Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mai PUȚINE posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, propuse pentru anul 2022, în Alba Iulia: Câte locuri au fost tăiate, față de anul trecut

Publicat

în

Mai PUȚINE posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, propuse pentru anul 2022, în Alba Iulia: Câte locuri au fost tăiate, față de anul trecut

În Muncipiul Alba Iulia, Direcția de Asistență Socială propune pentru anul 2022 un număr de 275 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi votat în Consiliul Local al orașului.

Având in vedere art.40(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale au obligația să prevadă și să garanteze în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistentului personal.

Potrivit fundamentării cheltuielilor pentru susținerea sistemului de protecție a persoanelor cu handicap pe anul 2022, Direcția de Asistență Socială propune pentru anul 2022 un număr de 275 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav.

Electrica Furnizare Discount

Pentru anul 2021 au fost aprobate 300 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, în prezent fiind ocupate 251 de posturi dintre care 1 este suspendat.

Având in vedere că nu s-au ocupat posturile in anul 2021, propunem pentru anul 2022 micșorarea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav la 275.

Publicitate

Ştirea zilei

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Publicat

în

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Un bărbat din Alba Iulia aduce acuzații grave unui polițist din cadrul IPJ Alba și susține că ar fi fost agresat fizic de angajatul statului după ce acesta a „intrat peste el în casă”, în miezul nopții de 6 decembrie a anului curent, în jurul orei 02:00. În cadrul echipajului mixt ce s-a deplasat la fața locului, ca urmare a unui apel la 112, a fost prezent și un jandarm.

Citește și: ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Ca urmare a apariției în spațiul public și totodată a unei solicitări din partea ZiarulUnirea.ro, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției transmite:

dariusandrei.ro

Electrica Furnizare Discount

„În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că la nivelul conducerii Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, s-au desfășurat activități de verificare a modului de executare a misiunii din cadrul echipajului mixt de menținere, din care reiese faptul că, jandarmul și-a desfășurat activitatea conform prevederilor legale.”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Astfel instituția Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba i-a solicitat jandarmului, care a făcut parte din echiajul mixt, ce s-a prezentat, ca urmare a unui apel la 112, la domiciliul presupusei victime a unei agresiuni fizice,  clarificări suplimentare cu privire la raportul pe care acesta l-a întocmit ca urmare a activității intreprinse în noaptea de 5 spre 6 decembrie a anului curent.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Undă verde pentru salariul minim european. La cât ar CREȘTE venitul minim în România

Publicat

în

Undă verde pentru salariul minim european. La cât ar CREȘTE venitul minim în România

S-a făcut încă un pas spre finalizarea Directivei UE privind salariile minime: pot începe negocierile cu Parlamentul European, odată ce Consiliul a convenit asupra poziției sale, potrivit unui comunicat al instituției.

Pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și de trai, prezentul proiect de act legislativ stabilește un cadru pentru promovarea unor niveluri adecvate ale salariilor minime legale, pentru promovarea negocierilor colective pentru stabilirea salariilor și pentru îmbunătățirea accesului efectiv la protecția salariului minim pentru lucrătorii care au dreptul la un salariu minim, arată comunicatul Consiliului UE de luni, 6 decembrie.

„În UE, există diferențe mari între statele membre în ceea ce privește măsura în care lucrătorii sunt acoperiți de convențiile colective și nivelul salariilor minime. Acesta este, de asemenea, efectul modelelor foarte diferite ale piețelor forței de muncă din statele membre. Deși respectă aceste diferențe, proiectul de act legislativ stabilește un cadru procedural pentru promovarea unei protecții mai bune și mai eficace a salariului minim în toate statele membre”, spune același comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Pentru pașii următori, se arată că: „Abordarea generală la care s-a ajuns astăzi oferă președinției Consiliului un mandat de negociere cu Parlamentul European. Atât Consiliul, cât și Parlamentul European vor trebui să convină asupra unui text final”.

Între prevederile incluse în propunerea de Directivă se găsesc criterii comune pentru stabilirea salariilor minime, precum un nivel care să nu fie mai mic de 50% din salariul mediu brut și 60% din salariul median brut. În cazul României, propunerea ar însemna o creștere semnificativă a salariului mediu față de nivelul actual. Astfel, salariul mediu brut a fost în iulie 2021 de 5.780 de lei, ceea ce ar însemna ca valoarea salariului minim brut să fie de 2890 de lei. Or, salariul minim brut în România este de 2300 de lei.

Parlamentul European a votat pe textul care va intra în negociere în sesiunea plenară din noiembrie. „Aproape toate statele Membre cu salariu minim stabilit se situează sub media acestor indicatori și toate statele membre trebuie să ia măsurile necesare pentru a interzice practicarea unor niveluri mici de salarizare”, spune un amendament adoptat în PE.

Europarlamentarii români Corina Crețu și Eugen Tomac au declarat pentru G4Media că majoritatea susțin această directivă, fiind nevoie de creșterea salariului minim în România. Eugen Tomac a explicat că această creștere ar putea fi susținută prin reducerea impozitării muncii și taxarea adecvată a proprietăților.

La cât ar crește salariul minim în România

”Negocierile între instituţiile UE vor continua, dar votul de astăzi transmite un mesaj ferm, acela că toţi cetăţenii UE care muncesc trebuie să aibă un venit care să le permită o viaţă decentă. Dacă proiectul de directivă, în forma pe care am votat-o astăzi, va fi un succes, statele care au salariile minime reglementate prin lege vor trebui să respecte criterii clare la stabilirea acestuia. Criterii care să garanteze oamenilor plătiţi cu salariul minim un trai adecvat”, a comentat pe pagina sa de Facebook eurodeputatul Eugen Tomac, membru al Grupului Partidului Popular European (Creştin Democrat).

Potrivit acestuia, dacă România va reuşi să atingă valoarea indicativă a salariului minim ca fiind 50% din salariul mediu, ne-am putea aştepta la o creştere de aproximativ 20-25% a salariilor minime ale românilor, o ”creştere absolut firească şi necesară pentru atingerea unui prag de decenţă”.

”Sper ca după finalizarea negocierilor interinstituţionale să avem cât mai repede un text final care mai târziu să poată fi implementat de către statele membre. Avem obligaţia să oferim românilor din ţară un trai decent şi românilor din afară un motiv să se întoarcă acasă!”, a mai scris politicianul din Partidul Mişcarea Populară.

În Uniunea Europeană, 21 din cele 27 de ţări au un salariu minim legal, în timp ce în celelalte şase (Austria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Italia şi Suedia) nivelurile salariale sunt stabilite prin negocieri colective. Exprimate în euro, salariile minime lunare variază foarte mult în UE, de la 332 de euro în Bulgaria la 2.202 euro în Luxemburg, conform unor date de la Eurostat din 2021

Sursa: dcbusiness.ro g4media.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Restricțiile se RELAXEAZĂ de sărbători: Purtatul măștii ar putea fi ELIMINAT de Crăciun și Revelion

Publicat

în

Restricțiile se RELAXEAZĂ de sărbători: Purtatul măștii ar putea fi ELIMINAT de Crăciun și Revelion

Evitarea aglomerației și posibilitatea ca românii să circule sunt două dintre măsurile de relaxare a retricțiilor anunțate, marți, de premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măștii de protecție ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri, conform Mediafax.

„Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetățenilor să meargă să-și facă cumpărătrile de sărbători. Ne dorim foarte mult ca reprezentanții instituțiilor statului să poată să gestionez foarte bine aceste situații. (…) Să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, spune Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: VREMEA de CRACIUN 2021 și Anul NOU 2022: Prognoza METEO pentru ultima lună a anului

El mai spune că este analizată și varianta ca purtatul măștilor să nu mai fie obligatorie peste tot. Premierul precizează că o decizie privind perioada sărbătorilor de iarnă va fi luată miercuri. Potrivit unor surse guvernamentale, magazinele ar urma să se închidă la ora 23.00. De asemenea, CNSU ar putea decide și în privința ridicării unor restricții în noaptea de revelion.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare