Rămâi conectat

Actualitate

LIVE VIDEO| Inaugurarea primei fabrici din România care produce aparate pentru colectare selectivă. Envipco își deschide porțile la Sebeș

Publicat

în

Inaugurarea primei fabrici din România care produce aparate pentru colectare selectivă. Envipco își deschide porțile la Sebeș

Astăzi, 4 mai 2022, în municipiul Sebeș are loc inaugurarea unei noi fabrici. Este vorba despre Envipco, o companie care are ca scop protejarea naturii.

Compania este cunoscută în plan local pentru inițiativele în domeniul colectării selective. Comuna Ciugud a fost prima comunitate din România care a lansat propria monedă virtuală, CIUGUban-ul, în schimbul deșeurilor reciclate, iar comuna Șpring a fost prima din România cu centru de colectare și returnare a recipientelor de unică folosință.

Noua construcție depășește suma de două milioane de euro, ca valoare a investiției, rezultând astfel o suprafață de producție de 2.870 de metri pătrați și o suprafață pentru birouri de 520 de metri pătrați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin investiția în premieră, compania prevede o capacitate de producție de 6000 de echipamente inteligente de colectare selectivă, anual.

Envipco este singura companie din țară care produce local, în județul Alba, echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi, asigurând mentenanță și service cu echipa din România. Envipco susține economia României prin producerea și distribuirea echipamentelor către toată Europa, precum și prin alegerea de furnizori locali.

Misiunea Envipco este de a oferi soluții eficiente din punct de vedere financiar și tehnologic pentru reciclarea ambalajelor de unică folosință cu scopul de a crește rata de reutilizare a materiei prime și conservarea resurselor naturale limitate.

Ce oferă Envipco

  • Soluții eficiente din punct de vedere al costurilor, fiabilității operaționale și tehnologiei
  • Cele mai compacte RVM-uri, ideale pentru locații cu spațiu limitat și singurul RVM care colectează vrac
  • Tehnologie de ultimă generație ce asigură prevenirea fraudei și cea mai mare rată de compactare
  • Expertiză la nivel local, cât și la nivel internațional
  • Soluții personalizate și suport în funcție de nevoile comunității (echipamente, comunicare, materiale educative etc.)
  • Servicii de instalare rapide și eficiente
  • Mentenanță periodică pentru garantarea funcționării perfecte a stațiilor inteligente

Compania Envipco lucrează cu furnizori locali care sunt integrați în Lanțul de Achiziții Global al companiei, iar 90% dintre componentele pe care aceștia le folosesc sunt procurate din România.

La nivel global, Envipco este un producător de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani de experiență în fabricarea și operarea soluțiilor de colectare și reciclare.

Cu sediul central în Amsterdam, Olanda aceștia operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Suedia și Grecia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

A început producția de gaze extrase din Marea Neagră. Nicolae Ciucă: „Vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României”

Publicat

în

A început producția de gaze extrase din Marea Neagră. Nicolae Ciucă: „Vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României”

Prezent în cursul ziei de marți, 28 iunie, la Vadu, premierul Nicolae Ciucă a declarat la ceremonia de începere a producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaţionalizat de compania Black Sea Oil & Gas, că este un moment istoric pentru industria energetică din România, fiind vorba despre primul proiect de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre în ultimii 30 de ani.

“Participăm la un eveniment istoric. Este un moment istoric pentru industria energetică din România. Începerea producţiei de gaze în cadrul Proiectului de dezvoltare Gaze Naturale Midia este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre, aşa cum s-a specificat în ultimii 30 de ani, iar luna aceasta primele cantităţi de gaze au fost deja introduse în piaţa autohtonă. România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securităţii energetice, într-un moment de cotitură şi în contextul în care Europa şi pieţele mondiale iau măsuri rapide pentru a-şi aproviziona cetăţenii şi economiile cu energie. Faptul că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an înseamnă că vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României. Reprezintă un salt remarcabil şi dovedeşte capacitatea României de a găsi noi resurse şi soluţii într-o perioadă în care furnizarea de gaze naturale la nivel mondial este ameninţată de războiul din Ucraina”, a declarat premierul cu acest prilej.

El a menţionat că susţinerea investiţiilor în energie va poziţiona România ca un furnizor de sercuritate energetică în regiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

“Felicit compania Black Sea Oil and Gas pentru acest proiect de succes, un adevărat deschizător de drumuri pentru viitoarele investiţii în platoul continental al Mării Negre, care aparţine României. Începerea cercetărilor pentru dezvoltarea altor proiecte de energie verde, prin utilizarea infrastructurii deja existente se aliniază obiectivului Uniunii Europene de emisii zero până în anul 2050 şi viziunii guvernamentale de dezvoltare a sectorului energetic. Susţinerea investiţiilor în energie, abordarea pro-business şi stabilitatea vor poziţiona România ca un actor regional important, capabil să asigure necesarul pentru consumul cetăţenilor şi economiei şi chiar să devină furnizor de securitate energetică în regiune”, a explicat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că noua lege offshore vine să deblocheze investiţii vitale.

“Practic, acţionăm coordonat pe mai multe planuri. Noua lege offshore vine să deblocheze investiţii vitale ce valorifică, de exemplu, gazele naturale din Marea Neagră şi zăcământul valoros de la Caragele, judeţul Buzău, practic cel mai mare zăcământ descoperit în ultimii 30 de ani în România. Stabilitatea legislativă este completată de susţinerea adecvată de către Guvern a proiectelor strategice de infrastructură de gaze naturale. Proiectele majore de investiţii derulate de Transgaz, acordul acestei companii cu fondul de investiţii al Iniţiativei celor trei mări, precum şi colaborarea cu celelalte instituţii sunt contribuţii esenţiale la securitatea energetică şi la tranziţia către neutralitatea emisiilor de carbon”, a mai transmis premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a mai anunţat şi dezvoltarea programului nuclear civil românesc.

“La nivel guvernamental susţinem proiectele Nuclear-Electrica. Vestea bună primită recent de România de la preşedintele SUA, Joe Biden, privind finanţarea etapei preliminare a studiilor de inginerie şi proiectare pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici din România este o etapă esenţială pentru dezvoltarea programului nuclear civil românesc. Operarea acestui nou tip de tehnologie şi punerea în funcţiune a unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă sunt elemente cheie pentru a asigura pe termen lung ţării noastre energie curată, ieftină şi stabilă. Producerea energiei verzi reprezintă viitorul şi mă bucur foarte mult că există această viziune pentru dezvoltarea de noi proiecte în ţara noastră”, a explicat Ciucă.

El a mai afirmat că România şi-a asumat îndeplinirea ţintelor de decarbonizare.

“România şi-a asumat tranziţia către energia regenerabilă şi îndeplinirea ţintelor de decarbonizare. Este un efort de transformare ce presupune crearea unui sistem energetic robust, modern, bazat pe extinderea şi implementarea rapidă a tuturor tehnologiilor disponibile şi inovatoare pentru viitor. Guvernul României a iniţiat strategii economice calibrate pe noile nevoi actuale ale pieţei. Am alocat fonduri pentru stimularea investiţiilor în energie regenerabilă, utilizând toate pârghiile şi mecanismele financiare disponibile, precum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Fondul pentru modernizare. Lucrurile se desfăşoară dinamic. Săptămâna trecută a fost încheiată, mai precis pe 22 iunie, depunerea proiectelor pentru fondurile destinate investiţiilor pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile eoliană şi solară”,a mai transmis primul ministru.

El s-a referit şi la modernizarea reţelelor energetice prin Fondul pentru modernizare.

“O altă schemă de finanţare care va spori siguranţa energetică a ţării şi va facilita dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă şi modernizarea reţelelor energetice este Fondul pentru modernizare. Valoarea totală a investiţiilor finanţate prin acest mecanism se ridică la peste 17 miliarde de euro, din care 13 miliarde cofinanţare din partea statului român. Primele proiecte finanţate prin acest mecanism au primit deja fonduri, cele ale Complexului Energetic Oltenia şi ale Transelectrica”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

El a reamintit că Guvernul este angajat să transforme România dintr-o ţară dependentă de gazul rusesc într-un stat capabil să asigure stabilitatea energetică în regiune. “Prin strategiile naţionale şi mecanismele financiare promovate, Guvernul este puternic angajat în atingerea obiectivului ambiţios de a transforma România din ţară dependentă de gazul rusesc, în stat capabil să asigure stabilitatea energetică în regiune. Cetăţenii şi mediul economic aşteaptă de la noi energie electrică şi gaze naturale la costuri corecte, să aibă stabilitate şi să nu-şi facă griji pentru iarna viitoare sau pentru următorii ani. Cât mai mulţi români să aibă acces la energie. Sunt aşteptări fireşti, iar soluţiile noastre şi proiectul la a cărui lansare participăm, au drept scop atingerea acestor obiective şi, de asemenea, obţinerea rezultatelor pe care le-am asumat”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Fostul ministru al Agriculturii a rămas fără imunitate. Adrian Chesnoiu a fost aplaudat de către colegii PSD

Publicat

în

Fostul ministru al Agriculturii a rămas fără imunitate. Adrian Chesnoiu a fost aplaudat de către colegii PSD

Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, a cerut deputaților, în cursul zilei de marți, să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare și a mulțumit colegilor de partid pentru susținerea acordată.

El a anunţat că va vota la vedere pentru ridicarea propriei imunităţi şi a reafirmat că nu a comis nicio infracţiune.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi „pentru” şi 25 „împotrivă”. Două voturi au fost anulate.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Dragi colegi, suntem într-un moment în care cred că niciunul dintre dumneavoastră nu aţi vrea să vă aflaţi, dar am primit de la voi şi de la mii de români şi fermieri români foarte multe mesaje de încurajare. Vă mulţumesc pentru asta. (…) Oamenii cu care am vorbit şi foarte mulţi dintre dumneavoastră mi-aţi cerut să nu demisionez din funcţia de ministru, să nu renunţ la imunitatea parlamentară, dar aşa cum v-am obişnuit de fiecare dată, sunt un om cu demnitate şi cu un onoare”, a declarat Chesnoiu, în şedinţa de plen în care Camera Deputaţilor dezbate ridicarea imunităţii sale parlamentare.

El a afirmat că, imediat ce a aflat din presă că s-au ridicat la adresa sa anumite suspiciuni, a luat decizia de a demisiona din funcţia de ministru şi de a se suspenda din PSD.

„Vă cer tuturor colegilor, fiecăruia dintre dumneavoastră, din toate grupurile parlamentare, să votaţi pentru a încuviinţa cererea de urmărire penală formulată la adresa mea. Toată viaţa mi-am făcut datoria faţă de oameni şi faţă de instituţiile în care am activat. Am respectat legea de fiecare dată şi am muncit enorm pentru a face bine oamenilor, pentru care am jurat să fac bine. Am acceptat postul de ministru într-o perioadă extrem de complicată, cu dorinţa de a face ceva bun pentru români şi pentru agricultura românească”, a spus fostul ministru, citat de Agerpres.

El s-a arătat „mândru” de ceea ce a realizat ca ministru al Agriculturii şi a evidenţiat eforturile în acest sens ale tuturor celor implicaţi în agricultură, în industria alimentară, în piscicultură.

„Dacă ai empatie faţă de oameni şi de problemele lor, atunci poţi face cu adevărat lucruri bune pentru ei. Sunt mândru de ceea ce am realizat în perioada aceasta. (…) Dacă în continuare se vor lua decizii bune pentru ţară şi pentru agricultura României, nu vom avea nici o criză alimentară. Le mulţumesc şi tuturor colegilor mei de partid, pentru că în această perioadă am simţit din plin încrederea lor şi toată susţinerea. Şi cred ca momentul acesta să fie un moment definitoriu pentru fiecare dintre noi, să înţelegem că împreună suntem mult mai puternici şi că trebuie să facem în aşa fel încât să facem bine României şi românilor”, a spus Adrian Chesnoiu, care a fost aplaudat de deputaţi.

El a susţinut că este „un om simplu” şi tocmai de aceea şi-a dat demisia.

„Sunt un om simplu şi aşa vreau să rămân ca orice cetăţean al acestei ţări. N-o să mă ascund niciodată în spatele unei demnităţi publice, pentru că eu, ca om politic, şi cred că fiecare dintre noi ar trebui să considerăm funcţia de demnitate publică ca o responsabilitate socială şi nu ca un privilegiu personal… Acesta a fost motivul pentru care v-am rugat şi vă rog încă o dată să votaţi pentru această cerere. Şi eu voi face acelaşi lucru şi ştiu că multora dintre dumneavoastră vă e greu. Şi eu voi face acest lucru şi voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificări aspectelor de suspiciune care au fost ridicate la adresa mea. (…) Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat şi asta voi dovedi la finalul şi la eliminarea suspiciunilor care planează asupra mea”, a subliniat fostul ministru.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii. Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ministrul Energiei: „România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după Ungaria”

Publicat

în

Ministrul Energiei: „România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după Ungaria”

Textul Ordonanţei de Urgenţă privind reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat şi în urma acestei scăderi România va avea cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, informează Agerpres.

El a participat la ceremonia organizată la Vadu, judeţul Constanţa, cu ocazia începerii exploatării gazelor naturale în proiectul Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas.

Oficialul a subliniat că 25 de bani din această reducere vor fi susţinuţi de la bugetul de stat şi 25 de către operator şi şi-a exprimat convingerea că aceştia vor aplica Ordonanţa.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ieri s-a lucrat la Ministerul de Finanţe, toate ministerele, am lucrat împreună, s-a elaborat textul Ordonanţei de Urgenţă. Este vorba de acei 50 de bani pe litru (…). În urma acestui acestei scăderi, practic, România va avea un preţ, dacă nu mă înşel, la motorină, de un 1,7 euro şi un pic şi la benzină, 1,61 şi un pic. Va fi practic, după Ungaria, care are deja un preţ plafonat, cred că cel mai mic preţ din Europa. (…) 25 de bani din aceşti 50 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, prin Ministerul de Finanţe, iar 25 de bani vor fi susţinuţi ca o cheltuială deductibilă de către operatori. Şi sunt convins, că să nu mă întrebaţi, sunt convins că marii operatori, marii deţinători de reţele de staţii de distribuţie, care sunt şi producători, au şi reţele de staţii de distribuţie, vor aplica această ordonanţă”, a explicat Virgil Popescu.

El a precizat că cei 25 de bani, fiind reducere comercială, sunt deductibili, aşa cum prevede Codul fiscal, „deci au un avantaj fiscal suplimentar pe lângă recuperarea celor 25 de bani din partea bugetului de stat”.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat săptămâna trecută că preţul carburantului la pompă va fi compensat cu 50 de bani.

„Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă”, a declarat Ciucă, joi.

Mecanismul va fi aplicat pe o perioadă de trei luni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare