„Luneta” JUSTIȚIEI s-a dovedit mai tare: Trei persoane CONDAMNATE definitiv pentru braconaj de Curtea de Apel Alba Iulia

„Luneta” justiției s-a dovedit mai tare: Trei persoane condamnate definitiv pentru braconaj de Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat soluția definitivă într-un dosar de braconaj în care au fost implicați 3 membri ai aceleiași familii din Cugir, un alt inculpat din Geoagiu și un cetățean italian. Față de decizia instanței de fond, Curtea de Apel a decis achitarea a doi dintre inculpați, respectiv B. L. D. și S. M.

Celelalte persoane judecate, B. L. P., B. I. C. și E. C. A., au rămas cu pedepsele decise la Judecătorie și anume plata unor amenzi penale în cuantum de 1.800 de lei fiecare, a căror executare a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani. Instanța de apel a mai decis înlăturarea din dispozitivul sentinței atacate a confiscării mai multor bunuri descoperite la inculpați: 3 binocluri, 5 arme tip carabină, cartușe și un autoturism de teren marca Jeep Wrangler. În cazul celor 3 bărbați care au primit decizia plății amenzii penale, magistrații au decis confiscarea de la fiecare a sumei de 2.000 de lei.

Faptele care au făcut obiectul dosarului au avut loc în august 2015, când, potrivit IPJ Alba, „poliţiştii din Vinţu de Jos au depistat, pe un fond de vânătoare din comuna Săliştea, cinci bărbaţi aflaţi la o vânătoare ilegală”.

„La data de 11 august, în jurul orei 22.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, i-au depistat în flagrant delict pe cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 62 de ani, patru din Cugir, judeţul Alba şi unul din Geoagiu, judeţul Hunedoara, în timp ce se aflau la o vânătoare ilegală, pe fondul de vânătoare 49 – Săliştea.

Cei cinci bărbaţi, posesori legali de arme de vânătoare, s-au deplasat pe fondul de vânătoare cu un autoturism de teren pe care erau montate dispozitive de iluminare cu amplificator suplimentar şi, fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe timp de noapte, au folosit dispozitivul de iluminare, pentru a detecta vânatul.

Cu ocazia controlului efectuat în autoturism, polițiștii au identificat cinci arme de vânătoare, prevăzute cu lunete şi muniţia aferentă, din care două nu erau transportate în condiţiile prevăzute de normele legale”, se arăta în comunicatul IPJ Alba de la acea vreme.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...