Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Listele pentru alegerile locale trebuie să conțină 30 la sută candidați-femei, potrivit unui proiect adoptat de Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatul a adoptat luni proiectul de lege referitor la cotele de gen de 30% pe listele pentru alegerile locale. Iniţiativa, senatsusţinută de 161 de parlamentari de la toate partidele politice, prevede că la alegerile locale pe liste să fie reprezentate ambele sexe în proporţie de cel puţin 30%.

„Candidaturile pentru consiliile locale şi judeţene, precum şi cele pentru primari se propun de partidele politice, constituite potrivit legii partidelor politice nr. 14/2003, republicată. Se pot depune candidaturi şi de către alianţele electorale consttuite în condiţiile prezentei legi, de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale prevăzute de Art. 8, precum şi candidaturile independente. Listele de candidaţi pentru alegerea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe în proporţie de cel puţin 30% din candidaturile înscrise pe fiecare listă în parte pentru fiecare dintre acestea, cu excepţia acelora care conţin un singur candidat”, potrivit proiectului adoptat de Senat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea