Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Alba Iulia, sâmbătă, în jurul orei 23.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Albei Iulia, Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge şi la Alba Iulia pe ruta Bucureşti – Cluj Napoca – Alba Iulia, în jurul orei 23.00, în cazul în care nu sunt întârzieri sau alte probleme. Site-ul oficial al Arhiepiscopiei scrie că parohiile care doresc sunt invitate să vină la centrul eparhial la ora 23.00 pentru a lua Sfânta Lumină de la Ierusalim.

lumina sfantaÎn Sâmbăta Mare, la Ierusalim, se arata Sfânta Lumina, la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La rugăciunile Patriarhului Ierusalimului în după-amiaza acestei zile o lumină dumnezeiască necreată coboară din cer şi aprinde vata din jurul lespezii Sfântului mormânt, de unde toţi cei prezenţi acolo îşi aprind cele 33 de lumânări – după anii Mântuitorului. Această Sfântă lumină are nişte calităţi deosebite şi în primele minute nu arde, iar cei prezenţi îşi ating de ea mâinile şi faţa.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este socotită ca una dintre cele mai mari minuni ale creştinismului.

Ca în fiecare an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara acestei zilei, o delegaţie a Patriarhiei Române, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea