Ziarul Unirea
 

Mâine, în ultima etapă din Champions League, Volero Zurich – Volei Alba Blaj | Miză doar pentru campioana Elveției, cea a României a scris deja istorie

Mâine, de la ora 21.00 (ora României, direct pe Digi Sport 4), Volei Alba Blaj, deja calificată în playoffs 6 al Ligii Campionilor, o performanță istorică pentru echipa din “Mica Romă”, susține ultimul joc în cadrul Grupei A, în deplasare cu Volero Zurich. Pentru reprezentanta României partida nu mai are nicio miză, însă nu același lucru se poate spune despre multipla campioană a Elveției, obligată să ia toate punctele pentru a accede în faza următoare și a nu sta la mâna rezultatelor din celelelte grupe. Volero are 10 puncte și speră să prindă unul dintre celelalte două locuri secunde, bătălia indirectă fiind cu Grupa B (Imoco Conegliano – 14 și Gorgonzola Novara – 13, meci direct pe terenul ultimei) și Grupa D (VakifBank Istanbul – 14 și Galatasaray Istanbul – 12, meci direct acasă la “Galata”). Fără libero-ul Marina Vujovic – indisponibilă, echipa din “Mica Romă” a decolat azi de la Belgrad. În tur, în Sala “Transilvania”, gruparea blăjeană a debutat cu dreptul în competiția continentală, câștigând cu 3-1, însă, între timp, datele problemei s-au schimbat substanţial. Volero a instalat un nou antrenor, pe olandezul Avital Selinger și și-a întărit lotul, aducând trei jucătoare Bjelica (Serbia), cubanezele Carillo și Herrera Blanco (plecând Rosir Calderon). Lucrurile au început să se redreseze și după eșecul cu Mulhouse (în Champions League, 2-3, pe propriul teren, singurul din 2018), au urmat 10 victorii la rând (3 în Champions League), iar în competiția internă a recuperat terenul pierdut și a ajuns la un punct de liderul Aesch Pfeffingen.  “Întâlnim o echipă în revenire de formă care își joacă șansa de calificare în acest meci. Mergem să jucăm, să ne batem și, de ce nu, să obținem un rezultat bun”, a declarat Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.

În formula adversă se vor regăsi două dintre cele mai valoroase voleibaliste ce au evoluat vreodată la Blaj, Samara Rodrigues de Almeida şi Ana Antonijevic, care au cucerit eventul în România în sezonul precedent. Echipa din „Ţara Cantoanelor” a câştigat 12 din ultimele 13 campionate pe plan intern, şi tot atâtea cupe, având 8 titluri consecutive, realizând eventul în Elveţia începând din 2010!

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...