// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Evoluții macroeconomice în România

România rămâne competitivă și face venituri consistente din exporturi, care continuă să crească sistematic. Este unul dintre cei mai relevanți indicatori ai performanței actului de guvernare actual.

În primele 9 luni ale anului, exporturile României au depășit 50 de miliarde de euro. Este o creștere cu 9,1% față de aceiași perioada a anului trecut, dovadă concludentă a evoluției economice ascendente și a bunului mers al afacerilor în guvernarea PSD-ALDE

În septembrie 2018 vs septembrie 2017 exporturile au fost mai mari cu 5,1% iar importurile cu 3,4%. Acest fapt demonstrează, începutul procesului de reducere, în dinamică lunară, a decalajului dintre exporturi și importuri, adică a deficitului comercial.

Raportat la primele 9 luni, deficitul comercial a fost de aproape 10 miliarde de euro, mai mare cu un miliard de euro decât anul trecut.

Este bine să ne readucem aminte că Guvernul dezvoltă un program privind flexibilizarea sistemului de susținere și promovare a exportului cu finanțare de la bugetul de stat, prin definirea unor instrumente eficiente, cu impact economic major, definirea clară a obiectivelor și indicatorilor programelor administrate.

În prezent, executivul urmărește eficientizarea Portalului de Comerț Exterior, în vederea transformării acestuia în instrument de promovare a ofertelor de export identificate de reprezentanții din rețeaua externă, diseminării de informații de piață și oportunități și internaționalizarea afacerilor cu capital privat prin participare la târguri și misiuni economice, cunoașterea piețelor, adaptarea afacerilor la noile piețe de desfacere, dezvoltarea consultării și colaborării cu camerele de comerț și partenerii sociali, în vederea cunoaşterii, promovării și susținerii unitare a ofertei de export a României și în crearea mecanismelor adecvate de atragere a investițiilor.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Evoluții macroeconomice în România

  1. michael lang 19.11.2018 la 3:52

    Mai Dîrzule, vezi ca ti s-a impulecat limba in gura vorbind depre ceea ce nu cunosti si preluand doar statisticile PiZD-iste !