Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liste de așteptare de două, trei luni pentru un RMN gratuit în ambulatoriul Spitalului din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pacienții așteaptă două, trei luni pentru investigații gratuite la RMN, în policlinica Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, în vreme ce la Spitalul Municipal Sebeș, pentru investigații la computer tomograf, se așteaptă două, trei săptămâni.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, radiologul Dan Crainic, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că în cazul în care sunt afecțiuni grave bolnavul se internează, iar investigațiile la RMN se fac imediat.

”RMN-ul deservește nu doar ambulatoriul, ci și spitalul și pacienții internați în spital, care nu trebuie să aștepte deloc în cazul în care se internează”, a spus dr. Crainic.

Dr. Dan Crainic a explicat că programările la RMN se fac în ordinea venirii pacienților, în limita fondurilor alocate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Astfel, în cazul în care ar fi existat mai multe fonduri, listele de așteptare ar fi fost mult mai scurte. 

Pentru investigații la tomograf nu sunt liste de așteptare la Spitalul din Alba Iulia.

În schimb, la Spitalul Municipal Sebeș, pentru o investigație la computerul tomograf, pacienții așteaptă între două și trei săptămâni, până le vine rândul.

La fel, nu este cazul pacienților care se internează în spital, deoarece aceștia efectuează investigațiile medicale în ziua în care vin, a declarat, managerul Spitalului Municipal Sebeș, Anca Franchini.

Pacienții au posibilitatea să plătească investigațiile medicale, situație în care acestea se fac în ziua în care se prezintă în ambulatoriu.  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea