Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Zeci de taximetriști protestează la Alba Iulia împotriva firmelor de transport public alternativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIVE VIDEO| Zeci de taximetriști protestează la Alba Iulia împotriva firmelor de transport public alternativ

Zeci de taximetriști din Alba Iulia ies astăzi în stradă într-un protest împotriva firmelor de transport public alternativ, precum Uber sau Bolt.

Aproximativ 50-60 de mașini de taxi participă la un marș de protest. Scopul principal al protestului este atragerea atenției asupra a ceea ce taximetriștii consideră a fi o „concurență neloială a companiilor de transport alternativ”.

Traseul marșului de protest va include străzi importante din Alba Iulia, cum ar fi Strada Crișan, Bulevarul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Horea, Calea Moților, Primăria Alba Iulia, Strada Ardealului, Piața Iuliu Maniu, Strada I.C. Brătianu, Instituția Prefectului Județului Alba, Bulevardul Ferdinand 1, Strada Tache Ionescu, Bulevardul Încoronării și Autoritatea Rutieră Română. Participanții vor parcurge traseul de două ori, oprindu-se în fața sediului Autorității Rutiere Române.

Taximetriștii din Alba Iulia au anunțat că protestul lor face parte dintr-o acțiune națională programată pentru săptămâna viitoare, în data de 20 iunie. Printre revendicările lor se numără eliminarea transportului alternativ și respectarea Ordonanței de Urgență 49/2019, care reglementează transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Aceștia solicită respectarea OG49/2019 și a Legii 204/2019, suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC, eliminarea unor prevederi legale și interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme.

Protestul din Alba Iulia se va desfășura în același timp cu alte acțiuni ale taximetriștilor din întreaga țară, toate fiind programate să aibă loc marți, începând cu ora 11:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea