Rămâi conectat

Politică Administrație

Limitarea la două a mandatelor aleşilor locali ar însemna o lovitură pentru PNL Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Limitarea la două a mandatelor aleşilor locali şi a parlamentarilor reprezintă una din prioritățile coaliției la guvernare, a anunțat preşedintele PSD, premierul Victor Ponta vineri la Parlament.

vacantaDeputatii au adoptat deja, tacit, miercuri 19 noiembrie, o propunere legislativă prin care se limiteaza numarul de mandate succesive la doua in cazul alesilor locali – primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni.

Deși este puțin probabil, dacă legea va trece și de Camera Deputaților, PNL Alba ar fi una dintre organizațiile cele mai afectate din țară, în condițiile în care atât președintele Consiliului Județean Alba, primarul municipiului, cât și al altor municipii și orașe din județ sunt vechi sau noi liberali, aflați cel puțin la al doilea mandat.

“Împreună cu celelalte forţe politice să stabilim foarte clar ce avem de schimbat, astfel încât alegerile pentru consiliile judeţene, consilii locale şi primării să asigure, mult mai mult decât în prezent, transparentizarea şi controlul asupra tuturor atribuţiilor şi acţiunilor aleşilor locali, în egală măsură cu aleşii la nivel naţional. Vom susţine să promovăm o limită de mandate pentru toţi cei ce ocupă funcţii publice la nivel local şi central. Aşa cum preşedintele României poate ocupa doar de două ori funcţia de preşedinte, putem să gândim ca la nivel local şi parlamentar această limită de două mandate consecutive să fie regula’, a declarat Ponta.

Premierul a precizat într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei reuniuni a coaliţiei de guvernare că acest lucru este posibil “doar prin revizuirea Constituţiei”.

‘Este o propunere. Eu sper ca prin toate lucrurile pe care le-am spus astăzi să nu rămână singurul lucru, pentru că, să fiu onest, nu cred că este neapărat singurul lucru important sau esenţial. Noi am vorbit despre nişte priorităţi de guvernare pe care ni le asumăm în 2015-2016 în cadrul Guvernului şi, mai departe, pe nişte teme la care coaliţia pe care o reprezentăm vrea să le aibă discutate. Eu cred că e la fel de important să stabilim dacă revizuim sau nu Constituţia în 2015. Din punctul nostru de vedere, da, dar trebuie să existe o consultare’ a adăugat premierul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea