Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Nou PROTEST la Uzina Mecanică din Cugir: Angajații fac GREVĂ, pe motiv că revendicările lor nu au fost rezolvate

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nou PROTEST la Uzina Mecanică din Cugir: Angajații fac GREVĂ, pe motiv că revendicările lor nu au fost rezolvate

Un nou protest are loc astăzi, 14 februarie, la Uzina Mecanică din Cugir, unde angajații s-au arătat nemulțumiți față de condițiile de muncă și situația salariilor oferite de către întreprindere.

Muncitorii acuză faptul că revendicările acestora, exprimate în timpul acțiunii de protest de săptămâna trecută, nu au fost adresate, anume:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!
  • Creșteri salariale cu 30%
  • Condiții de muncă
  • Acordarea sporurilor de toxicitate și condiții grele
  • Voucherele de vacanță să fie acordate în luna Martie
  • Acordarea unei mese calde
  • Asigurări medicale plătite de către angajator

Un conflict de muncă spontan a izbucnit, vineri dimineața, la Uzina Mecanică din Cugir. Aproximativ 700 de salariați de la Uzina de sus, care lucrează pe secțiile și compartimentele de armament și muniție, au oprit lucrul și au ieșit în fața fabricii nemulțumiți de salariile foarte mici și condițiile precare de muncă.

Secretarul Sindicatului Liber, Virgil Matei susține că angajații au întrerupt lucrul încă de ieri, dar nu s-a reușit un dialog între aceștia și conducerea societății.

CITEȘTE ȘI: Ce REVENDICĂRI au angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme din Cugir care au PROTESTAT astăzi: O masă caldă și vouchere de vacanță, în listă

,,N-a fost nimic organizat de sindicat, meritul pentru acest protest revine salariaților care au revendicat salariile mici, în situația creșterii facturilor la energie și gaze naturale, dar și condițiile proaste de muncă asigurate muncitorilor”, a spus Matei.

Astăzi și-a început activitatea noul Consiliu de Administrație al Societății Uzina Mecanică, care a promis soluționarea problemelor reperate de angajați.

Câteva sute de angajați, care lucrează la secțiile de armament și muniție, au ieșit, în cursul zilei de vineri, în fața Uzinei Mecanice Cugir, într-un protest spontan generat de salariile foarte mici pe care le primesc, în comparație cu explozia prețurilor, generată de liberalizarea pieței la energie.

Majoritatea acestora susțin că au salarii sub 2.000 de lei, cu toate că au peste 30 de ani vechime, iar banii nu le mai ajung pentru traiul de zi cu zi. De asemenea, muncitorii se plâng și de condițiile în care sunt nevoiți să lucreze și de faptul că singurul spor acordat este cel de pericol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea