Rămâi conectat

Sport

LIVE-SCOR: ACS Dumbrăvița – Unirea Alba Iulia 2-1 (0-0) | Din candidați la promovare, „alb-negrii” au ajuns în partea inferioară a ierarhiei!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia continuă seria dezamăgirilor, pierzând al doilea joc la rând, 1-2 (0-1), la Dumbrăvița, în fieful nou-promovatei clasată pe locul secund, prestația bună a vizitatorilor neconcretizându-se în… puncte! “Alb-negrii” nu se regăsesc deloc în această toamnă, gruparea din Cetatea Marii Uniri ajungând în partea inferioară a ierarhiei, cu doar 14 puncte!

Rezultatul este unul neconform cu realitatea din teren, uniriștii controlând ostilitățile în majoritatea timpului și ratând mari ocazii prin S. Mureșan sau An. David.

Criza echipei condusă de Adrian Bicheși continuă, Unirea Alba Iulia având un parcurs extrem de modest, o singură victorie, la Ocna Mureș, în ultimele 11 întâlniri oficiale. Iar runda viitoare, pe „Cetate”, este derby „de Alba”, cu Industria Galda de Jos, pentru… supraviețuire!

*Adrian Bicheși: „Cel mai bun joc din tur, dar suntem fără puncte”

Am reușit cel mai bun joc al nostru din acest tur de campionat, dar nu ne încălzește cu nimic laudele adversarilor, ce spuneau că au întâlnit cea mai bună echipă. Am avut posesie, mari ocazii, iar adversarii au fructificat două dintre cele trei oportunități avute. Este păcat că nu concretizăm la finalizare, că ratăm atât, scorul fiind de fapt diferența dintre golurile marcate și… ocaziile ratate„, a punctat Adrian Bicheși.

Fără Potopea, menajat, Bicheși a mizat în centrul defensivei pe o formulă inedită, cu trei fundași centrali, R. Ivan, Scrob și I. Grozav, în distribuția tactică, 3-5-2, figurând și doi atacanți, S. Mureșan și An. David.

Prima ocazie a jocului a fost transversala lui F. Morar (5). Gazdele au deschis scorul în minutul 39, prin Centea, lansat în adâncime, a scăpat singur, la limita ofsaidului și l-a învins pe Suciu. În minutul 73, Măd. Stancu a majorat avantajul cu o execuție excelentă a unei lovituri libere de la 17 metri. Vizitatorii au redus ecartul în minutul 84, prin R. Scrob, reluare cu capul a unei lovituri libere executate de P. Păcurar (prima reușită stagională a fundașului albaiulian).

Conform www.sporttim.ro. a fost o victorie conturată și cu destul noroc pentru dumbrăvițenii nou-promovați, care au primit vizita uneia dintre cele mai bune formații ale seriei, AFC Unirea 1924, dacă nu chiar poate cea mai bună din acest eşalon conform prestației etalate astăzi în comparație cu partiturile expuse până acum în deplasările în Timiș de alte garnituri din C4.

Dar nu a fost totuși suficient să ai o posesie a balonului de peste 60 la sută, din moment ce ratezi chiar şi din 3 metri, având în față ditamai poarta în minutul 8, când luată atunci la țintă a fost în schimb transversala. Poate că altul ar fi fost cursul jocului…

Prima ocazie mai clară a avut-o Rus în minutul 6, când Scrob a trimis mingea cu capul înapoi acasă iar sportivul gazdelor a profitat şi a reuşit să lobeze mingea peste portar, ca apoi acelaşi Scrob să degajeze balonul ce se îndrepta spre gol. Doar două minute mai târziu oaspeţii au ripostat iar la o centrare a lui Giurgiu de pe stânga mingea a ajuns la Morar, care, din careu, a şutat mingea ce a nimerit transversala.

Dominarea oaspeţilor putea să se soldeze cu un gol și în minutul 23, după cornerul executat de Păcurar înalt în careu, de unde Giurgiu a reluat cu capul jos lângă bară, dar Miklos a fost la înălţime, respingând cu mare greutate.

Gazdele au deschis însă scorul, în minutul 39, la o pasă excelentă în adâncime la 35 metri de poarta adversă, spre Centea, care a plecat nestingherit spre poartă, a intrat în careu şi de la 13 metri, cu latul, a marcat în dreapta goalkeeper-ului, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză… 1-0.

La reluare, aceeaşi poveste, cu oaspeţii la timonă, în minutul 49 ratând însă o altă mare ocazie prin Mureşan, şut din lovitură liberă de la 18 metri, respins cu piciorul de lângă bară de Miklos. Şi localnicii au făurit o ocazie de gol prin Denis Casian, şut din 16 metri lateral stânga la colţul lung dar şi puţin pe lângă bară. Ce mai gol a marcat însă apoi Mădălin Stancu în minutul 74, printr-o lovitură liberă de la 17 metri direct în dreapta portarului, lângă bară: 2-0!

Ardelenii au reuşit relativ rapid să revină în meci prin a reduce diferenţa cu şapte minute înainte de final, în urma unui ”corner scurt”, tot o lovitură liberă, centrarea lui Păcurar în faţa porţii fiind fructificată de Radu Scrob, care a şters balonul cu capul marcând în stânga lui Miklos: 2-1.

Echipe:

ACS Dumbrăvița: R. Miklos –  Soare, Telescu (cpt.), Gălan, Liuba, M. Stancu, Briciu, Udrea, Casian, Centea, R. Rus; rezerve   Ureche, Ad. Scrob, Pricop, Ad. Ştefan, Jiuga, Bîrză, Pecarov. Antrenor Sorin Bălu.

Unirea: Căt. Suciu – R. Ivan, I. Grozav, R. Scrob – F. Morar (55, Cl. Oara), Al. Giurgiu (73, Tat), Selagea, P. Păcurar, Vitinha – S. Mureșan An. David (55, Davidaș); rezerve Sporea, L. Dan, Goguța, Cl. Marcu. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Arbitri C. Lazăr (Mediaș), B. Vasile (Sibiu), Cr. Bumb (Băcia) Observatori L. Glogoviceanu (Reșița), V. Rad (Arad)

Sursa text-foto: www.sporttim.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea