Rămâi conectat

Actualitate

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge, sâmbătă, în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

lumina sfantaLumina Sfântă de la Ierusalim ajunge în România în seara zilei de sâmbătă, cu un avion special, adusă de o delegație a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, din delegație vor face parte: episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Varsanufie Prahoveanul, și părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, consilier patriarhal.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (la ora 24.00) de către patriarhul Daniel clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala patriarhală. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul țării sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 19 aprilie, în jurul orei 19,00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim și a o oferi preoților și credincioșilor. De la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) și Timișoara pentru clerul și credincioșii ortodocși din restul țării”, se arată în comunicatul de presă transmis de Patriarhia Română.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea