Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: ”Veniți români, veniți la Mecca noastră, veniți la Alba Iulia-n Ardeal”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trăim în această săptămână un moment istoric, un moment unic, un moment al tuturor. 1 Decembrie nu este întâmplător Ziua Națională, ea este Ziua Națională pentru a ne readuce aminte că doar atunci România a fost reîntregită în adevăratele ei granițe istorice, etnice și culturale. 1 Decembrie este ziua în care trebuie să ne readucem aminte că, atunci, România a fost cu adevărat UNITĂ iar noi nu trebuie să ne oprim în a ne lupta pentru ce s-a câștigat atunci.

După 100 de ani, granițele teritoriale nu mai definesc națiunile cu fidelitate, regate și imperii au căzut iar din cenușa lor s-au ridicat altele. România nu a fost ferită de aceste mutații ale timpului, pierzându-și teritorii, oamenii, destine. Totuși, în vicisitudinea marilor conflagrații mondiale și a Războiului Rece, am rămas o țară, o națiune, un popor.

Datorită iscusinței elitei politice de după 1989 și aspirațiilor de democrație și libertate ale românilor, astăzi suntem membrii marii familii europene și celei mai puternice alianțe militare din istoria omenirii. Prin muncă, devotament și încredere în valorile secolului nostru, ne-am câștigat dreptul la prosperitate și securitate.

Datoria noastră, a celor prezenți, este să conservăm și să dezvoltăm: Să apărăm valorile, instituțiile și țara pe care le-am dobândit. Să dezvoltăm bunăstarea, educația, sănătatea și securitatea românilor. Să lăsăm copiilor noștri încă 100 de ani de Românie mult mai energică, mult mai curată, mult mai bogată.  Datoria celor viitori este de a-și aduce aminte, de a evalua și a îmbunătăți. Ei sunt cei care ne vor moșteni și vor propovădui limba, cultura și civilizația română în lumea de mâine.

Țara va rămâne mereu aici, dar și în inimile celor care ne-am născut și simțim românește. Avem datoria ca peste 100 de ani să fim tot aici, iar patriotismul românesc să fie transmis generațiilor viitoare. Dragostea de țară și românismul trebuie  transmis dincolo de granițele formale iar REUNIREA să fie, în primul rând, în sufletele tuturor românilor. Indiferent unde se află, lor trebuie să li se demonstreze că statul îi apără, îi ajută și îi așteaptă mereu acasă.  Pentru asta trebuie să luptăm!

Credința în Dumnezeu, setea de libertate și independență și dragostea de Românie ne-au adus împreună aici, la 100 de ani, toate aceste valori definind patriotismul milenar al românului, care a știu să nu-și piardă credința în cele mai grele epoci ale istoriei noastre naționale.

Toate acestea, dar mai ales jurământul nostru comun pentru crearea unui viitor mai luminos, vă invit să le mărturisim la Alba Iulia de 1 Decembrie, orașul sfânt al națiunii române, casa mea și a tuturor celor care iubesc această patrie.

La mulți ani, dragă țară! La mulți ani, dragi români!

 

Cu considerație,

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea