Rămâi conectat

Actualitate

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Alba Iulia, sâmbătă, în jurul orei 21.00. Preoții de la parohiile din municipiu o pot lua din incinta Catedralei Reîntregirii

Alexandra Mates

Publicat

în

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România, în seara zilei de sâmbătă, cu un avion special, de o delegație a Patriarhiei Române. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia anunță că la Alba Iulia va ajunge în jurul orei 21.00, iar parohiile din municipiu care doresc sunt invitate să ia Lumina Sfântă de la Ierusalim, din incinta Catedralei.

Ca în fiecare an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2017, o delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. De la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu-Mare şi Timişoara pentru comunităţile de credincioşi ortodocşi din aceste regiuni ale ţării.

Facem cunoscut pentru cei interesați, preoți sau reprezentanți ai parohiilor din Eparhia Alba Iuliei, că Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă și la Alba Iulia, putând fi luată din incinta Catedralei Reîntregirii, în jurul orei 21:00. Vă dorim sărbători cu bucurii și pace în suflet!”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

În Sâmbăta Mare, la Ierusalim, se arata Sfânta Lumina, la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La rugăciunile Patriarhului Ierusalimului în după-amiaza acestei zile o lumină dumnezeiască necreată coboară din cer şi aprinde vata din jurul lespezii Sfântului mormânt, de unde toţi cei prezenţi acolo îşi aprind cele 33 de lumânări – după anii Mântuitorului. Această Sfântă lumină are nişte calităţi deosebite şi în primele minute nu arde, iar cei prezenţi îşi ating de ea mâinile şi faţa.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este socotită ca una dintre cele mai mari minuni ale creştinismului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români

Unirea Ziarul

Publicat

în

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români O echipă de programatori români a dezvoltat o soluţie software bazată pe tehnologii de recunoaştere a vocii şi inteligenţă artificială (AI) care permite automatizarea părţi din scrierea de cod pe bază de comenzi vocale, scrie AGERPRES. Inovaţia a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea