Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările pentru Sala Polivalentă din Blaj vor fi reluate. După un an de pauză, a fost semnat contractul cu noul constructor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrație locală din Blaj a semnat contractul pentru execuție cu noul contructor, rezultat în urma licitației, astfel lucrările pentru Sala Polivalentă din Municipiul Blaj vor fi reluate, la mai bine de un an de pauză, arată blajinfo.ro.

Lucrările vor fi efectuate de S.C. ACI Cluj S.A., care a construit arene sportive precum Stadionul „Arcul de Triumf” București, Stadionul „Ion Oblemenco” Craiova, Cluj Arena, Stadionul Municipal Târgu Jiu și Sala Polivalentă Sfântu Gheorghe.

Termenul de finalizare este de 18 luni, însă autoritățile locale au primit promisiuni că Sala Polivalentă ar putea fi gata mai devreme. Valoarea investiției, suportată în cote egale de Consiliul Local Blaj și Consiliul Județean Alba, este de 27 milioane de lei (+TVA).

Lucrările la Sala Polivalentă Blaj au fost începute de firma italiană Frimat SPA în anul 2018, însă contractul cu aceasta a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligaţiilor contractuale”. Constructorul italian a reuşit să finalizeze fundaţia clădirii şi a ridicat aproximativ 15% din zidăria de la demisol. După rezilierea contractului, au fost refăcuți indicatorii tehnici pentru lucrările rămase de efectuat și, după mai multe licitații, s-a semnat contractul cu SC ACI Cluj SA, care se va ocupa de finalizarea Sălii Polivalente.

Necesitatea construirii unei săli polivalente moderne la Blaj, care va deservi întreg județul Alba, a apărut ca urmare a rezultatelor excepționale realizate de CSM Volei Alba Blaj (de cinci ori campioană națională, de trei ori câștigătoare a Cupei României, finalistă a Ligii Campionilor, a Cupei CEV și a Cupei Challenge), dar și a lipsei de interes pentru construirea unei săli de acest nivel în Alba Iulia.

Sala Polivalentă din Blaj va avea 2.000 de locuri, capacitatea ei va crește în funcție de evenimentele organizate și va putea găzdui competiții internaționale pentru toate sporturile de sală. De asemenea, în noua sală polivalentă din Blaj vor fi organizate și alte evenimente culturale, precum concerte sau târguri.

După finalizarea Sălii Polivalente, aici va funcționa Centrul Judeţean de Excelenţă Sportivă Blaj și va fi construit, în vecinătatea acesteia, prin intermediul CNI, un hotel pentru sportivi.

„Centrul Judeţean de Excelenţă Sportivă Blaj, dezvoltat împreună cu Consiliul Județean Alba și dedicat tuturor sporturilor de sală din județ, va beneficia de o bază sportivă incredibilă pentru un oraș de 20.000 de locuitori: Sală Polivalentă modernă, alte 2 săli pentru sportul școlar, 2 terenuri de fotbal de dimensiuni mari (unul cu gazon natural, unul cu gazon sintetic), bazin acoperit de înot, teren minifotbal gazonat (Colegiul „I M Clain”), 4 terenuri sintetice (Liceul „T Cipariu”, Parcul „Avram Iancu”, Tiur), pistă de atletism modernă (Parcul Avram Iancu”), hotel pentru sportivi (Veza)”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Sursa: blajinfo.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea