Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările de modernizare la intrarea în Alba Iulia dinspre Micești au fost finalizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Silvia MoldovanLa Primăria Alba Iulia a avut loc, marți, conferința de presă privind finalizarea proiectului „Modernizare DN74 de la km 99+870 m la km 103+175 m, strada Zlatnei și Calea Moților, municipiul Alba Iulia, județul Alba”. Potrivit directorului tehnic, Silvia Moldovan, proiectul răspunde politicilor locale de îmbunătăţire a condiţiilor de acces şi tranzit pe tot teritoriul municipiului Alba lulia şi a contribuit direct la ameliorarea infrastructurii rutiere în zona nord-vestică a oraşului, cu un impact deosebit în creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă în municipiul Alba lulia, stimulând dezvoltarea şi în arealele limitrofe acestuia.

Municipalitatea consideră că proiectul a reprezentat o investiţie cheie, ce contribuie la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii edilitare a municipiului, cu impact în creşterea calităţii vieţii, a mediului şi dezvoltare economică.

S-a realizat modernizarea străzilor Zlatnei şi Calea Moţilor şi echiparea acestora cu reţea de distribuţie apă potabilă de la km 99 până la km 103 arteră de circulaţie importantă din municipiul Alba lulia, care relaţionează cu cartiere rezidenţiale cu centrul oraşului, rezultând o mai bună valorizare a terenurilor municipale din cartierul vechi al oraşului, prin optimizarea infrastructurii edilitare în conformitate cu funcţiunile acestora şi în deplin acord cu nevoile de mobilitate socio-economică a populaţiei rezidente.

Prin îndeplinirea obiectivului general al proiectului s-au realizat următorii indicatori: 33.619 mp sisteme rutiere, 6.610 mp piste de biciclişti, 7.961 mp sistem pietonal, 92 bucăţi de mobilier urban, 7.182 mp pavaj înierbat pentru zonele de racord, zonă verde, 3.134 ml reţea de canalizare pluvială şi 208 guri de scurgere, 51 locuri de muncă create în fază de execuţie şi operare.

Proiectul în cadrul căruia s-au realizeat aceste lucrări a avut o valoare totală de 21.712.036,63 lei din care 14.410.273,04 lei sunt fonduri europene, 3.165.417,79 lei reprezintă contribuţia Guvernului României şi 4.136.345,80 lei sunt contribuţia beneficiarului, adică a Primăriei Municipiului Alba lulia.

Valoarea totală cheltuită pentru lucrările efectuate este de 15.091.069,57 lei. Lucrările s-au desfășurat în perioada iulie 2010 – martie 2014 iar perioada de garanție este de 5 ani.

Proiectul a fost implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba lulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane având ca Organism Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea