Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Declarație politică – Inflația va fi sub 3,5% în acest an!

Mondoc Adriana

Publicat

în

Odată-n plus se confirmă ceea ce a susținut PSD. La nivelul întregului an, inflația va avea un nivel absolut rezonabil – 3,5%- specific unei evoluții firești pentru o reală economie de piață, cum este cea a României.

Oamenii au simțit la propriu că nimic din anunțurile apocaliptice pe care propaganda liberală și cioloșistă le-a rostogolit periodic despre ”ravagiile” creșterii inflației nu se confirmă. Prețurile – mai ales la bunurile și produsele de larg consum – au fost relativ constante.

Statisticile confirmă că în acest an, inflația a evoluat în termeni absolut normali și că relatările alarmiste despre niveluri de inflație lunară de peste 5% erau în fapt rezultatul influențelor din toamna anului trecut și a modalității de calcul/raportare și în niciun caz creșteri sistematice de prețuri de la lună la lună.

Banca Națională în noul scenariu al prognozei reconfirmă perspectiva continuării scăderii ratei anuale a inflaţiei până spre limita superioară a intervalului ţintei de inflaţie în decembrie 2018, urmată de coborârea şi menţinerea acesteia în jumătatea superioară a intervalului ţintei până la finele orizontului prognozei.

E o confirmare a bunei guvernări actuale, ce aruncă-n ridicol afirmații de genul celor făcute de Iohannis că ”programul de guvernare a devenit manual de manipulare”. Singura manipulare sunt proiectele lui de la Cotroceni, întâlniri scumpe în urma cărora nu s-a văzut niciun rezultat palpabil.

Am mai spus că înțeleg foarte bine politica, dar totul are o limită. Acești oameni de la PNL mint cum respiră. Fără politici publice, fără programe, fără proiecte, PNL a devenit tonomat de fake-news  în domeniul economic.

Ioan DÎRZU, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea