Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 14.00, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Industria Galda | În derby “de Alba”, pentru cine va fi “13”, cu ghinion?

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aspru și tensionat se anunță penultimul derby “de Alba” al turului, vineri, 16 noiembrie, ora 14.00, pe “Cetate”, între conjudețenele Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos, vecinele de clasament, despărțite de un punct, confruntarea abordată de vizitatori de pe poziție superioară (locul 10 versus locul 11).

Industria și-a revenit miraculos din pumni, a depășit pasa proastă, a legat trei victorii la rând, record pentru Alba, și are un moral excelent, în vreme ce echipa pregătită de Adrian Bicheși, din pretendentă la Liga a 2-a, a alunecat în anonimat, cu o serie dezamăgitoare ce cuprinde un singur succes (la Ocna Mureș) în ultimele 11 jocuri oficiale și două insuccese succesive. Schimburi de jucători între cele două combatante au existat de-a lungul anilor, în vara trecută S. Mureșan cu juniorul Adam a ținut capul de afiș al transferurilor în județ, marea întrebare fiind pentru care dintre cele două formații, ce așteaptă cu sufletul la gură o dispută a rivalității și orgoliilor, runda a “13”-a va fi una cu ghinion.

*“Alb-negrii” le-au refuzat visul unui meci cu FCSB!

Precedentul duel direct în eșalonul terț a însemnat un 3-0 net repurtat de Unirea Alba Iulia la Galda de Jos în primăvară, deci e rost de revanșă. Mai pregnante sunt însă ecourile ultimului direct, pe același stadion, în Cupa României, acum două luni, în 11 septembrie, când Unirea Alba Iulia s-a impus la loviturile de pedeapsă, scor 7-5 (2-2), singura ratare R. Trif, refuzându-le găldenilor visul unei întâlniri de lux cu FCSB, în “16”-imile de finală! “Ne cunoaștem bine, se poate spune că e un joc în familie, din acest punct de vedere, însă este cert că va fi o întâlnire specială și foarte dificilă. Sperăm să continuăm seria victoriilor în derby-urile județene și să și schimbăm locurile din clasament. În trecut au fost confruntări destul de încrâncenate, va exista, cu siguranță, și orgoliul rănit al adversarilor, după eliminarea din cupă. Sunt convins că Paul Ciucă va profita de acest moment bun al propriei echipe și va face tot posibilul să câștige, având în Cioară principala armă ofensivă. Noi traversăm o perioadă sub așteptări și trebuie să evoluăm în așa fel încât adversarii să nu aibă posibilitatea să echilibreze jocul”, a declarat Adrian Bicheși.

*Cioară, golgheterul seriei, principalul pericol!

După plecarea principalei arme ofensive, Silviu Mureșan, la gruparea din Cetatea Marii Uniri (niciun gol în “alb-negru”!), Alexandru Cioară a devenit, de voie, de nevoie, titular în atacul Industriei. Iar vârful Industriei a realizat un sezon remarcabil, devenind efectiv revelația toamnei, cu goluri pe bandă rulantă, un randament excelent: 12 reușite din cele 17 ale propriei echipe! Ba mai mult, Cioară este golgheterul Seriei a 4-a, la egalitate cu Trabalka (Șoimii Lipova) și Barany (CSC Ghiroda și Giarmata Vii). “Un meci între două echipe necăjite tare în toamna asta. Aș fi vrut să luăm fiecare câte trei puncte în meciul acesta, că ambele avem mare nevoie de ele. E clar că ne cunoaștem reciproc, dar ce va fi pe teren vom vedea vineri”, a transmis antrenorul Paul Ciucă. Absențe vor fi în ambele distribuții: Cl. Marcu (răcit), R. Ivan (în această perioadă în probe la Concordia Chiajna), respectiv R. Moga – accidentat, Puha – șanse reduse de recuperare, R. Trif – suspendat (revine S. Fulea), Boancă și Baghiu – probleme de sănătate, dar probabil vor fi în lot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea