Rămâi conectat

Curier Județean

Greenpeace a intrat cu forţa în Ministerul Mediului. Doi activişti s-au legat cu un lanţ de caloriferul din cabinetul ministrului Borbely

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 20 membri Greenpeace au pătruns azi, 31 ianuarie 2012 în incinta Ministerului Mediului şi în biroul ministrului Laszlo Borbely, în semn de protest faţă de proiectul Roşia Montană, doi dintre ei legându-se cu lanţul de caloriferul din birou.

Despre această situaţie ministrul Borbely a declarat pentru Mediafax: “Doi dintre ei sunt legaţi de calorifer, avem o convieţuire paşnică în birou.”… „Eu sunt un om amabil şi chiar dacă au depăşit toate prevederile legale, pentru că s-au legat cu lanţuri de calorifer şi s-au aşezat acolo, am avut o discuţie de trei sferturi de oră şi le-am explicat punctul meu de vedere care este foarte clar încă de la preluarea mandatului: nu propun un aviz de mediu decât dacă sunt sută la sută convins că nu dăunează mediului”…”Au cerut să le spun clar că sunt împotriva proiectului. Le-am zis că e în analiză. Stau la mine în birou, nicio problemă, e în desfăşurare activitatea. După o anumită perioadă o să le cerem să plece. A fost un dialog, le-am zis că dacă pot să vină cu sugestii, argumente tehnice, le stau la dispoziţie”…”Au intrat în timpul unei discuţii. Şi-au dat şi ei seama că poziţia mea este una corectă, dar ei au mandat. Eu am fost amabil şi nu am început să fac scandal. Acum avem o convieţuire paşnică în birou”.

În jurul orei 11.30, când activiştii Greenpeace au intrat în birou, ministrul era într-o întâlnire. A vorbit cu protestatarii, i-a invitat să servească apă şi cafea, dar aceştia au refuzat politicos.

Conform Mediafax, membrii Greenpeace, aflaţi acum în birou, sunt legitimaţi de jandarmii care au ajuns la faţa locului.

„Oamenii au trecut de paznic şi au urcat în biroul ministrului, unde se află şi acum, fie în birou, fie în anticameră la secretariat şi aşteaptă cu pancarte împotriva Roşiei Montane, probabil să vină presa sau poliţia”, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului a declarat că le va cere, la un moment dat să plece pentru că va trebui să-şi continue activitatea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea