Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mai PUȚINE posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, propuse pentru anul 2022, în Alba Iulia: Câte locuri au fost tăiate, față de anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai PUȚINE posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, propuse pentru anul 2022, în Alba Iulia: Câte locuri au fost tăiate, față de anul trecut

În Muncipiul Alba Iulia, Direcția de Asistență Socială propune pentru anul 2022 un număr de 275 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi votat în Consiliul Local al orașului.

Având in vedere art.40(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale au obligația să prevadă și să garanteze în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistentului personal.

Potrivit fundamentării cheltuielilor pentru susținerea sistemului de protecție a persoanelor cu handicap pe anul 2022, Direcția de Asistență Socială propune pentru anul 2022 un număr de 275 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav.

Pentru anul 2021 au fost aprobate 300 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, în prezent fiind ocupate 251 de posturi dintre care 1 este suspendat.

Având in vedere că nu s-au ocupat posturile in anul 2021, propunem pentru anul 2022 micșorarea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav la 275.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea