehnice extrajudiciare întocmită în Dosar nr. 4323/176/2012, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

15. Neînsuşirea expertizei tehnice extrajudiciare întocmită în Dosar nr. 4605/176/2012, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

16. Propunerile de atribuire în proprietate a terenului aferent caselor particulare

17. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local a unui imobil (drum), situat în Alba Iulia – Tarla „Drumul Ciugudului”

18. Împuternicirea Primarului municipiului Alba Iulia, domnul Mircea Hava, să semneze procesele verbale de vecinătate şi documentaţiile cadastrale întocmite pentru înscrierea în Cartea funciară a Hotărârilor Consiliului local al municipiului Alba Iulia, conform Ordinului nr. 634/2006

19. Alocarea unor sume de bani din bugetul local pe anul 2012 pentru activităţi culturale şi sportive


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare