Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

LIVE VIDEO| Președintele Ungariei în vizită la Alba Iulia: Se dezvelește statuia principelui Gábor Bethlen în centrul istoric din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Ungariei în vizită la Alba Iulia: Se dezvelește statuia principelui Gábor Bethlen în centrul istoric din oraș

Noul preşedinte al Ungariei, Katalin Novák, se află astăzi într-o vizită la Alba Iulia şi este oaspetele de onoare al Zilei unităţii reformate maghiare.

Katalin Novák va ţine un discurs cu prilejul dezvelirii statuii principelui transilvanean Gábor Bethlen, în centrul fostei capitale a Transilvaniei, a anunţat Biroul de Presă al Eparhiei Reformate din Ardeal.

Ziarul „Népszava” a dorit să afle de la Administraţia Prezidenţială a Ungariei dacă programul preşedintelui Republicii cuprinde şi o întâlnire cu şeful statului român, Klaus Iohannis, sau cu membrii Guvernului de la Bucureşti, dar până la închiderea ediţiei, redacţia ziarului amintit nu a primit niciun răspuns.

În programul oficial al șefului statului român nu este înscrisă întâlnirea cu preşedintele Ungariei şi nici mass-media din România nu a informat despre faptul că Katalin Novák ar fi aşteptată la Bucureşti.

Ziarul amintit mai menţionează că ultima oară o vizită oficială în România, acolo unde trăiește cea mai mare minoritate maghiară, a fost efectuată de preşedintele ungar Árpád Göncz, iar la Budapesta, o vizită la nivel de şef de stat a avut loc ultima oară în 2009, şi a fost efectuată de Traian Băsescu, la invitaţia preşedintelui Ungariei de atunci, László Sólyom.

Ziarul „Népszava” mai menţionează, printre altele, că procedura, adică vizita privată, nu este fără precedent în diplomație, dar nu se poate spune deloc că este ceva obişnuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea