Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Locuințe în Alba Iulia: Blocul social din Gheorghe Șincai, în procesul de apartamentare. Documentația tehnică, pe masa consilierilor locali

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Locuințe în Alba Iulia: Blocul social din Gheorghe Șincai, în procesul de apartamentare. Documentația tehnică, pe masa consilierilor locali

Proiectul de Hotărâre privind însușirea documentației tehnice de apartamentare a unui imobil (construcție) bloc de locuințe sociale, situat în Alba Iulia str. Gheorghe Sincai, nr. 14 A fost publicat în Monitorul Oficial Local cu o zi înainte de ședința „ordinară” din 17 octombrie 2024, urmând a fi supus votului consilierilor locali.

*apartamentarea este operaţiunea tehnico-juridică de dezmembrare a unei construcţii (condominiu) înscrisă deja în cartea funciară, în două sau mai multe unităţi individuale care se înscriu, la rândul lor, în cărţi funciare individuale.

Citește și: Primăria Alba Iulia: Când dispozițiile HCL nu bat cu titlul și motivarea. Eroare „strecurată” într-un proiect de importanță majoră

Proiectul de Hotărâre ( pe scurt ) în forma propusă de Gabriel Codru Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, publicat în Monitorul Oficial Local:

ART. 1. Însușește documentația tehnică de apartamentare întocmită de ing. Dita Mihai Serban pentru imobilul (construcție) bloc având regimul de înălțime P + 2E, înscris în Cf nr. 122791 –C1, Alba Iulia cu nr. cad. 122791 – C1, cu un număr de 21 apartamente – locuințe sociale, imobil situat în Alba Iulia, str. Gheorghe Sincai, nr. 14, conform documentației topografice din prezenta hotărâre.

ART. 2. Hotărârea poate fi contestată în conformitate cu prevederile Legii nr. 554/2004 Legea contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

ART. 3. Serviciul public comunitar pentru cadastru şi agricultură din aparatul de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia va duce la îndeplinire sarcinile din prezenta Hotărâre.

Referatul de aprobare privind însușirea documentației tehnice de apartamentare a unui imobil (construcție) bloc de locuințe sociale, situat în Alba Iulia, str. Gheorghe Sincai, nr. 14

I. Expunere de motive

Proiectul de act administrativ inițiat vizează însușirea documentației tehnice de apartamentare a unui imobil (construcție) bloc de locuințe sociale, situat în Alba Iulia, str. Gheorghe Sincai, nr. 14.

II. Descrierea situaţiei actuale

Imobilul – bloc de locuințe sociale situat în Alba Iulia, str. Gheorghe Sincai, nr. 14 se afla în proprietatea Municipiului Alba Iulia și în administrarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia fiind înscrise în CF nr. 122791 –C1 cu nr. cad. 122791 – C1.

III. Baza legală

– art. 26 alin. (8) din Legea nr. 7/1996 – Legea Cadastrului și a Publicității Imobiliare, cu modificările şi completările ulterioare;

– art. 136 din Ordinul nr. 600/2023 al Directorului General al ANCPI, cu modificările şi completările ulterioare;

– art. 129 alin. (2) lit. „c”, ale art. 139 alin. (3) lit. „g”, ale art. 196 alin. (1) lit. „a” și ale art. 354 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

IV. Avize necesare

Avizul comisiei de specialitate a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia: Comisia pentru administrarea domeniului public, privat, agricultură.

Pentru aceste considerente, propun analizarea proiectului de hotărâre întocmit, în vederea supunerii lui spre dezbatere şi aprobare, în proxima şedinţă ordinară a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

La redactarea prezentului Referat de aprobare au fost avute în vedere prevederile O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare şi ale Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Având în vedere cele expuse, în temeiul art. 136 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia proiectele de hotărâri pot fi propuse de primar, consilieri locali sau de cetăţeni, în condiţiile legii, iniţiez proiectul de hotărâre înregistrat cu nr. 396 din 16.10.2024

Raportul Serviciului Public Comunitar pentru Cadastru și Agricultură privind însușirea documentației tehnice de apartamentare a unui imobil (construcție) bloc de locuințe sociale, situat în Alba Iulia str. Gheorghe Sincai, nr. 14

Subsemnatul, Nicola Ion Alexandru, șef serviciu în cadrul Serviciului public comunitar pentru cadastru şi agricultură din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, având în vedere documentația tehnică de apartamentare întocmită de ing. Dita Mihai Serban pentru imobilulu (construcție) bloc de locuințe sociale, situat în Alba Iulia str. Gheorghe Sincai, nr. 14. În urma verificarilor cu privire la documentația topografica, propun inițierea unui proiect de hotărâre privind însușirea documentației tehnice de apartamentare a unui imobil (construcție) înscris în Cf nr. 122791 – C1 cu nr. cad. 122791- C1, Bloc de locuințe sociale, situat în Alba Iulia.

FOTO: Arhiva ZiarulUnirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Coliziune în lanț pe DN1C la Gherla: Șofer din Alba implicat în accident, o persoană rănită

Bera Larisa

Publicat

în

Coliziune în lanț pe DN1C la Gherla: Șofer din Alba implicat în accident, o persoană rănită Potrivit IPJ Cluj, la data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 15:10, a fost înregistrat un accident de circulație pe DN1 C din municipiul Gherla. Citește și: FOTO ȘTIREA TA | Ziua și accidentul în Alba Iulia: O […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea