Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Alba Iulia, sâmbătă, în jurul orei 21.00. Preoții de la parohiile din municipiu o pot lua din incinta Catedralei Reîntregirii

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România, în seara zilei de sâmbătă, cu un avion special, de o delegație a Patriarhiei Române. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia anunță că la Alba Iulia va ajunge în jurul orei 21.00, iar parohiile din municipiu care doresc sunt invitate să ia Lumina Sfântă de la Ierusalim, din incinta Catedralei.

Ca în fiecare an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2017, o delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. De la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu-Mare şi Timişoara pentru comunităţile de credincioşi ortodocşi din aceste regiuni ale ţării.

ELIT

Facem cunoscut pentru cei interesați, preoți sau reprezentanți ai parohiilor din Eparhia Alba Iuliei, că Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă și la Alba Iulia, putând fi luată din incinta Catedralei Reîntregirii, în jurul orei 21:00. Vă dorim sărbători cu bucurii și pace în suflet!”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

În Sâmbăta Mare, la Ierusalim, se arata Sfânta Lumina, la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La rugăciunile Patriarhului Ierusalimului în după-amiaza acestei zile o lumină dumnezeiască necreată coboară din cer şi aprinde vata din jurul lespezii Sfântului mormânt, de unde toţi cei prezenţi acolo îşi aprind cele 33 de lumânări – după anii Mântuitorului. Această Sfântă lumină are nişte calităţi deosebite şi în primele minute nu arde, iar cei prezenţi îşi ating de ea mâinile şi faţa.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este socotită ca una dintre cele mai mari minuni ale creştinismului.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...