Rămâi conectat

Curier Județean

LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE: Peste 2.000 de locuri de muncă vacante prin intermediul reţelei Eures România. Se caută peste 900 de muncitori în agricultură, în Spania. Germania are 549 locuri de muncă disponibile

Publicat

în

Potrivit AJOFM Alba, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 2.286 de locuri de muncă vacante

În Spania sunt vacante 954 de locuri de muncă (950 muncitor necalificat în agricultură – cules căpşuni, 4 tehnician turbine eoliene).

Alte 549 locuri de muncă sunt disponibile în Germania (120 curier, 80 personal curăţenie, 54 electrician, 53 sudor, 51 lăcătuş, 56 instalator, 21 șoferi, 15 commis de rang/demichef de rang/chef de rang, 12 commis de cuisine/demichef de cuisine/chef de partie/souschef, 10 mecanic industrial, 7 cameriste, 6 lefi de tură, 4 manager hardware sisteme de securitate, 4 manager software sisteme de securitate, 4 mecanic auto, 4 operator maşini CNC, 4 ospătar, 3 instalator instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, 3 instalator maşini, 3 mecanic industrial, 3 mecanic proces, 3 mozaicar, 3 specialist restaurant, 2 inginer verificare şi validare, 2 recepţioner, 2 chef de pârtie, 1 chef de rang, 1 manager hotel, 3 bucătar, 1 mecanic camioane, 1 şofer camion pe distanţe scurte, 1 şofer camion pe distanţe lungi, 1 coordonator activităţi arhitectură electrică, 1 inginer proiectant, 1 inginer sistem, 1 inginer dezvoltare, 1 dezvoltator sistem Android, 1 tehnician sisteme electrice, 1 tehnician sisteme răcire, 1 tehnician instrumentaţie şi control).

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în Marea Britanie sunt oferite 342 locuri de muncă (200 muncitor industria piscicolă, 40 infirmieri, 1 curier liber profesionist, 1 ciontolitor/tranșator, 1 muncitor necalificat), în Danemarca – 200 de locuri de muncă (200 lucrători în agricultură – culegători de mazăre), în Olanda – 58 de locuri de muncă (20 creatori buchete de flori, 10 culegător roşii, 10 operatori la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, 15 lucrători calificaţi în grădinărit, 3 electrician costrucţii), în Letonia – 80 de locuri de muncă (20 instalator, 20 lăcătuş mecanic/mecanic auto, 20 tencuitor, 20 zugrav), în Irlanda – 50 de locuri de muncă (50 îngrijitor persoane), în Malta – 25 de locuri de muncă (10 tehnician nproces, 10 operator proces, 3 tehnician mecanic service, 2 tehnician electronică service), în Norvegia – 25 locuri de muncă (10 vopsitor auto/tehnician reparaţii, 5 farmacist, 2 montator acoperişuri, 1 inginer de proiectare a conductelor, 1 inginer sistem electric, 1 senior inginer automatist, 1 designer structural, 1 dentist, 1 frizer, 1 postdoctorand în ecologie marină, 1 post postdoctorand în ecologie moleculară).

Alte oferte de angajare sunt în Slovacia – 22 locuri de muncă (5 operator producție la strung CNC –  îndoire/perforare fier forjat, 5 sudor, 4 cameristă, 3 bucătar, 2 ajutor pentru bucătărie, 2 frizer/coafor, 1 specialist în administrație cu limba română), în Polonia – 20 de locuri de muncă (10 şofer de TIR internaţional, 10 zidar), în Suedia – 7 locuri de muncă (5 vopsitor auto, 3 mecanic auto),  în Ungaria – 3 locuri de muncă (1 manager produs, 1 contabil analitic, 1 agent vânzări), un loc de muncă fiind disponibil în Bulgaria (personal servicii suport clienţi).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând http://eures.anofm.ro sau la sediul AJOFM – biroul EURES, telefon 0742.281887.

Publicitate

Curier Județean

În luna septembrie Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba poposește la Șpring

Publicat

în

Miercuri, 22 septembrie 2021, de la ora 12:00, la Biblioteca Comunală Șpring, va avea loc inaugurarea unui nou Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” în Județul Alba. Evenimentul se va derula cu respectarea normelor legale în vigoare privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Parteneri în această nouă activitate din cadrul proiectului 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba sunt: Primăria Comunei Șpring, Consiliul Local Șpring și Biblioteca Comunală Șpring. Inaugurarea Raftului Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Județul Alba la Șpring va avea loc în prezența domnului Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a doamnei Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring și a domnului Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Totodată activitatea se bucură de sprijinul Parohiei Ortodoxe din localitatea Șpring și de prezența scriitorului Virgil Todeasă, cetățean de onoare al comunei și a meșterului iconar Nicu Munteanu declarat în anul 2013 Tezaur Uman Viu, de către UNESCO.

Proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba are ca scop, pe de o parte sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte, iar pe de altă parte îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative, totul în beneficiul comunităților locale.

Electrica Furnizare Discount

Obiectivele proiectului sunt constituirea, organizarea, administrarea și dezvoltarea unui fond de carte, oferit cu titlu de împrumut de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba către bibliotecile publice din județul Alba în scop de informare, consultare, cercetare sau petrecere a timpului liber, respectiv intensificarea relațiilor de parteneriat dintre Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, ca for metodologic, și rețeaua de biblioteci publice din județul Alba. Implementarea proiectului deschide o importantă oportunitate pentru fiecare bibliotecă publică de a-și lărgi sfera de activități cultural-educative și de a veni în sprijinirea nevoilor de lectură din comunitatea respectivă prin creșterea și diversificarea fondului de carte.

Citește mai mult

Curier Județean

Târgul APULUM AGRARIA 2021: ce PROGRAM ne-au pregătit organizatorii. Locul unde satul se întâlnește cu orașul și sărbătorește recolta

Publicat

în

Târgul APULUM AGRARIA 2021: ce PROGRAM ne-au pregătit organizatorii. Locul unde satul se întâlnește cu orașul și sărbătorește recolta

Târgul APULUM AGRARIA din 2021 va avea un PROGRAM special menit să cinstească ediția XXIX a evenimentul îndrăgit de albaiulieni, dar și de români veniți din toate colțurile țării.

Apulum Agraria este locul unde satul se întâlneşte cu oraşul pentru a sărbători recolta reuşită din acest an, astfel, timp de trei zile, începând de vineri până duminică, organizatorii dau întâlnire publicului cu abundenţa toamnei, în perioada 24-26 septembrie, între orele 10.00 – 18.00. Evenimentul va avea loc în Piața Pascu din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

PROGRAM Apulum Agraria ediția XXIA – a

VINERI, 24 septembrie 2021
10:00 : Deschiderea târgului
14:00 : Toamna are gust – fructe de sezon, atelier de alimentație sănătoasă pentru copii
10:00 – 16:00 : Găsește-ți un prieten! – adopții câini

SÂMBĂTĂ, 25 septembrie 2021
11:00 : Magie de toamnă, atelier creativ pentru copii
12:00 : Imaginea afacerii tale, atelier pentru expozanți
10:00 – 16:00 : Găsește-ți un prieten! – adopții câini

DUMINICĂ, 26 septembrie 2021
11:00 : Magie de toamnă, atelier creativ pentru copii
12:00 : Cel mai frumos stand, concurs pentru expozanți

Evenimentul APULUM AGRARIA are menirea de a promova agricultura, gustul tradiţional autentic şi de a susține producătorii și economia locală.

 

 

 

 

Citește mai mult

Curier Județean

Hoț minor din Alba, identificat de polițiști după ce ar fi furat mai multe bunuri dintr-o casă: Ce a sustras acesta în două săptămâni

Publicat

în

Hoț minor din Alba, identificat de polițiști după ce ar fi furat mai multe bunuri dintr-o casă: Ce a sustras acesta în două săptămâni

Un minor din comuna Unirea este cercetat pentru furt. Ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o casă în care ar fi pătruns prin efracție. Prejudiciul a fost recuperat.

La data de 20 septembrie 2021, polițiștii din Unirea au identificat un tânăr, de 17 de ani, din comuna Unirea, ca și bănuit de săvârşirea unui furt din locuință.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în perioada 4 – 18 septembrie 2021, ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil din comuna Unirea, de unde ar fi sustras două biciclete, două drujbe, două flexuri, o motocositoare, un cuptor cu microunde, un picamer și o televizor.

Electrica Furnizare Discount

Prejudiciul a fost recuperat integral și restituit păgubitului, iar, față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare