Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Lipsurile zonei Emil Racoviță din Alba Iulia, aproape de a fi istorie! Drumul asfaltat, pistele de biciclete și canalizarea urmează să devină realitate, după ani și ani de așteptări

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lipsurile zonei Emil Racoviță din Alba Iulia, aproape de a fi istorie! Drumul asfaltat, pistele de biciclete și canalizarea urmează să devină realitate, după ani și ani de așteptări

După ani și ani de așteptări, zona Racoviță intră în vizorul aleșilor locali. Se pare că răbdarea de care locuitorii zonei au dat dovadă nu a rămas neobservată iar situația actuală a cartierului urmează să rămână istorie.

Consilierii locali din Alba Iulia vor aproba în ședința programată pentru 29 iunie detaliile referitoare la investiția pentru modernizarea străzilor din zona Racoviță – Arex. În cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate și cheltuielile care vor fi suportate din bugetul local.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul denumit „Modernizare străzi zone de dezvoltare Municipiul Alba Iulia Lot 3 – Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu, Arieșului” beneficiază de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și se află în stadiul de studiu de fezabilitate.

Pentru semnarea contractului de finanțare, este necesară actualizarea devizelor de cheltuieli.

Obiectivul principal al acestei investiții este modernizarea străzilor, inclusiv construirea de canale de scurgere și rețele de ape pluviale, instalarea rețelei de iluminat public, crearea de piste de biciclete și asfaltarea carosabilului.

Potrivit documentației, pe aceste străzi se găsesc locuințe finalizate sau în curs de construire, iar traficul rutier este intens, aceste artere fiind considerate o variantă de ocolire a centrului municipiului.

În acest moment, în zona Racoviță, lucrările de modernizare și instalare a sistemului de canalizare sunt deja în derulare, acesta fiind existent deja pe strada Petre Ispirescu, urmând a fi instalat pe toată lungimea străzii Emil Racoviță și pe străzile anexe, incluse în proiect.

Ce cheltuieli sunt incluse în proiect:

Modernizarea străzilor

Total general cu TVA 24.496.869,25 lei din care:

Lucrări construcții montaj – 21.259.131,95 lei

  • 18.235.446,09 lei buget de stat
  • 6.261.423,16 lei buget local

Canalizare pluvială

Total general cu TVA 8.691.244,62 lei din care:

  • 6.469.754,2 lei buget de stat
  • 2.221.490,42 lei buget local

Realizare drumuri publice

Total general cu TVA 14.507.470,67 lei din care:

  • 10.799.347,32 lei buget de stat
  • 3,708.123,35 lei buget local

Poduri, podețe pentru pietoni, biciclete, trotinete electrice

Total general cu TVA 1.298.153,96 lei din care:

  • 966.344,57 lei buget de stat
  • 331.809,39 lei buget local

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea