Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări ample de modernizare la trei străzi din Aiud: Licitația în valoare de peste 3.5 milioane lei, lansată recent în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria municipiului Aiud a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru modernizare sistem rutier pe străzile Stadionului, Morii și Transilvaniei din Municipiul Aiud, județul Alba – Proiect tehnic, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului. Valoarea totală estimată a învestiției este de 3.505.169,90 lei, fără TVA.

Obiectivul acestei investiții constă în reabilitarea unui tronson în lungime de 855 m, din traseul pe care se desfășoară traficul greu, traseul de ocolire a centrului Municipiului Aiud. Traseul traficului greu, în Municipiul Aiud, se desprinde din DN1(dinspre Teiuș), urmând traseul străzilor: Ecaterina Varga, Stadionului și Morii, până ia intersecția străzilor Morii și Transilvaniei, aceasta din urmă fiind suprapusă cu traseul DN1(Cluj).

Traficul preponderent este cel de tranzit format din vehicule grele (autocamioane și autotrenuri), dar nici traficul local nu trebuie neglijat, în zonă existând mai multe spații comerciale, precum și o piață agroalimentară.

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice:

– Modernizarea străzilor și sporirea capacității portante ale acestora;

– Sporirea capacității de circulației prin mărirea fluenței traficului;

– Realizarea unui confort sporit pentru participant la trafic;

– Mărirea siguranței circulației;

– Reducerea numărului de accidente;

– Îmbunătățirea mediului prin reducerea noxelor și a poluării sonore;

Starea tehnica a străzilor studiate este necorespunzătoare desfășurării în condiții de siguranța a traficului rutier, cu elemente geometrice necorespunzătoare, nefiind asigurata lățimea standard a pârtii carosabile, curbe și intersecții neamenajate, fară vizibilitate. În acest moment, străzile au îmbrăcăminte asfaltica, datorita traficului și a faptului că nu este asigurata scurgerea apelor, suprafața carosabila prezintă degradări, gropi și făgașe denivelări, extrudări, care pun în pericol siguranța circulației.

Scurgerea apelor pluviale nu este asigurata datorita lipsei canalizării pluviale corespunzătoare și a șanțurilor. De asemenea, șanțurile existente sunt parțial colmatate, ele neavand fundul pereat iar panta longitudinala este foarte mica. Urmare a stării tehnice stabilite în urma expertizei, este necesara corectarea elementelor geometrice ale străzilor atât în plan cât și în profil longitudinal și transversal pentru a se asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranța și confort. Totodată este necesara consolidarea pârtii carosabile și asigurarea scurgerii apelor.

De asemenea, datorita valorilor mari de trafic, aceste străzi sunt practic “centura” Municipiului Aiud, este necesar a se amenaja intersecția cu străzile care se intersectează cu traseul acesteia.

Siguranța traficului

Siguranța traficului vă fi data de refacerea elementelor geometrice ale drumului și de îmbunătățirea planeității suprafeței de rulare și refacerea semnalizării rutiere.

Rețele utilitare

Prin prezentul proiect nu se afectează sub nici o forma rețelele existente, iar înainte de realizarea canalizării pluviale, se vă cere acordul de la toți potențialii de rețele subterane.
Răsuflătoarele de gaz și căminele de vizitare existente se vor ridica la cota.

Variantă de circulație pe timpul execuției

Pe timpul execuției lucrărilor, circulația autovehiculelor vă fi restricționată, iar reabilitarea străzilor se vă face sub trafic, alternativ pe fiecare sens de mers, iar circulația se vă dirija prin semnalizare corespunzătoare.

Lucrările provizorii se vor semnaliza corespunzător normelor în vigoare pe timpul execuției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii” Consilierul local nou ales, Florea Dumitru, de la Teiuș, a fost surprins împreună cu încă două persoane, pe un câmp cultivat cu vinete, de camerele de supraveghere montate de proprietarii terenului. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea