Liderul PSD Alba, deputat Ioan Dîrzu: Economia țării merge bine! Prognozele asumate se îndeplinesc

Paul Voicu - Primar 2020
  • Comunicat de presă: Execuția bugetară după 8 luni

Economia țării merge bine! Prognozele asumate se îndeplinesc, obiectivele macroeconomice corespondente primelor 8 luni ale anului sunt atinse. În cifre absolute, urmare a creșterii PIB, România a depășit Grecia și până la sfârșitul acestui an va depăși Portugalia!

Execuția bugetului consolidat reflectă performanțele creșterii economice ritmice și sustenabile. Veniturile bugetare sunt mai mari cu 22 de miliarde de lei (+13,7%) la finalul lui august 2018 comparativ cu anul trecut.
Un salt spectaculos ( + 19,7%) îl înregistrează finanțările de la UE.

ELIT

Relaxarea fiscalității și simplificarea procedurilor birocratice – de exemplu reunirea într-un singur formular/plată a 7 taxe/impozite pe veniturile independente – a condus la încasarea suplimentară a aproape 900 de milioane de lei (+67,5%!!!) taxe și impozite aferente, în 2018 față de 2017.

Au crescut consistent veniturile din contribuțiile de asigurări sociale (+37,5%), din TVA (+8,6%).

Mihail David - 2020

Majorările de salarii se reflectă corespunzător în execuția bugetară ( +25% cheltuieli de personal).

În privința investițiilor se consemnează o creștere cu 3,2 miliarde de lei ( +50,4%) în primele 8 luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Deficitul bugetar după 8 luni este de 1,54%, ceea ce demonstrează că se va îndeplini obiectivul de menținere sub 3 procente deficitului bugetar anual. Chiar  dacă deficitul va depăși 3%, acest fapt nu e un lucru rău dacă banii se duc în investiții. La acest capitol, PSD a dovedit că este interesat de investiții, creând Fondul Suveran de Dezvoltare  și Investiți, continuând finanțarea prin PNDL 2 și proiectele de investiții finanțate de Compania Națională de Investiții.

Îi asigurăm pe români că, până în 2020, România va avea altă față, una mai luminoasă, cu autostrăzi și spitale noi, centrale energetice reabilitate, școli și  grădinițe reabilitate, precum și cu exploatări  ale resurselor naturale profitabile pentru statul român.

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

alin 3 octombrie 2018 at 14:03

BRAVO PSD
Sa inteleg ca ne va trebui viza ca sa mergem in Europa ?
( la saracii de Greci )

codru 3 octombrie 2018 at 15:03

Un apolitic: mă bucur că se mai aude și de bine. Vedeți că Domnii din opoziție au 4 articole în ziar, un raport în defavoarea Dumneavoastră. Încercați să le răspundeți, clarificați problemele, lăsați și pe alții din partid să scrie că doar cred că aveți oameni capabili să intre în competiție, să știm și noi adevărul.

Andrei 3 octombrie 2018 at 15:44

Cu cat a crescut pretul gazelor naturale anul acesta, Darzule ?

Walter 3 octombrie 2018 at 15:57

Domnule imi vine sa rad de aberatiile d-voastra? Ma intreb si va intreb, traiti cu picioarele pe pamant sau ambrozia este de vina?

Adi 3 octombrie 2018 at 18:58

Individul asta cred ca traieste in alta lume…de ce nu spune nimic de planurile Guvernului de a da afara 4000 de oameni din Invatamant, pentru ca nu are bani de salarii!?
M-apuca greata si scarba de fiecare data cand individul asta isi da cu parerea

zoro 4 octombrie 2018 at 15:36

Se vede,de aceia pleaca 9 romani pe ora din Romania fraiere!!!!

partila dan 6 octombrie 2018 at 12:03

Tovarase Darzu , dumneata unde traiesti d-le ?
N-ai pic de bun simt ?

phobos 6 octombrie 2018 at 12:47

pretul gazului a crescut si creste in continuare, benzina a depasit de mult 6 ron litrul, ROBOR-ul e in aer desi BNR a incercat din nou o „resuscitare”, padurile ne dispar accelerat, infrastructura e praf, spitalele sunt praf, medicii buni prea putini, locuri de munca deloc! in schimb furt din bani publici da! risipa pe pomanagii electorali – zdrahoni buni de munca si sanatosi tun! – care stau pe tot felul de „ajutoare” de la stat… sa nu uitam pe sfertodoctii ca domnu’ trompeta -care vine din cand in cand cu un nou discurs fecal luat din vidanja partidului de guvernamant – sfertodocti cu afaceri dubioase, uneori in cardasie cu lumea interlopa. Sfertodocti care putoresc in parlament si senat pe salarii si pensii nesimtite! toate din banii nostri, ai oamenilor ce muncesc.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...