Rămâi conectat

Actualitate

Liga a IV-a: Cuprirom Abrud nu se regăseşte, remiză internă cu Metalul Aiud, după ce R. David a ratat un penalty

Publicat

în

Moţii lui Costică Moldovan nu se regăsesc în retur şi au remizat acasă în compania echipei din subsol, Metalul Aiud, Cuprirom Abrud rămânând fără victorie în anul 2013. Antrenorul formaţiei din Apuseni îşi vede ameninţat postul, după un start ratat în primăvară, cu un singur punct cucerit din  9 posibile.

*Cuprirom Abrud – Metalul Aiud 1-1 (1-1): Borza (5)/ O. Oltean (45). În actul secund, golgheterul Romică David a ratat un penalty.

Sunt dezamăgit, pentru că mă deranjează neputinţa unora. Eu am spus că primele 4 etape are returului vor fi foarte grele. Suntem cu capul în pământ şi conştienţi că am dezamăgit. Soarta mea rămâne la latitudinea conducerii„, a spus antrenorul Constantin Moldovan, al cărui post e în pericol după acest semieşec.

Electrica Furnizare Discount

„Ne chinuim să ne salvăm, deşi e foarte greu, în condiţiile în care avem mari dificultăţi de lot. Săptămâna trecută I. Andrea a suferit o fractură de peroneu şi va lipsi până la finalul sezonului, iar M. Moga are alte probleme medicale. Am fost numai 13, fără portar de rezervă, întrucât Mârne a avut anumite probleme medicale. Orice punct contează şi îmi felicit jucătorii”, a punctat Radu Andone (Metalul Aiud).

*CS Ocna Mureş – Energia Săsciori 2-0 (0-0): A. Gherman (74), Cotoară (90).

Ocnamureşenii au realizat trei victorii consecutive, un record pentru formaţia locală în ultimele sezoane.

„A fost o prestaţie mai modestă a noastră, dar am obţinut un succes muncit şi meritat. Încercăm să o ducem cât mai mult posibil această serie pozitivă, dar este cert că ne aflăm pe un drum bun”, a apreciat antrenorul Gicu Domşa (CS Ocna Mureş)

*Olimpia Aiud – Viitorul Sântimbru 0-1 (0-1): Rusz (16).

Echipa am făcut-o în colaborare cu Sorin, am încercat să-i anihilăm pe Ponoran, Felindean şi Val. Drăgan şi ne-a ieşit, rezultând una caldă, una rece pentru Viitorul Sântimbru în retur. Ne-am adaptat la adversar şi am reuşit să le anihilăm punctele forte”, a precizat Dan Comşa, organizator de competiţii la Viitorul, ce l-a substituit pe banca tehnică pe Sorin Mărginean

*FC Cugir – Arena Alba Iulia 4-0 (1-0): Rancea (44, 90+2), Ilie Cristea (63, 68).

Sunt foarte bucuros că am continuat şirul victoriilor şi ne-am impus la un scor ce nu necesită comentarii. Munca depusă în intersezon îşi arată roadele, iar echipa are ambiţia să nu piardă niciun punct tot returul. Dincolo de aceste rezultate, noi aşteptăm în continuare orice sprijin financiar, ar fi binevenit”, a declarat Nicolae Muntean (FC Cugir)

*Sportul Sebeş – Arieşul Apuseni Baia de Arieş 3-0 (la „masa verde”, oaspeţii s-au retras);

Programul rundei, *duminică, 24 martie, ora 11.30: Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir (2-3, V. Rodină – Alba Iulia); ora 16.00: Inter Ciugud – Rapid Teiuş (0-1, N. Marcu – Alba Iulia), Dalia Sport Daia Română – stă.

Performanţa – CSO Cugir, un derby ce poate relansa campionatul

Duminică, 24 martie, la ora 11.30, la Oarda de Jos, se va disputa partida dintre Performanţa Alba Iulia şi CSO Cugir, primele două clasate în Liga a IV-a, formaţii despărţite de 6 puncte. Neînvinsa trupa de sub Drăgana este favorita incontestabilă a campionatului şi se gândeşte deja la adversarul din barajul promovării. Confruntarea are o miză importantă, nu atât în planul rezultatului, cât mai ales în pesrpectiva atractivităţii sezonului, o victorie a oaspeţilor însemnând practic închiderea jocurilor, încă din etapa a 3-a a returului. Cu siguranţă că pe gazon se vor etala orgolii şi ambiţii, protagonistele arătându-se în formă în această primăvară. Va fi duelul unor grupări ce n-au mai cunoscut demult gustul eşecului (CSO – 15 octombrie 2011, Performanţa – din 6 octombrie 2012, ambele înfrânte la Sebeş), cu cele mai bune defensive din al 4-lea eşalon, dar şi cu marcatori de temut precum Cernea, Lenghel, versus G. Goronea, Şuteu sau Itu.

CLASAMENT

1. CSO CUGIR         15        13        2          0          45-9    41        +17

2. Performanţa A. Iulia        16        11        2          3          34-11  35        +11

3. Cuprirom Abrud   17        10        3          4          38-16 33        +6

4. Sportul Sebeş       17        11        2          4          30-12  35        +8

5. CS Ocna Mureş   17        8          4          5          24-25  28        +4

6. Olimpia Aiud         17        8          3          6          36-19  27        -3

7. FC Cugir   17        8          2          7          32-23  26        +2

8. Dalia Sport Daia   16        7          4          5          25-18  25        -2

9. Viitorul Sântimbru           16        7          2          7          35-40  23        -1

10. Arena A. Iulia        17        7          2          8          25-33  23        -1

11. Rapid Teiuş        16        6          3          7          24-24  21        -3

12. Inter Ciugud       16        4          1          11        25-38  13        -8

13. Energia Săsciori            17        3          3          11        32-42  12        -15

14. Metalul Aiud       17        2          3          12        11-37  9          -12

15. Arieşul Apuseni 17        0          2          15        11-80  2          -22

Etapa a 19-a: *sâmbătă, 30 martie, ora 16.00: CSO Cugir – Olimpia Aiud (3-1), Rapid Teiuş – Cuprirom Abrud (1-3), Metalul Aiud – FC Cugir (1-2); *duminică, 31 martie, ora 11.30: Viitorul Sântimbru – CS Ocna Mureş (0-3), Energia Săsciori – Sportul Sebeş (2-3); ora 16.00: Arena Alba Iulia – Dalia Sport Daia Română (0-1), Arieşul Apuseni Baia de Arieş – Inter Ciugud 0-3 (la „masa verde”, 2-5), Performanţa Ighiu – stă.

Publicitate

Actualitate

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o spluție de ultimă instanță

Publicat

în

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o spluție de ultimă instanță

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

”Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online.

”Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Electrica Furnizare Discount

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

Potrivit OMS, cazurile sunt în creştere în prezent la toate categoriile de vârstă, „cele mai mari rate de infectare fiind observate în prezent în rândul copiilor de 5-14 ani”.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Publicat

în

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Un proiect de lege potrivit căruia infracţiunea de ultraj asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu să fie sancţionată cu pedepse majorate cu jumătate, la fel ca în cazul poliţiştilor şi jandarmilor, a fost adoptat, marţi, de către Camera Deputaţilor. S-au întregistrat 290 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Proiectul de lege – iniţiat de senatorul UDMR Tánczos Barna, ministrul Mediului – modifică alin.(4) al art.257 din Legea nr.286/2009 Codul penal, în sensul stabilirii drept variantă agravată a infracţiunii de ultraj a săvârşirii faptelor prevăzute la art.257 alin.(1)-(3) asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii.

„Faptele de ultraj comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, prevede textul adoptat.

Electrica Furnizare Discount

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Publicat

în

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis, marți, că doar 16 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2 la testarea RT-PCR. Elevii ieșiseră pozitivi după ce li s-au luat probe din salivă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că la nivel național, până la această oră, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL| Testele de salivă în școli: Primul CAZ POZITIV în Alba, depistat printre elevi. În ce localitate a fost înregistrat

Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR.

Electrica Furnizare Discount

Pentru restul testelor nu au fost încă raportate rezultatele.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare