Ziarul Unirea

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Consiliul Concurenței – apărătorul consumatorilor sau al lanțurilor comerciale?

De peste un an de zile, imediat după data câștigării alegerilor parlamentare de către Partidul Social Democrat și ALDE, opoziția de dreapta a învrăjbit sute de firme împotriva Programului de guvernare și le-a forțat să mărească prețuri, să nu mărească salariile în privat, să nu plătească impozitele și să-i mintă pe angajați că toate relele care li se petrec sunt din cauza Guvernului.

Este binecunoscut faptul că partidele de dreapta au membri majoritar din mediul de afaceri și profită de această armă pentru a pune bețe în roate propriei economii naționale. PNL, USR și tehnocrații și-au pus oamenii din mediul privat să mărească artifical prețurile la unele alimente doar pentru a câștiga capital politic.

ELIT

Merită să faci rău propriei economii doar ca să câștigi capital politic?!

Nimic din acțiunea politică sau guvernamentală a Partidului Social Democrat nu a determinat creșterea prețurilor la unele produse alimentare. Solicti Consiliului Concurenței să își facă treaba în cazul unor creșteri artificiale de prețuri cum sunt cele de la produsele de carne și să nu mai fie părtaș la abuzurile unor firme de casă a dreptei.

Spre exemplu, anul trecut s-a demonstrat că prețul carburanților a crescut din cauza evoluției prețului internațional al barilului de petrol care a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani.

Astăzi, producătorii români de carne demască înțelegerile dintre marile lanțuri comerciale care țin ridicat prețul la carne la un nivel mai mare decât dublu față de cel plătit producătorilor. Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) solicită marilor lanțuri de magazine să revizuiască prețurile de la raft și reclamă faptul că la poarta unităților de producție, atât la carnea de pui cât și la carnea de porc, prețurile s-au micșorat.

Producătorii reclamă că au ajuns să vândă carnea de pasăre la 4-5 lei/kg, iar la raft cumpărătorul plătește aproape dublu.  În condițiile în care  și cererea în această perioadă – ianuarie-februarie – este la jumătate  față de luna decembrie – când au fost sărbătorile – este de neînțeles de ce marile lanțuri comerciale aleg să crească prețurile. Singura explicație este legătura politică și de afaceri personale a acelor lanțuri comerciale cu PNL, USR și tehnocrați.

Voi susține direct toate acțiunile producătorilor români de carne și solicit tuturor autorităților abilitate, în special Consiliului Concurenței, să investigheze și să ia măsurile de rigoare conform Legii nr. 21/1996.

Dacă așa înelege opoziția să câștige alegerile viitoare, bătându-și joc de viețile și de alimentația românilor, atunci să fie sigură că nu o vom lăsa să preia guvernarea și să distrugă România.

 

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Dirzule, mai intai lamureste-ne: 6 februarie 2018 at 12:42

PSD este un aparator al intereselor romanilor sau doar un partid al penalilor si infractorilor care isi urmaresc interesul lor?

dolfi 6 februarie 2018 at 20:25

Tovule Darzu, misto compunerea, tu ai facut-o? Ori poate Olguta? Sau poate Tovu Dragnea?

Ori poate nu intelegeti cum functioneaza democratia/capitalismul?
Orice balacareala si masura pompieristica luata de voi, politicienii se reflecta in economie!

liberalu` pe stil....nou 7 februarie 2018 at 11:20

BUN INTELES CA CONS. CONCURENTEI ESTE UN APARATOR AL….. „LANTURILOR COMERCIALE ” !!! DA`…..CE CREDEATI ?

Comentariile sunt oprite