Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

LIVE VIDEO| PROTEST „la ușa” Parlamentului: „Libertate fără certificate”. Români din toată țara solicită respingerea la vot a CERTIFICATULUI VERDE

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

LIVE VIDEO| PROTEST „la ușa” Parlamentului: „Libertate fără certificate”. Români din toată țara solicită respingerea la vot a CERTIFICATULUI VERDE

AUR organizează, marţi dimineaţă, un protest la Camera Deputaţilor faţă de adoptarea unui eventual certificat verde pentru angajaţii din România.

Această măsură este în stand-by, se tot discută şi se negociază la nivel de coaliţie, pentru că PNL şi PSD nu cad de acord pe prevederile legii.

În acest context, co-preşedintele AUR George Simion a anunţat, luni, din faţa Guvernului, că formaţiunea s-a alăturat unei acţiuni a societăţii civile care va avea loc marţi, la ora 9, în Parcul Izvor.

Protestul a fost anunţat prin afişe prin Capitală , dar şi pe Facebook de câteva zile chiar de către Tineretul AUR care l-a denumit Libertate fără certificate.

Simion spune că manifestaţia este „împotriva planurilor dl Ciolacu de a vota certificatul verde”, pentru că „majoritatea românilor nu vor să li se suspende dreptul la muncă”.

AUR promite că vine la protest paşnic, împreună cu două mii de membri şi îi aşteaptă pe toţi „cei care sunt ameninţati cu această măsură abuzivă”.

Coaliția de guvernare nu a reușit până acum să ajungă la un acord cu privire la introducerea certificatului verde.

Chiar luni dimineaţă Marcel Ciolacu a spus că senatorul Adrian Streinu Cercel a făcut o informare în şedinţa conducerii PSD cu privire la acest subiect al certificatului verde.

”Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la finalul anului”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a adăugat că testele antigen sunt incluse în certificatul verde. ”Când vom avea o decizie o vom comunica”, a subliniat el, precizând că speră ca astăzi să se ajungă la o concluzie.

Ministrul Sănătăţii, social-democratul Alexandru Rafila, nu înţelege de ce liberalii nu doresc includerea testării antigen în certificatul verde, mai ales că acest tip e prevăzut chiar în documentele Comisiei Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea