Rămâi conectat

Actualitate

Liga a IV-a: Cuprirom Abrud nu se regăseşte, remiză internă cu Metalul Aiud, după ce R. David a ratat un penalty

Dan HENEGAR

Publicat

în

Moţii lui Costică Moldovan nu se regăsesc în retur şi au remizat acasă în compania echipei din subsol, Metalul Aiud, Cuprirom Abrud rămânând fără victorie în anul 2013. Antrenorul formaţiei din Apuseni îşi vede ameninţat postul, după un start ratat în primăvară, cu un singur punct cucerit din  9 posibile.

*Cuprirom Abrud – Metalul Aiud 1-1 (1-1): Borza (5)/ O. Oltean (45). În actul secund, golgheterul Romică David a ratat un penalty.

Sunt dezamăgit, pentru că mă deranjează neputinţa unora. Eu am spus că primele 4 etape are returului vor fi foarte grele. Suntem cu capul în pământ şi conştienţi că am dezamăgit. Soarta mea rămâne la latitudinea conducerii„, a spus antrenorul Constantin Moldovan, al cărui post e în pericol după acest semieşec.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ne chinuim să ne salvăm, deşi e foarte greu, în condiţiile în care avem mari dificultăţi de lot. Săptămâna trecută I. Andrea a suferit o fractură de peroneu şi va lipsi până la finalul sezonului, iar M. Moga are alte probleme medicale. Am fost numai 13, fără portar de rezervă, întrucât Mârne a avut anumite probleme medicale. Orice punct contează şi îmi felicit jucătorii”, a punctat Radu Andone (Metalul Aiud).

*CS Ocna Mureş – Energia Săsciori 2-0 (0-0): A. Gherman (74), Cotoară (90).

Ocnamureşenii au realizat trei victorii consecutive, un record pentru formaţia locală în ultimele sezoane.

„A fost o prestaţie mai modestă a noastră, dar am obţinut un succes muncit şi meritat. Încercăm să o ducem cât mai mult posibil această serie pozitivă, dar este cert că ne aflăm pe un drum bun”, a apreciat antrenorul Gicu Domşa (CS Ocna Mureş)

*Olimpia Aiud – Viitorul Sântimbru 0-1 (0-1): Rusz (16).

Echipa am făcut-o în colaborare cu Sorin, am încercat să-i anihilăm pe Ponoran, Felindean şi Val. Drăgan şi ne-a ieşit, rezultând una caldă, una rece pentru Viitorul Sântimbru în retur. Ne-am adaptat la adversar şi am reuşit să le anihilăm punctele forte”, a precizat Dan Comşa, organizator de competiţii la Viitorul, ce l-a substituit pe banca tehnică pe Sorin Mărginean

*FC Cugir – Arena Alba Iulia 4-0 (1-0): Rancea (44, 90+2), Ilie Cristea (63, 68).

Sunt foarte bucuros că am continuat şirul victoriilor şi ne-am impus la un scor ce nu necesită comentarii. Munca depusă în intersezon îşi arată roadele, iar echipa are ambiţia să nu piardă niciun punct tot returul. Dincolo de aceste rezultate, noi aşteptăm în continuare orice sprijin financiar, ar fi binevenit”, a declarat Nicolae Muntean (FC Cugir)

*Sportul Sebeş – Arieşul Apuseni Baia de Arieş 3-0 (la „masa verde”, oaspeţii s-au retras);

Programul rundei, *duminică, 24 martie, ora 11.30: Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir (2-3, V. Rodină – Alba Iulia); ora 16.00: Inter Ciugud – Rapid Teiuş (0-1, N. Marcu – Alba Iulia), Dalia Sport Daia Română – stă.

Performanţa – CSO Cugir, un derby ce poate relansa campionatul

Duminică, 24 martie, la ora 11.30, la Oarda de Jos, se va disputa partida dintre Performanţa Alba Iulia şi CSO Cugir, primele două clasate în Liga a IV-a, formaţii despărţite de 6 puncte. Neînvinsa trupa de sub Drăgana este favorita incontestabilă a campionatului şi se gândeşte deja la adversarul din barajul promovării. Confruntarea are o miză importantă, nu atât în planul rezultatului, cât mai ales în pesrpectiva atractivităţii sezonului, o victorie a oaspeţilor însemnând practic închiderea jocurilor, încă din etapa a 3-a a returului. Cu siguranţă că pe gazon se vor etala orgolii şi ambiţii, protagonistele arătându-se în formă în această primăvară. Va fi duelul unor grupări ce n-au mai cunoscut demult gustul eşecului (CSO – 15 octombrie 2011, Performanţa – din 6 octombrie 2012, ambele înfrânte la Sebeş), cu cele mai bune defensive din al 4-lea eşalon, dar şi cu marcatori de temut precum Cernea, Lenghel, versus G. Goronea, Şuteu sau Itu.

CLASAMENT

1. CSO CUGIR         15        13        2          0          45-9    41        +17

2. Performanţa A. Iulia        16        11        2          3          34-11  35        +11

3. Cuprirom Abrud   17        10        3          4          38-16 33        +6

4. Sportul Sebeş       17        11        2          4          30-12  35        +8

5. CS Ocna Mureş   17        8          4          5          24-25  28        +4

6. Olimpia Aiud         17        8          3          6          36-19  27        -3

7. FC Cugir   17        8          2          7          32-23  26        +2

8. Dalia Sport Daia   16        7          4          5          25-18  25        -2

9. Viitorul Sântimbru           16        7          2          7          35-40  23        -1

10. Arena A. Iulia        17        7          2          8          25-33  23        -1

11. Rapid Teiuş        16        6          3          7          24-24  21        -3

12. Inter Ciugud       16        4          1          11        25-38  13        -8

13. Energia Săsciori            17        3          3          11        32-42  12        -15

14. Metalul Aiud       17        2          3          12        11-37  9          -12

15. Arieşul Apuseni 17        0          2          15        11-80  2          -22

Etapa a 19-a: *sâmbătă, 30 martie, ora 16.00: CSO Cugir – Olimpia Aiud (3-1), Rapid Teiuş – Cuprirom Abrud (1-3), Metalul Aiud – FC Cugir (1-2); *duminică, 31 martie, ora 11.30: Viitorul Sântimbru – CS Ocna Mureş (0-3), Energia Săsciori – Sportul Sebeş (2-3); ora 16.00: Arena Alba Iulia – Dalia Sport Daia Română (0-1), Arieşul Apuseni Baia de Arieş – Inter Ciugud 0-3 (la „masa verde”, 2-5), Performanţa Ighiu – stă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Salariu minim 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Noi ne dorim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariu minim 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Noi ne dorim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marţi, la Parlament, despre salariul minim de 3.000 de lei, că îşi doreşte să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

„Mâine, în Consiliul Tripartid avem ca unic subiect salariul minim brut garantat în plată. Sperăm să avem şi o decizie, pentru a putea trece la etapa următoare şi anume, testul IMM şi transparenţa decizională”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Întrebat dacă în cei 3.000 de lei va exista şi o componentă de 200 de lei neimpozabili, Marius Budăi a spus că, „din jumătatea anului 2022, a pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei, pe care să o poată asigura ca şi salariu angajaţilor săi, unde statul nu percepe nicio taxă”. „Până acum, a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm”, a explicat Marius Budăi.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Toate variantele sunt pe masă, însă noi ne dorim ca acest salariu minim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a subliniat ministrul Muncii.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost întrebat „cum stă cu relațiile internaționale”.

În acest context, Alexandru Rafila a vrut să lămurească subiectul vizitelor externe pe care le-a făcut în acest an de când este membru în Guvern. Ministrul Sănătății a explicat că nu a mers în excursie, ci au fost deplasări profesionale, pentru a stabili diferite acorduri în domeniul Sănătății. De exemplu, în Cuba, Alexandru Rafila a mers să semneze „un acord bilateral în domeniul sănătăţii”, după ce, în ianuarie, Guvernul României a semnat un memorandum cu această ţară.

Alexandru Rafila a zis că a folosit oportunitatea legată de un congres internaţional, la care au participat mai mulți de miniştri ai Sănătăţii, inclusiv doi din UE, în afară de el, pentru a vedea cum sunt tratate acolo anumite boli care în România nu au încă un răspuns, cum ar fi piciorul diabetic.

Atacurile privind deplasările de lucru ale lui Alexandru Rafila au venit din partea USR, iar ministrul crede că scopul este să-l împiedice să-și desfășoare activitatea.

„De când am fost numit în funcție, am făcut cam 11-12 deplasări de lucru în afara țării. Unii au o percepție greșită în ceea ce privește scopul acestor deplasări. Ele nu sunt turistice. Poate unii au anumite frustrări pentru că nu au avut ocazia, când erau mai tineri, să călătorească și consideră că persoanele care ocupă funcții publice se deplasează în alte țări în scopuri turistice”, a zis Alexandru Rafila la DC News și DC News TV.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Preț compensat la energie: Premierul Ciucă a anunțat cine va beneficia de măsură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preț compensat la energie: Premierul Ciucă a anunțat cine va beneficia de măsură

În cursul zilei de luni, 14 noiembrie, primul ministru Nicolae Ciucă a transmis că susţine ca mai multe categorii, printre care familiile cu mai mult de trei copii, bisericile şi serviciile publice, să beneficieze de preţ compensat la energie, menţionând că sunt pregătite amendamente în acest sens la ordonanţa pe energie aflată în dezbaterea Parlamentului.

„Este foarte limpede că tot ceea ce am discutat şi am stabilit prin ordonanţă, ultima ordonanţă se va aplica. Este o ordonanţă pe care am gândit-o astfel încât să venim în sprijinul românilor şi a economiei, iar chestiunile care mai erau de amendat în Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice, astfel încât să poată să beneficieze de preţul stabilit de un leu.(…) Familiile monoparentale sau cele care au mai mult de trei copii, bisericile, societăţile de apă canal, cele care asigură utilităţile publice. Acestea sunt (categoriile care vor beneficia de preţ plafonat la energie – n.r.). Nu am discutat despre aeroporturi”, a afirmat Ciucă, la Parlament.

El a spus că aceste amendamente urmează să fie discutate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Referitor la problema plăţii facturilor pe baza consumului de anul trecut, premierul a spus: „Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie a fost să raportăm la anul 2022, pentru că au fost probleme legate de modul în care s-a desfăşurat activitatea pe timpul pandemiei”.

„A fost o discuţie tehnică de acest fel, urma ca pe propunerile pe care le aduc cei de la ANRE să luăm o decizie. Decizia nu este la Guvern, este în Parlament”, a adăugat Ciucă.

Despre reglementarea preţului la energie pentru doi ani, premierul a precizat că este o decizie convenită în coaliţie.

„Este o decizie pe care am convenit-o cu toţii, să avem asigurată această predicţie pentru doi ani de zile”, a adăugat premierul.

Întrebat în legătură cu plata facturilor emise cu întârziere, dacă va exista posibilitatea eşalonării plăţilor pentru consumatori, Ciucă a spus că a solicitat ca sumele să fie eşalonate.

„Pentru furnizorii care nu au fost în măsură să trimită, să transmită facturile la timp, este absolut anormal ca orice consumator final să primească factura după cinci luni sau şase luni şi să plătească întreaga sumă. Ca atare, am solicitat ca acea sumă să fie eşalonată, astfel încât cetăţenii să poată să îşi plătească factura”, a afirmat premierul.

Guvernul a adoptat vineri o ordonanţă de urgenţă privind Mecanismul de achiziţie centralizată a energiei care va asigura compensarea preţurilor la energie în continuare şi competitivitatea economiei româneşti, a anunţat vineri secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu.

Acesta a precizat, întrebat de ce nu s-a adoptat prin această ordonanţă şi preţul de 1,3 de lei pentru toţi românii care consumă peste 255 de kWh pe lună, că în legea de adoptare a Ordonanţei 119, aflată în Parlament, vor fi cuprinse toate categoriile de preţuri.

Ordonanţa de urgenţă 119/2022 a fost adoptată cu amendamente de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ne paște o criză economică? Nicolae Ciucă: „Suntem pregătiți. România nu este în pericolul de a intra în recesiune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ne paște o criză economică? Nicolae Ciucă: „Suntem pregătiți. România nu este în pericolul de a intra în recesiune”

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România nu va intra în recesiune economică, așa cum se întâmplă cu alte țări puternice, în special cele din zona euro.

Șeful Guvernului susține că ”suntem pregătiți” și că a luat măsuri.

Mai mult, el afirmă că datele pe care le avem în acest moment ”ne arată foarte clar că există premisa ca la sfârșitul anului România să aibă o creștere economică în jurul lui 5 %”.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Despre recesiune se vorbește de la începutul anului, au fost semnale pe tot parcursul anului. Am putut să constatăm pe propria noastră experiență că am avut o scădere a ritmului de creștere datorită impactului pe care l-a avut seceta în producția agricolă și sigur vom vedea aceste… se văd aceste consecințe în procentul de creștere economică pe trimestrul 3 și probabil vom resimți acest efect și în trimestrul 4.

Ca atare, suntem pregătiți. De aceea am spus că am luat măsuri astfel încât să putem să consolidăm economia, s-o menținem în echilibru, astfel încât să nu intrăm în recesiune.

Datele pe care le avem în acest moment ne arată foarte clar că există premisa ca la sfârșitul anului România să aibă o creștere economică de 5 %, în jurul lui 5 %, iar pentru anul viitor toate instituțiile, inclusiv cele europene, ne-au previzionat o creștere economică, haideți să nu-i zicem aproape de 2 %, în jur de 1,5 % ceea ce înseamnă creștere economică.

Deci România nu este în pericolul de a intra în recesiunea economică. Sigur, nu suntem singuri în acest ansamblu, depindem foarte mult de ceea ce se întâmplă cu celelalte economii cu care țara noastră este în strânsă colaborare și atunci vom resimți și noi aceste efecte”. – a declarat premierul la Parlament, în fața jurnaliștilor.

Recent, Banca Angliei a avertizat că Marea Britanie se va confrunta cu cea mai îndelungată recesiune, iar Comisia Europeană se așteaptă ca Zona euro și majoritatea statelor din Uniunea Europeană să se îndrepte către o recesiune economică.

De asemenea, Germania, cea mai mare economie a Europei, se îndreaptă spre recesiune.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea